. Ma Géza napja van.
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók
2012-10-26 13:54:09
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Ügyészi felügyelet mellett nyomoz a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság annak a halálos kimenetelű balesetnek az ügyében, amelyben a Lázár János államtitkárt szállító autó ütközött egy másikkal. A zsaruk szűkszavúak, de a Kecskeméti Hírhatárnak így is sikerült információkat szerezni.

 

 

 

 

 

 

 

Egyelőre nincs gyanúsítottja a halálos karambolnak. Mint a Kecskeméti Hírhatár megírta: szerdán kora reggel az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében K. Tímea Ford Fiestájával megpördült, és a Lázár Jánost szállító kisbusz elé vágódott. Az ütközésben a szentesi családanya életét vesztette, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és sofőrje, A. István pedig könnyű sérülést szenvedett.

 

 

 

A helyszínen a sofőrt és az államtitkárt is megszondáztatták. Az eredmény mindkét esetben negatív volt, ennek ellenére A. Istvánt vérvételre vitték a rendőrök. Ezt az információt a Kecskeméti Hírhatárnak két forrásból is megerősítették. Úgy tudjuk, a rendőrök a magas beosztású politikus érintettsége miatt igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. Az ügyben hivatalosan nincs hírzárlat, de többen – arra hivatkozva, hogy az állásukkal játszanak – megtagadták a válaszokat, amikor a baleset vizsgálatáról érdeklődtünk náluk.

 

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozás természetesen arra is kiterjed, hogy Lázár sofőrje az útviszonyoknak megfelelően vezetett-e. A baleset idején köd, és sötét volt még a sztrádán. Ellenőrzik az elhunyt sofőr mobiljának forgalmi adatait, és lefoglalták az államtitkárt szállító kisbuszt is. 

 

 

Amennyiben a szakértők szerint K. Tímea a felelős a tragédiáért, akkor a baleset okozójának halála miatt lezárják majd az eljárást. Ha azonban felelőssé tehető Lázár sofőrje az eseményekért – vagy annak egy részéért – akkor a gyanúsítást nem kerülheti el. Amennyiben netán bekövetkezne ez, akkor a Kecskeméti Városi Ügyészségnek kellene vádat emelnie ellene. Bíróságként pedig a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság járhat el. Pontosan így történt egyébként a tavaly novemberi négyes halálos gázolásnál is, ami szintén Kiskunfélegyháza és Kecskemét között történt, a régi ötös főúton: a kecskeméti Horváth család négy tagja vesztette életét. Akkor is a kiskunfélegyházi rendőrök nyomoztak, a kecskeméti ügyészek emeltek vádat, végül pedig a kiskunfélegyházi bíróság ítélte el első fokon az ittas gázolót.

 

 

A rendőrség ma (október 26-án) közlemény adott ki a balesettel kapcsolatban. Szó szerint közöljük:

 

"A 2012. október 24-én 6 óra 40 perc körüli időben az M5 autópálya bal pályatestének 107.450 méterszelvényében történt halálos kimenetelű közúti közlekedési balesettel kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szemtanúk jelentkezését várja.

 

Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek a helyszínre, kiszálltak járműveikből, de a kiérkező rendőröket nem várták meg.

 

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-76/562-200 telefonszámot, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Személyesen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon lehet jelentkezni (cím: Kiskunfélegyháza, Pázmány u. 4.)."


KORÁBBI CIKKEINK:

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


Utoljára frissítve: 2012-10-26 13:57:31

További híreink
Vonat elé hajtott egy kerti traktor Tiszaalpáron
A traktort vezető fiatal férfi súlyosan megsérült.
2020-01-05 19:51:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát
Súlyos balesetet okozhattak volna az autók között szaladgáló állatok.
2020-01-01 22:42:24, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Hamar elfogták az újévi kiskunmajsai gázolót
Részegen elütött két embert, majd mintha mi se történt volna, továbbhajtott.
2020-01-01 16:43:13, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Másfél év után került elő az ikonikus ruhadarab a divatdiktátornál.
Bővebben >>