. Ma Barbara, Borbála napja van.
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók
2012-10-26 13:54:09
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Ügyészi felügyelet mellett nyomoz a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság annak a halálos kimenetelű balesetnek az ügyében, amelyben a Lázár János államtitkárt szállító autó ütközött egy másikkal. A zsaruk szűkszavúak, de a Kecskeméti Hírhatárnak így is sikerült információkat szerezni.

 

 

 

 

 

 

 

Egyelőre nincs gyanúsítottja a halálos karambolnak. Mint a Kecskeméti Hírhatár megírta: szerdán kora reggel az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében K. Tímea Ford Fiestájával megpördült, és a Lázár Jánost szállító kisbusz elé vágódott. Az ütközésben a szentesi családanya életét vesztette, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és sofőrje, A. István pedig könnyű sérülést szenvedett.

 

 

 

A helyszínen a sofőrt és az államtitkárt is megszondáztatták. Az eredmény mindkét esetben negatív volt, ennek ellenére A. Istvánt vérvételre vitték a rendőrök. Ezt az információt a Kecskeméti Hírhatárnak két forrásból is megerősítették. Úgy tudjuk, a rendőrök a magas beosztású politikus érintettsége miatt igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. Az ügyben hivatalosan nincs hírzárlat, de többen – arra hivatkozva, hogy az állásukkal játszanak – megtagadták a válaszokat, amikor a baleset vizsgálatáról érdeklődtünk náluk.

 

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozás természetesen arra is kiterjed, hogy Lázár sofőrje az útviszonyoknak megfelelően vezetett-e. A baleset idején köd, és sötét volt még a sztrádán. Ellenőrzik az elhunyt sofőr mobiljának forgalmi adatait, és lefoglalták az államtitkárt szállító kisbuszt is. 

 

 

Amennyiben a szakértők szerint K. Tímea a felelős a tragédiáért, akkor a baleset okozójának halála miatt lezárják majd az eljárást. Ha azonban felelőssé tehető Lázár sofőrje az eseményekért – vagy annak egy részéért – akkor a gyanúsítást nem kerülheti el. Amennyiben netán bekövetkezne ez, akkor a Kecskeméti Városi Ügyészségnek kellene vádat emelnie ellene. Bíróságként pedig a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság járhat el. Pontosan így történt egyébként a tavaly novemberi négyes halálos gázolásnál is, ami szintén Kiskunfélegyháza és Kecskemét között történt, a régi ötös főúton: a kecskeméti Horváth család négy tagja vesztette életét. Akkor is a kiskunfélegyházi rendőrök nyomoztak, a kecskeméti ügyészek emeltek vádat, végül pedig a kiskunfélegyházi bíróság ítélte el első fokon az ittas gázolót.

 

 

A rendőrség ma (október 26-án) közlemény adott ki a balesettel kapcsolatban. Szó szerint közöljük:

 

"A 2012. október 24-én 6 óra 40 perc körüli időben az M5 autópálya bal pályatestének 107.450 méterszelvényében történt halálos kimenetelű közúti közlekedési balesettel kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szemtanúk jelentkezését várja.

 

Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek a helyszínre, kiszálltak járműveikből, de a kiérkező rendőröket nem várták meg.

 

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-76/562-200 telefonszámot, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Személyesen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon lehet jelentkezni (cím: Kiskunfélegyháza, Pázmány u. 4.)."


KORÁBBI CIKKEINK:

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


Utoljára frissítve: 2012-10-26 13:57:31

További híreink
Barbie – rekordot dönt a mozikban
Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.
2023-08-08 15:39:27, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sziget Fesztivál: a Szerelem Forradalma és a Világfalu is vár
Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program...
2023-08-05 11:46:14, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Az üzemen kívüli a Mexikói úti villamospálya története
Az 5-ös autóbusz utasainak egy része a Mexikói úton rácsodálkozhat a még mindig meglévő villamosvágányokra.
2023-07-24 17:36:11, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A festési munkák megkönnyítéséhez találták ki a festékkeverő gépet, ami pár másodperc alatt a kívánt állagúra ...
Bővebben >>