. Ma Zoltán napja van.
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók
2012-10-26 13:54:09
Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Ügyészi felügyelet mellett nyomoz a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság annak a halálos kimenetelű balesetnek az ügyében, amelyben a Lázár János államtitkárt szállító autó ütközött egy másikkal. A zsaruk szűkszavúak, de a Kecskeméti Hírhatárnak így is sikerült információkat szerezni.

 

 

 

 

 

 

 

Egyelőre nincs gyanúsítottja a halálos karambolnak. Mint a Kecskeméti Hírhatár megírta: szerdán kora reggel az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében K. Tímea Ford Fiestájával megpördült, és a Lázár Jánost szállító kisbusz elé vágódott. Az ütközésben a szentesi családanya életét vesztette, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és sofőrje, A. István pedig könnyű sérülést szenvedett.

 

 

 

A helyszínen a sofőrt és az államtitkárt is megszondáztatták. Az eredmény mindkét esetben negatív volt, ennek ellenére A. Istvánt vérvételre vitték a rendőrök. Ezt az információt a Kecskeméti Hírhatárnak két forrásból is megerősítették. Úgy tudjuk, a rendőrök a magas beosztású politikus érintettsége miatt igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. Az ügyben hivatalosan nincs hírzárlat, de többen – arra hivatkozva, hogy az állásukkal játszanak – megtagadták a válaszokat, amikor a baleset vizsgálatáról érdeklődtünk náluk.

 

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozás természetesen arra is kiterjed, hogy Lázár sofőrje az útviszonyoknak megfelelően vezetett-e. A baleset idején köd, és sötét volt még a sztrádán. Ellenőrzik az elhunyt sofőr mobiljának forgalmi adatait, és lefoglalták az államtitkárt szállító kisbuszt is. 

 

 

Amennyiben a szakértők szerint K. Tímea a felelős a tragédiáért, akkor a baleset okozójának halála miatt lezárják majd az eljárást. Ha azonban felelőssé tehető Lázár sofőrje az eseményekért – vagy annak egy részéért – akkor a gyanúsítást nem kerülheti el. Amennyiben netán bekövetkezne ez, akkor a Kecskeméti Városi Ügyészségnek kellene vádat emelnie ellene. Bíróságként pedig a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság járhat el. Pontosan így történt egyébként a tavaly novemberi négyes halálos gázolásnál is, ami szintén Kiskunfélegyháza és Kecskemét között történt, a régi ötös főúton: a kecskeméti Horváth család négy tagja vesztette életét. Akkor is a kiskunfélegyházi rendőrök nyomoztak, a kecskeméti ügyészek emeltek vádat, végül pedig a kiskunfélegyházi bíróság ítélte el első fokon az ittas gázolót.

 

 

A rendőrség ma (október 26-án) közlemény adott ki a balesettel kapcsolatban. Szó szerint közöljük:

 

"A 2012. október 24-én 6 óra 40 perc körüli időben az M5 autópálya bal pályatestének 107.450 méterszelvényében történt halálos kimenetelű közúti közlekedési balesettel kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szemtanúk jelentkezését várja.

 

Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek a helyszínre, kiszálltak járműveikből, de a kiérkező rendőröket nem várták meg.

 

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-76/562-200 telefonszámot, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Személyesen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon lehet jelentkezni (cím: Kiskunfélegyháza, Pázmány u. 4.)."


KORÁBBI CIKKEINK:

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


Utoljára frissítve: 2012-10-26 13:57:31

További híreink
Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.
2021-01-26 17:02:58, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Meghalt Sas József
82 éves korában meghalt Sas József színész-humorista, írja a Blikk. A hírt a családja is megerősítette az ATV-nek.
2021-01-17 11:49:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége
A Vidám Színpad 65 éves igazgatója koronavírussal küzdött, és ebbe halt bele 65 évesen – erősítette meg a család engedélyével a Blikknek az intézmény sajtóreferense, aki ...
2020-11-25 10:36:48, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A ma bejelentett intézkedések szerint március 8-tól be kell zárniuk a nem létfontosságú árucikkeket árusító üz...
Bővebben >>