. Ma Géza napja van.
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi
2012-11-15 20:20:17
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot követett el egy férfi Helvécián. A Kecskeméti Hírhatár információi szerint felakasztotta a feleségét, de nem járt túl a rendőrök eszén. A bűncselekmény még múlt kedden (november 6-án) történt, tegnap (november 14-én) este pedig már őrizetbe is vették Helvécián T. Györgyöt.

 


* Itt történt a bűncselekmény

 

 

 

A negyven év körüli férfi – mint azt a helvéciaik a Kecskeméti Hírhatárnak a helyszínen elmondták – tősgyökeres helvéciai családból származik. Már a nagyapja és az apja is gazdálkodással foglalkozott, és jelenleg ezt teszi ő is: földterületei vannak különböző helyeken a településen. Emellett – így tudják a helyiek – a református egyház egyik ingatlanán időnként társadalmi munkát is végzett.

 

Első feleségétől már több évvel ezelőtt elvált: az asszony a válópert követően beköltözött Kecskemétre közös gyermekeikkel. T. György viszont Helvécián maradt, ahol szép házat épített, amelybe néhány éve asszonyt „hozott” Kunszentmiklósról. Nem rég gyermekük született: a kisfiú úgy másfél éves lehet.

 

A második feleség, Krisztina miatt robogott szirénázó mentőautó a múlt kedden Helvéciára. A nő ugyanis – a bejelentés szerint – felakasztotta magát. A településen ugyanakkor már a múlt hét második felében arról beszéltek az emberek, hogy „nem önszántából tette” a fiatal nő a nyakába a kötelet.

 

 

Ezt igazolta a szerda esti őrizetbe vétel. A rendőrség ma (november 15-én) pedig egy péntek délelőtti sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat: „A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága sajtótájékoztatót szervez a 2012. november 06-án, Helvécián történt emberölési ügyben. A nyomozás részleteiről, fordulatairól a sajtótájékoztató keretében számolunk be. Az eseményen részt vesznek: Szabó Vendel rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Igazgatója, és Dr. Kovács Gábor rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Osztály vezetője.”

 

A helvéciaik szerint a gyilkosság oka az lehetett, hogy a fiatal nő már többször is el akarta hagyni a párját. Amibe nem tudott belenyugodni az egyébként mélyen vallásos férfi.

 

A Kecskeméti Hírhatár által megkérdezett, már nyugalmazott rendőrségi szakértő szerint nem megoldhatatlan feladat egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosság leleplezése a rutinos rendőrök számára. Egyebek között például „külső segítségre” utalhatnak olyan külsérelmi nyomok, a testen lévő zúzódások, bevérzések, sérülések, amelyek nem mondhatók tipikusnak egy öngyilkosságnál. Amennyiben pedig esetleg nem veszi ezeket észre a helyszínen a nyomozó, akkor a későbbi boncolásnál feltétlen kiderülhet. Vélhetően az egyik, vagy a másik eset történhetett az „önakasztott” helvéciai asszony esetében is. További részletek pénteken.

NNM

Utoljára frissítve: 2012-11-16 12:02:12

További híreink
Vonat elé hajtott egy kerti traktor Tiszaalpáron
A traktort vezető fiatal férfi súlyosan megsérült.
2020-01-05 19:51:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát
Súlyos balesetet okozhattak volna az autók között szaladgáló állatok.
2020-01-01 22:42:24, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Hamar elfogták az újévi kiskunmajsai gázolót
Részegen elütött két embert, majd mintha mi se történt volna, továbbhajtott.
2020-01-01 16:43:13, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai istván és Nacsa Lőrinc beadták az önkormányzati törvény módosításáról sz...
Bővebben >>