. Ma Gyöngyi napja van.
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi
2012-11-15 20:20:17
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot követett el egy férfi Helvécián. A Kecskeméti Hírhatár információi szerint felakasztotta a feleségét, de nem járt túl a rendőrök eszén. A bűncselekmény még múlt kedden (november 6-án) történt, tegnap (november 14-én) este pedig már őrizetbe is vették Helvécián T. Györgyöt.

 


* Itt történt a bűncselekmény

 

 

 

A negyven év körüli férfi – mint azt a helvéciaik a Kecskeméti Hírhatárnak a helyszínen elmondták – tősgyökeres helvéciai családból származik. Már a nagyapja és az apja is gazdálkodással foglalkozott, és jelenleg ezt teszi ő is: földterületei vannak különböző helyeken a településen. Emellett – így tudják a helyiek – a református egyház egyik ingatlanán időnként társadalmi munkát is végzett.

 

Első feleségétől már több évvel ezelőtt elvált: az asszony a válópert követően beköltözött Kecskemétre közös gyermekeikkel. T. György viszont Helvécián maradt, ahol szép házat épített, amelybe néhány éve asszonyt „hozott” Kunszentmiklósról. Nem rég gyermekük született: a kisfiú úgy másfél éves lehet.

 

A második feleség, Krisztina miatt robogott szirénázó mentőautó a múlt kedden Helvéciára. A nő ugyanis – a bejelentés szerint – felakasztotta magát. A településen ugyanakkor már a múlt hét második felében arról beszéltek az emberek, hogy „nem önszántából tette” a fiatal nő a nyakába a kötelet.

 

 

Ezt igazolta a szerda esti őrizetbe vétel. A rendőrség ma (november 15-én) pedig egy péntek délelőtti sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat: „A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága sajtótájékoztatót szervez a 2012. november 06-án, Helvécián történt emberölési ügyben. A nyomozás részleteiről, fordulatairól a sajtótájékoztató keretében számolunk be. Az eseményen részt vesznek: Szabó Vendel rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Igazgatója, és Dr. Kovács Gábor rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Osztály vezetője.”

 

A helvéciaik szerint a gyilkosság oka az lehetett, hogy a fiatal nő már többször is el akarta hagyni a párját. Amibe nem tudott belenyugodni az egyébként mélyen vallásos férfi.

 

A Kecskeméti Hírhatár által megkérdezett, már nyugalmazott rendőrségi szakértő szerint nem megoldhatatlan feladat egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosság leleplezése a rutinos rendőrök számára. Egyebek között például „külső segítségre” utalhatnak olyan külsérelmi nyomok, a testen lévő zúzódások, bevérzések, sérülések, amelyek nem mondhatók tipikusnak egy öngyilkosságnál. Amennyiben pedig esetleg nem veszi ezeket észre a helyszínen a nyomozó, akkor a későbbi boncolásnál feltétlen kiderülhet. Vélhetően az egyik, vagy a másik eset történhetett az „önakasztott” helvéciai asszony esetében is. További részletek pénteken.

NNM

Utoljára frissítve: 2012-11-16 12:02:12

További híreink
Több állomás is megújul a Gyermekvasúton
A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút több állomása is megújul, az Előre, mai nevén a Virágvölgy, már el is készült.
2021-08-12 21:27:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.
2021-01-26 17:02:58, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Meghalt Sas József
82 éves korában meghalt Sas József színész-humorista, írja a Blikk. A hírt a családja is megerősítette az ATV-nek.
2021-01-17 11:49:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Karácsony által említett sms-ekről a hvg.hu a DK elnökét is megkérdezte. Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: „E...
Bővebben >>