. Ma József napja van.
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi
2012-11-15 20:20:17
Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Álcázott gyilkosság: felakasztotta nejét a helvéciai férfi

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot követett el egy férfi Helvécián. A Kecskeméti Hírhatár információi szerint felakasztotta a feleségét, de nem járt túl a rendőrök eszén. A bűncselekmény még múlt kedden (november 6-án) történt, tegnap (november 14-én) este pedig már őrizetbe is vették Helvécián T. Györgyöt.

 


* Itt történt a bűncselekmény

 

 

 

A negyven év körüli férfi – mint azt a helvéciaik a Kecskeméti Hírhatárnak a helyszínen elmondták – tősgyökeres helvéciai családból származik. Már a nagyapja és az apja is gazdálkodással foglalkozott, és jelenleg ezt teszi ő is: földterületei vannak különböző helyeken a településen. Emellett – így tudják a helyiek – a református egyház egyik ingatlanán időnként társadalmi munkát is végzett.

 

Első feleségétől már több évvel ezelőtt elvált: az asszony a válópert követően beköltözött Kecskemétre közös gyermekeikkel. T. György viszont Helvécián maradt, ahol szép házat épített, amelybe néhány éve asszonyt „hozott” Kunszentmiklósról. Nem rég gyermekük született: a kisfiú úgy másfél éves lehet.

 

A második feleség, Krisztina miatt robogott szirénázó mentőautó a múlt kedden Helvéciára. A nő ugyanis – a bejelentés szerint – felakasztotta magát. A településen ugyanakkor már a múlt hét második felében arról beszéltek az emberek, hogy „nem önszántából tette” a fiatal nő a nyakába a kötelet.

 

 

Ezt igazolta a szerda esti őrizetbe vétel. A rendőrség ma (november 15-én) pedig egy péntek délelőtti sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat: „A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága sajtótájékoztatót szervez a 2012. november 06-án, Helvécián történt emberölési ügyben. A nyomozás részleteiről, fordulatairól a sajtótájékoztató keretében számolunk be. Az eseményen részt vesznek: Szabó Vendel rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Igazgatója, és Dr. Kovács Gábor rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK Bűnügyi Osztály vezetője.”

 

A helvéciaik szerint a gyilkosság oka az lehetett, hogy a fiatal nő már többször is el akarta hagyni a párját. Amibe nem tudott belenyugodni az egyébként mélyen vallásos férfi.

 

A Kecskeméti Hírhatár által megkérdezett, már nyugalmazott rendőrségi szakértő szerint nem megoldhatatlan feladat egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosság leleplezése a rutinos rendőrök számára. Egyebek között például „külső segítségre” utalhatnak olyan külsérelmi nyomok, a testen lévő zúzódások, bevérzések, sérülések, amelyek nem mondhatók tipikusnak egy öngyilkosságnál. Amennyiben pedig esetleg nem veszi ezeket észre a helyszínen a nyomozó, akkor a későbbi boncolásnál feltétlen kiderülhet. Vélhetően az egyik, vagy a másik eset történhetett az „önakasztott” helvéciai asszony esetében is. További részletek pénteken.

NNM

Utoljára frissítve: 2012-11-16 12:02:12

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>