. Ma Zita napja van.
A szocialisták továbbra is tiltakoznak az elkerülő miatt
2014-12-19 15:56:18
A szocialisták továbbra is tiltakoznak az elkerülő miatt

A szocialisták továbbra is tiltakoznak az elkerülő miatt

Flashmobot szervezett az MSZP néhány aktivistája az M5-ös kecskeméti elkerülő szakaszán pénteken. Ennek során transzparenseket mutattak az arra haladóknak, melyben elégedetlenségüket fejezték ki azért, mert napirenden van az elkerülő út fizetőssé tétele.

 

 

 

 

 

 

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke ezt egyébként szóban is elmondta csütörtökön a kecskeméti közgyűlés 2014-es záró ülésén, napirend előtti felszólalásában. Véleménye szerint „az újabb adó bevezetése mind a magánszemélyekre, mind a vállalkozókra elviselhetetlen plusz terheket ró. Ráadásul környezetvédelmi és egészségügyi problémákat is okozhat az, hogy a díj elkerülése miatt drasztikusan nőni fog a városunkon átmenő forgalom. Mi több, ezáltal a jelenleg is rossz állapotban lévő kecskeméti útszakaszok tovább fognak romlani.”


 

Király József azt is elmondta felszólalásában, hogy korábban nyílt levelet írt erről a témáról Kecskemét polgármesterének és a város két országgyűlési képviselőjének.

 

A sajtóból értesültünk arról, hogy Polgármester Asszony szintén tiltakozik a tervezett újabb útdíj ellen. Javaslom, hogy képviselő testületünk egy emberként álljon ki azért, hogy a Kormány tegyen le eddigi szándékáról. Kérjük fel dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László képviselő urakat, hogy a Parlamentben akadályozzák meg a kecskeméti elkerülő szakasz fizetőssé válását” – mondta a szocialisták megyei elnöke.

 

A csütörtök közgyűlésen egyébként Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elfogadta a felvetéseket, de pontosította, hogy esetünkben a díjfizetési kötelezettség csupán az M5-ös autópálya Lajosmizsei feljáró és a Jakabszállási lejáró közötti szakaszát érinti. A tranzit forgalmat ez a szakasz vélhetően (a szerkesztő megjegyzése: egészen biztosan) nem befolyásolja majd, a kistelepülésekről érkezőknek azonban plusz teher lehet.

 

Fontos információ, hogy a megépülő északi elkerülőre nem vonatkozik a díjfizetési kötelezettség, hiszen az 2x1 sávos és nem 2x2 sávos lesz, úgyhogy olyan nagy problémát a mi esetünkben ez nem jelent, mint más városok életében, ahol elkészült a teljes körgyűrű” – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia.

 

A polgármester azonban egyetértett azzal, hogy érdemes városunkra is felhívni a figyelmet és jelezni a felvetést, mert bővítés esetén felmerülő fizetési kötelezettség problémát jelenthet a városnak.

 

Utoljára frissítve: 2014-12-19 15:56:40

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>