. Ma Ervin napja van.
A NASA is partnere a kecskeméti cégnek
2013-12-19 07:54:01
A NASA is partnere a kecskeméti cégnek

A NASA is partnere a kecskeméti cégnek

Átadták a kecskeméti Airvent Légtechnikai Zrt. új gyártó csarnokát és irodaházát Kecskemét-Belsőnyírben. A cég már 23 éve van jelen a város gazdasági életében: légtechnikai berendezései, a szellőztető és levegőztető rendszerek világszínvonalat képviselnek. Az átadó-ünnepségen jelen volt Dr. Zombor Gábor polgármester és Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester is.

 

 

 

 

Több külföldi bevásárlóközpontban (például Malmöben), irodaházakban és reptereken szerelte már termékeit az Airvent Légtechnikai Zrt., de szállítanak például a NASA-nak is. Saját termelésük közel 70 százalékát exportálják, többek között Svédországba, Németországba, és az Egyesült Államokba.

 

 

 

A több évig Svédországban élt Pataki Mihály, a cég elnök-vezérigazgatója az avatási ünnepségen elmondta, hogy az innováció mindig is az egyik legfőbb erénye volt a vállalatnak. Nem csak gyártanak, fejlesztenek is. Ezt a célt szolgálja a csarnokkal együtt átadott új irodaház, ahol a mérnökök az új fejlesztéseken, a marketing osztály pedig a cég arculatán dolgozik.

 

 

 

Az ünnepségen elhangzott, hogy több beruházási ütemben, mintegy 8 év alatt összesen 1.2 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre a cég, melyből 400 millió forintot az Európai Unió biztosított, 700 millió forint volt a saját tőke, illetve 150 millió a banki hitel.

 

* Pataki Mihály elnök-vezérigazgató, cégtulajdonos Svédországban tanulta meg az üzleti szemléletet

 

- Én megtanultam még Svédországban, hogy akkor kell a legjobban dolgozni, amikor a legnagyobb a „baj”. Ez az egyetlen működő módszer. Ezért is van, hogy mi évek óta minden pénzünket fejlesztésre fordítjuk – mondta a rendkívül megnyerő üzleti-gondolkodással bíró Pataki Mihály.

 

 

 

Az átadón jelen volt dr. Zombor Gábor polgármester is, aki szerint az Airvent és a hozzá hasonló high-tech cégek bizonyítják azt, hogy Magyarország nem csak összeszerelő üzemként jelenik meg a világ térképén. Hanem egy olyan helyként ahol komoly és világszínvonalú fejlesztések történnek. Ezt a kormányzat is támogatja, hiszen ebben rejlik a gazdasági fejlődés. Hozzátette, a mostani beruházás is azt mutatja, hogy jól döntött a város vezetése, amikor az Airvent Légtechnikai Zrt.-t Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjjal jutalmazta.

 

 

- Rendkívül biztató a város jövője gazdasági szempontból is – mondta az avatáson Dr. Zombor Gábor. – Egyebek között azért, mert a Kecskeméten hosszú évek óta kiválóan és magas színvonalon működő cégek folyamatosan fejlesztenek. Ez a mostani beruházás pedig különösen kedves a számomra, mert nekem is nagyon sokat segített a munkámban az a találkozás, amikor Pataki úrral összeismerkedtünk. Benne egy olyan professzionális szemléletű vállalkozó-cégtulajdonost ismertem meg, akinek a gondolkodásmódját megértve, és a céljait megismerve, sokkal könnyebben tudtam azonosulni a vállalkozók, befektetők problémáival, valamint szemléletével. Úgy gondolom, hogy ez meg is látszik a város és a gazdasági élet szereplőinek kapcsolatán. Én külön is köszönöm ezt Pataki úrnak.  

 

 

Az új csarnok – nem tévedés – 2600 négyzetméteres, amivel együtt a cég korábbi 9400 négyzetméternyi gyártóterülete 12 ezerre bővült. A mostani egyébként már az ötödik csarnokberuházásuk volt.

Kecskeméti Hírhatár / KTV

* Az irodaépületnél is átvágták a nemzeti színű szalagot

 

Utoljára frissítve: 2013-12-19 07:55:13

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>