. Ma Ervin napja van.
A Magyar Úszó Szövetség vezérkara Kecskeméten
2015-10-03 20:40:29
A Magyar Úszó Szövetség vezérkara Kecskeméten

A Magyar Úszó Szövetség vezérkara Kecskeméten

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezérkara - Gyárfás Tamás elnök, Szántó Éva főtitkár, Kiss László szövetségi kapitány, és dr. Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány - tekintették meg a Kecskeméti Fürdőt szombat délelőtt egy sajtótájékoztatót követően.

 

 

 

 

 

 

Gyárfás Tamás első alkalommal járt itt, és nem titkoltan el volt ragadtatva a létesítménytől, amit egyenesen világszínvonalúnak mondott.

 

Gyárfás a Kecskeméti Fürdőben tett látogatás során annak a véleményének adott hangot, hogy edzőtáborokat, külföldi versenyzőket szívesen hozna Kecskemétre. Továbbá a 2017-es úszó VB-nél is számítana a hírös városi létesítményre.

A fürdőben tett látogatás apropója a Jövő Bajnokai utánpótlás nevelő program volt, melynek egyik régiós eseményének helyszíne volt szombaton az uszoda. Az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatón részt vett a cikünk elején már említett Gyárfás Tamás, Szántó Éva, Kiss László, dr. Hargitay András, mellett, Bán Sándor, a „Jövő Bajnokai Program" Dél-alföldi régiójának a vezetője, Törös Károly, a MÚSZ elnökségi tagja, a BÁCSVÍZ KVSC vezetőedzője, Kurdi Viktor, a BÁCSVZ Zrt elnök-vezérigazgatója, Szigeti Tibor, a BÁCSVÍZ-KVSC elnöke, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Szenes Márton, a Hírös-Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sipos László tanácsnok, kecskeméti önkormányzati képviselő, és dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke. Kecskemétre érkezett még szombaton Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok úszó, sportvezető és Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Mint elhangzott, a Magyar Úszó Szövetség 2013 novemberében indította útjára a Jövő Bajnokai utánpótlás nevelő programot. A tehetséggondozó program célja, a magyar korosztályos úszóversenyzők közül a legeredményesebbek számára kiváló feltételeket biztosítani - edzőtáborok, nemzetközi versenyek szervezésével -, hogy a felkészülésük minél sikeresebb legyen. A nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy azok a nemzetek, melyek sikeres utánpótlás csapatot tudnak nevelni, később a felnőtt világversenyeken is eredményesebben szerepelnek. Tehát fontos a fiatal úszótehetségek felkutatása és támogatása, hogy egyetlen tehetség se vesszen el.

A munka nyolc régióban folyik, a régió válogatott keretét a MÚSZ 30 főben maximálta. A régiók élére tapasztalt szakemberek kerültek kinevezésre, akik a régióválogatott kerettag versenyzők fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérik és tanácsokkal látják el az egyesületek edzőit. A Dél-Alföldi régió vezetője Bán Sándor.

Kecskemét és a BÁCSVÍZ-KVSC számára nagy dicsőség és egyben reménység is, hogy az úszószakosztály 7 versenyzőt ad a régió válogatottba, megelőzve ezzel az 5 válogatottat adó Szegeded és a régió többi patinás úszó múlttal rendelkező egyesületét is. 

A Jövő Bajnokai keretből az idei évben a Hosszú távú medencés OB-n Kerekes Luca 3000 m gyorson BAJNOKI címet szerzett, Ölvödi Soma ugyanebben a számban a fiúk között 3. helyen végzett. A Gyermek OB-n Magony Joshua 100 m gyorson 3. helyezett, Mészáros Dániel 200 m mellen és 100 m gyorson 2. helyezett, 200 m gyorson pedig 3. helyezett, Garajszki Máté 100 m háton 2. helyezett, Ölvödi Soma 1500 m gyorson 3. helyezett, Papp Kata 400 és 800 m gyorson 2. helyezett lett.

A korosztály sikerességét mutatja, hogy a váltószámokban is nagyon eredményesen szerepeltek úszóink, a 400x100 m-es fiú vegyes váltóban BAJNOKI címet, a 4x100 m-es fiú gyorsváltóban és a 4x200 m-es fiú gyorsváltóban pedig 2. helyet szereztek.

A régiók minden hónap első szombatján egységes rendszerben felmérő versenyeket rendeznek. A kiemelt helyszíneken részt vesznek a MÚSZ vezetői és a patrónusok, akik egykori olimpiai és világbajnok úszók. Kecskemét 2015. október 3-án immár második alkalommal lesz kiemelt helyszín.

A Jövő Bajnokai rátermettségüket és tehetségüket a közeljövő nemzetközi versenyeken mutathatják meg, melyek közül több is hazai rendezésű lesz. 2016-ban Hódmezővásárhely az Ifjúsági Európa Bajnokság helyszíne lesz, 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) házigazdája Győr, 2017-ben pedig Budapesten kerül megrendezésre a Junior és Felnőtt Világbajnokság is.

Utoljára frissítve: 2015-10-04 10:47:22

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>