. Ma Zita napja van.
A kalocsai fegyházban tölti hátralévő életét Szita Bence gyilkosa
2014-01-14 12:32:00
A kalocsai fegyházban tölti hátralévő életét Szita Bence gyilkosa

A kalocsai fegyházban tölti hátralévő életét Szita Bence gyilkosa

Élete végéig a sitten bűnhődik Polcz Erika. Az asszony, akit a 11 éves Szita Bence kegyetlen megöléséért pénteken tényleges életfogytiglani fegyházra ítéltek, tovább dolgozhat a zárkájában, Kalocsán: kalocsai mintás terítőket hímez – tudta meg a Bors. Nem jókedvében teszi, kötelező dolgoznia.

 

 

* Fotó: Bors

 

 

Szita Bence gyilkosa terítők hímzésével üti agyon az időt.

 

– Állítólag nagyon szép terítőket készít Polcz Erika, mindig beviszik a zárkájába a hímezni valót, mert nem dolgozhat a többi elítélt mellett – mondta el a lapnak egy magát megnevezi nem akaró forrásuk. Szavaiból kiderült: az asszony a Kalocsai Fegyház és Börtön egyik alagsori zárkájában tölti a büntetését.

 

Nem egyedül ül, cellatársa egy emberölési ügy miatt szintén súlyos ítéletet kapott nő, akiről úgy tartják, hogy konfliktuskerülő alkat. Nem kell attól tartani, hogy bántaná a brutális gyerekgyilkosságra való felbujtásért elítélt Polcz Erikát.

 

* Fotó: Bánkúti Sándor

 

2012. január elsejétől a törvény alapján kötelező dolgozniuk a munkaképes elítélteknek, a munkadíjukból pedig hozzájárulnak eltartásukhoz – mondta el a Bors kérdésére Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának vezetője, aki arról, hogy Polcz Erika is a foglalkoztatottak között van-e, a személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem adhatott tájékoztatást.

 

A Bors megtudta: a hímzés mellett varrást, segédmunkát, húsfeldarabolást, mosás-tisztítást vállalhatnak az elítéltek. Általában napi nyolc órát dolgoznak, fizetett szabadság is jár nekik. Munkájukért cserébe munkadíjat kapnak, ennek mértéke az előző évre megállapított minimálbér egyharmada. Ebből vonják le az eltartási költségekhez való kötelező hozzájárulást, 400 forintot naponta. A fennmaradó résznek körülbelül 80 százalékát fordíthatják magukra az elítéltek, ami számításaink szerint teljesítményüktől függően 10–15 ezer forint lehet.

 

 

Egyéb forrásból a Bors úgy tudja: a tényleges életfogytiglani ítélet annyit jelent, hogy Polcz Erikát naponta 23 órát zárt ajtók mögött, a legszigorúbb fokozatban őrzik, csak szigorú felügyelet mellett mehet egyórás sétájára is. Ez magyarázza, hogy a zárkájába viszik a munkavégzéshez szükséges dolgokat. Munkadíját telefonálásra, a börtönben lévő bolt tartós élelmiszereire vagy akár hozzátartozói támogatására költheti.

Forrás: Bors / P.G.J

Utoljára frissítve: 2014-01-14 12:39:08

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>