. Ma Ervin napja van.
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023-03-17 10:30:16
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban

A joghurt helye a süteményekben, tésztákban

 

Gyors és egyszerű joghurttorta

 

A joghurttorták bármelyik kezdő háziasszony repertoárját színessé tudják tenni. Egy kis joghurt, tejszín és zselatin felhasználásával varázslatosan finom édesség kerülhet minimális erőfeszítések mellett az asztalra. Ezeknek a finomságoknak az elkészítése során az egyik legfontosabb tényező, hogy kellő időt hagyjunk nekik a dermedésre.

 

A Receptneked joghurtos süti receptjei között biztosan mindenki talál olyat, amit szívesen elkészítene a közeljövőben a családja vagy a barátai számára.

 

A joghurttorták készülhetnek már alapvetően gyümölcsös joghurtból is, de nagyon sokat tud hozzáadni, ha natúr joghurt az alapanyag, és ahhoz keverünk valódi gyümölcsöket. Ezzel pedig nem csak az ízélmény lesz jobb, hanem kicsit játszhatunk a textúrákkal is. Persze, ha valaki azt szereti, hogy homogén állagú a végeredmény, akkor érdemes csak ízesíteni a kiindulási alapot.

 

Joghurtos krémek

 

Amikor nem az egész édesség áll joghurtból, akkor is tud dominálni ennek az alapanyagnak az íze. A piskótatekercsek betöltésére például tökéletes lehet egy joghurtos alapú krém is. Ezeket többnyire habtejszínnel és mascarponéval dúsíthatjuk, hogy kellemesebb, habosabb, lágyabb szerkezetet kapjunk, ami harmonizál majd a piskóta könnyedségével is. És persze arról is gondoskodni kell, hogy ne maradjon folyós állagú, hanem benne maradjon majd a mixtúra a tésztában.

 

Itt is számolhatunk a natúr, vaníliás vagy gyümölcsös változatokkal is, de vannak olyan kísérletező kedvű háziasszonyok is, akik valamilyen izgalmas ízkombinációt raknak össze. Persze az sincs kőbe vésve, hogy piskótába lehet csak ilyen jellegű krémet rakni.

 

A pitetészták, rétestészták egyaránt alkalmasak arra, hogy joghurtos krémmel töltsük be őket, valamint a kekszes alapú, sütés nélküli desszertek világában is teljes mértékig megvan a helyük. Szóval a joghurtos alapú krémek összességében nagyon sokrétű felhasználásra alkalmasak.

 

Joghurt a sós tésztákban

 

A legtöbb sós tészta receptjében szükség van valamilyen tejtermékre, ami kicsit lazítja a tészta végső szerkezetét. Ez lehet tej, tejföl vagy éppenséggel natúr joghurt is. Egyes pizzatészta receptek például kifejezetten az utóbbit javasolják a tészta elkészítésére, hogy a végeredmény kellőképpen ruganyos, mégis ropogós lehessen. 

 

A joghurt tehát egy olyan univerzális alapanyag, amiből jó, ha mindig tartunk otthon néhány pohárral, mert bármilyen édesség vagy tésztaféle elkészítése során hasznunkra lehet.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>