. Ma Ervin napja van.
A japán nagykövet Kecskemétre látogatott
2016-04-19 16:38:23
A japán nagykövet Kecskemétre látogatott

A japán nagykövet Kecskemétre látogatott

Koszuge Dzsunicsit, Japán magyarországi nagykövetét fogadta hétfőn Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A japán diplomata ezt követően részt vett azon az ünnepségen, amelyen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt található parkot partnervárosunk, Aomoriról nevezték el.

 

 

 

 

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése a Kecskeméti Szent László Lions Klub kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt található park partnervárosunk, Aomori nevét viselje. Most hétfőn 11.00 órakor pedig felavatták az Aomori Parkot.

Az avató ünnepségen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Király József önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke és Koszuge Dzsunicsi, Japán magyarországi nagykövete.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Aomori 1994 óta partnervárosunk. Aomori és Kecskemét kapcsolata különösen a kultúra és az oktatás terén volt korábban jelentős, az együttműködést az általános iskolák közötti képek és kézműves alkotások rendszeres cseréje, tanárok és művészek cserelátogatásai fémjelezték. A kötelék fenntartásában fontos szerepet játszottak az 1994 óta Kecskeméten működő Kecskemét-Aomori Baráti Kör és a japán Aomori Tartományi Magyar Baráti Társaság. 2002-től a Baráti Kör több alkalommal sikeres Japán Napot szervezett Kecskeméten. 2010 júliusában Kecskeméten járt Aomori televíziójának forgatócsoportja, városuk számára készítettek Kecskemétről kisfilmet.

2015 februárjában Dzsunicsi Koszuge, most Kecskemétre érkező japán nagykövet megnyitotta az Aomoribeli diákok fametszeteinek kiállítását az Arany János Általános Iskolában, majd ezt követően japán fotókiállítást nyitott meg a Cifrapalotában és részt vett a Kecskemét-Aomori Baráti Kör létrejöttének 20 éves jubileumára szervezett templomi koncerten. A Városházán előzetesen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester fogadta őt.

2012 áprilisában, a Sakura ünnep idején a japán nép iránti tiszteletünk kifejezése jeléül 35 cseresznyefát ültettünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé. A programot a Kecskeméti Szent László Lions Club kezdeményezte és szervezte, míg Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskemét-Aomori Baráti Kör is támogatásáról biztosította. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.

A hétfő délelőtti avatóünnepségen felolvasták Aomori polgármesterének Kecskemétre küldött üzenetét is:

„Mindenekelőtt szeretném kifejezni legmélyebb hálámat, az Aomori Park Névadó Ünnepségére szóló meghívásukért. Őszintén sajnálom, amiért nem tudjuk személyesen képviselni városunkat a mai eseményen, Kecskeméten.

Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy ez a park Aomori nevét fogja viselni, méltó emléket állítva ezzel Aomori és Kecskemét, valamint Japán és Magyarország barátságának. Aomori 300 ezer lakosának nevében, kérem, fogadják szívből jövő köszönetemet.

Remélem, hogy amikor a 2012. áprilisában ültetett cseresznyefák virágba borulnak, lelki nyugalmat és csodás élményt nyújtanak a parkot látogató emberek számára. Nagy örömmel gondolok arra is, hogy amikor a parkban sétálnak és évszakonként változó látvány fogadja önöket, talán eszükbe jut Aomori városa is.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem nagyrabecsülésemet azoknak, akik a cseresznyefák elültetését és a park elnevezését lehetővé tették, és akik a városaink és országaink közti kölcsönös baráti kapcsolat fenntartásán dolgoznak. Külön köszönet illeti Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonyt és Őexcellenciája Junichi Kosuge japán nagykövet urat. Köszöntöm mindazokat, akik a rendezvény szervezésében részt vettek, és megtisztelték jelenlétükkel a Névadó Ünnepséget.

Végül, hadd kívánjak Kecskemét városának további sikeres fejlődést, polgármester asszonynak és Kecskemét város lakosságának jó egészséget és sok örömet!

Aomori polgármestere: Hiroshi Shikanai"

A köszöntők és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája tanulóinak műsora után hivatalosan is felavatták a parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát is a gondozott zöldfelületen. Az ünnepség végén cseresznyevirág színű luftballonok emelkedtek a magasba.

Utoljára frissítve: 2016-04-19 16:41:49

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>