. Ma Ervin napja van.
A húszezredik látogatót köszöntötték a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban
2014-10-18 19:04:44
A húszezredik látogatót köszöntötték a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

A húszezredik látogatót köszöntötték a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

A Mercedes-Benz Gyár alig több mint egy éve nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt. Pénteken pedig már személyesen köszönthette a 20.000 látogatót Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

 

 

 

 

 

Alig több mint egy évvel azt követően, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, máris látogatói jubileumot ünnepelhet a vállalat. Október 17-én Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója személyesen köszönthette a 20.000 látogatót. A gépészeti alapképzésben tanuló középiskolás diáklány, aki a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola szakmai programja keretében érkezett Kecskemétre, boldogan vette át a Mercedes-Benz CLA modellautót, valamint egy tiszteletbeli Mercedes-Benz dolgozói pólót is tartalmazó ajándékcsomagot a gyárigazgatótól.

 

Kereken 18 hónappal a hivatalos megnyitó után, 2013 szeptemberében a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A kiállítási tárgyak és információs modulok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy betekintést nyerhessenek a gyártási folyamatokba.

 

Az „infoboxok”, négy épületben - az irodaházban, a présüzemben, a karosszéria-üzemben és a szereldében - láthatók. Segítségükkel interaktív módon, testközelből figyelhető meg, hogyan gyártják rekordidő alatt, csúcsminőségben a Mercedes-Benz modelleket a magyar dolgozók, vagyis a gyártócsarnokok megtekintése során személyesen megtapasztalható, hogyan születik a Mercedes-Benz CLA-, B-osztály, és hamarosan a CLA Shooting Brake modell.

 

A gyárlátogatók jelenleg két útvonal közül választhatnak a vállalat online regisztrációs felületén. A hosszabb, „Produktion Exklusiv“ elnevezésű útvonal általában 2 órát vesz igénybe, míg a „Produktion Kompakt“ elnevezésű útvonal valamivel több, mint egy órát. 

 

A 12 év feletti látogatók 25-50 fős csoportokban járhatják be az egész gyárterületet, és kaphatnak német vagy angol nyelvű vezetést is.

Hetente 11 csoport nyerhet betekintést a gyárban folyó termelési munkálatokba, ennek köszönhetően a nyitás évének első négy hónapjában (2013. szeptember – december közötti időszak) már 4.130 látogatóval büszkélkedhetett a gyár, ebben az évben eddig pedig több mint 15.000-ren voltak kíváncsiak a gyárra.

 

Az új kompakt autók az idén is jelentősen hozzájárulnak a Mercedes-Benz növekedéséhez: januártól szeptemberig 335.190 ügyfél döntött úgy világszerte, hogy egy A-, B-, CLA- vagy GLA-osztály személyautót vásárol (+25,3%). Ez a siker a kecskeméti gyárnak is köszönhető, ahol a B-osztály és a CLA készül, ez utóbbi kizárólag Kecskeméten a világ valamennyi piaca számára. Csupán két évvel a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár megnyitása után szeptember végén legördült a 250.000. jármű is a gyártósorról, ami egy polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG modell volt.

Utoljára frissítve: 2014-10-18 19:05:09

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>