. Ma Ervin napja van.
A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban
2015-12-31 09:41:22
A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban

A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban

Az idei esztendő a kórház életében a „pályázatok éve" volt. Annyi fejlesztést tudtunk megvalósítani 2015-ben, mint összesen az elmúlt tíz évben - mondta Hegedűs Iván, a kórház gazdasági igazgatója, azon a sajtótájékoztatón,  ahol egy újabb pályázati lehetőségről számolt be az újságíróknak.

 

 

 

 

A Bács-Kiskun megyei kórházra ma méltán lehet büszke a megye. Ebben az évben több mint három milliárd forint értékben fejlesztettek. Csak néhány a jelentősebb fejlesztések közül: szinte a teljes sugárterápiás eszközpark megújult az Onkoradiológiai Központban, rövidesen már a második lineáris gyorsítója is meg lesz a kórháznak, három darab új röntgen gépet vásárolnak - ebből egy Kalocsára kerül - több mint százmillió forint értékben vásároltak műszereket, folytatódik a három kórház integrációs pályázata, megépült egy mikrobiológiai laboratórium, Kiskunfélegyházán januárban adják át a sürgősségi osztályt, tavasszal pedig Kalocsán is avatnak egy ilyet.

A szerdai sajtótájékoztatón a központi téma viszont az volt, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretein belül meghirdetett, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott  „A Bács-Kiskun Megyei Kórházban 2007-2015 között megvalósult infrastrukturális beruházások támogatása a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése érdekében" című pályázatra adott be ajánlatot, melyen vissza nem térítendő támogatást nyerhet el.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház 1,320 milliárd Ft összegre nyújtott be pályázatott, melynek a támogatói döntése jövő év januárjára várható.

A konstrukció általános célja a fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatás területi igényekhez való igazítása. A konstrukció hosszú távú, közvetett célja a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, s ezáltal a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása.

A konstrukció célja 2007-2015 között nem uniós költségvetésből megvalósult kórházak által végrehajtott infrastrukturális beruházások támogatása, a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése érdekében a fekvőbeteg ellátó intézmények szolgáltatási körének bővítése, illetve eszközállományának megújítása.

A kiskunfélegyházi és kalocsai városi kórházak integrálódásával kialakult intézmény a megye lakosságának szükséges egészségügyi ellátást magasabb szakmai szinten, a kor követelményeinek megfelelően tudja majd szolgáltatni, amennyiben a pályázat sikeres elbírálásban részesül. A projektben megpályázott fejlesztések lehetővé teszik, hogy a funkcionális integráció a szerkezeti, építészeti és szakmai fejlesztéssel teljessé váljon. A három intézmény között lévő távolság a telemedicinális rendszerek kiépítésével mind a diagnosztikai, mind a terápiás szakmai területeken legyőzhetővé válik, és lehetővé teszi mindhárom telephelyen a jelenleginél magasabb szakmai szintű, biztonságosabb betegellátást, valamint a betegellátás szervezettségének javítását.

A pályázat átfogó célja az ellátások fejlesztésének hosszú távú eredményeképpen az igénybevevő lakosság számára egészségnyereség elérése, a kórház ellátási területén élők számára a maradandó egészségkárosodások és a megelőzhető halálesetek számának jelentős csökkentése. A komplexebb szolgáltatások nyújtásával a betegek egy helyen tudják a szükséges ellátást megkapni. Ennek keretében került sor többek között elavult lélegeztető gépek cseréjére, ultrahang készülékek beszerzésére, halott hűtő kapacitásának bővítésére, ágyak beszerzése, és különböző felújítási munkák elvégzésére is.

A jelen pályázatban a fejlesztési potenciál a diagnosztikák és a közvetlen betegellátásban használt eszközök fejlesztését, valamint az ehhez szükséges informatikai rendszer korszerűsítését célozza meg.

Ezen kívül a szakmai minimumfeltételeknek való megfeleléshez szükséges eszközök - többek között a 20 db fecskendős gyógyszeradagoló pumpa, altató és lélegeztető gépek, speciális ultrahang készülékek - is.

A fejlesztés eredményeképpen korszerű, gyors, hatékony, biztonságos betegellátás nyújtása válhat, válhatott valóra Kecskeméten és vonzáskörzetében a megye egész lakossága számára a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítődésének figyelembe vételével.

Utoljára frissítve: 2015-12-31 13:24:27

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>