. Ma Orsolya napja van.
A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban
2015-12-31 09:41:22
A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban

A fejlesztések éve volt a 2015-ös a Kecskeméti Kórházban

Az idei esztendő a kórház életében a „pályázatok éve" volt. Annyi fejlesztést tudtunk megvalósítani 2015-ben, mint összesen az elmúlt tíz évben - mondta Hegedűs Iván, a kórház gazdasági igazgatója, azon a sajtótájékoztatón,  ahol egy újabb pályázati lehetőségről számolt be az újságíróknak.

 

 

 

 

A Bács-Kiskun megyei kórházra ma méltán lehet büszke a megye. Ebben az évben több mint három milliárd forint értékben fejlesztettek. Csak néhány a jelentősebb fejlesztések közül: szinte a teljes sugárterápiás eszközpark megújult az Onkoradiológiai Központban, rövidesen már a második lineáris gyorsítója is meg lesz a kórháznak, három darab új röntgen gépet vásárolnak - ebből egy Kalocsára kerül - több mint százmillió forint értékben vásároltak műszereket, folytatódik a három kórház integrációs pályázata, megépült egy mikrobiológiai laboratórium, Kiskunfélegyházán januárban adják át a sürgősségi osztályt, tavasszal pedig Kalocsán is avatnak egy ilyet.

A szerdai sajtótájékoztatón a központi téma viszont az volt, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretein belül meghirdetett, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott  „A Bács-Kiskun Megyei Kórházban 2007-2015 között megvalósult infrastrukturális beruházások támogatása a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése érdekében" című pályázatra adott be ajánlatot, melyen vissza nem térítendő támogatást nyerhet el.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház 1,320 milliárd Ft összegre nyújtott be pályázatott, melynek a támogatói döntése jövő év januárjára várható.

A konstrukció általános célja a fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatás területi igényekhez való igazítása. A konstrukció hosszú távú, közvetett célja a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, s ezáltal a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása.

A konstrukció célja 2007-2015 között nem uniós költségvetésből megvalósult kórházak által végrehajtott infrastrukturális beruházások támogatása, a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése érdekében a fekvőbeteg ellátó intézmények szolgáltatási körének bővítése, illetve eszközállományának megújítása.

A kiskunfélegyházi és kalocsai városi kórházak integrálódásával kialakult intézmény a megye lakosságának szükséges egészségügyi ellátást magasabb szakmai szinten, a kor követelményeinek megfelelően tudja majd szolgáltatni, amennyiben a pályázat sikeres elbírálásban részesül. A projektben megpályázott fejlesztések lehetővé teszik, hogy a funkcionális integráció a szerkezeti, építészeti és szakmai fejlesztéssel teljessé váljon. A három intézmény között lévő távolság a telemedicinális rendszerek kiépítésével mind a diagnosztikai, mind a terápiás szakmai területeken legyőzhetővé válik, és lehetővé teszi mindhárom telephelyen a jelenleginél magasabb szakmai szintű, biztonságosabb betegellátást, valamint a betegellátás szervezettségének javítását.

A pályázat átfogó célja az ellátások fejlesztésének hosszú távú eredményeképpen az igénybevevő lakosság számára egészségnyereség elérése, a kórház ellátási területén élők számára a maradandó egészségkárosodások és a megelőzhető halálesetek számának jelentős csökkentése. A komplexebb szolgáltatások nyújtásával a betegek egy helyen tudják a szükséges ellátást megkapni. Ennek keretében került sor többek között elavult lélegeztető gépek cseréjére, ultrahang készülékek beszerzésére, halott hűtő kapacitásának bővítésére, ágyak beszerzése, és különböző felújítási munkák elvégzésére is.

A jelen pályázatban a fejlesztési potenciál a diagnosztikák és a közvetlen betegellátásban használt eszközök fejlesztését, valamint az ehhez szükséges informatikai rendszer korszerűsítését célozza meg.

Ezen kívül a szakmai minimumfeltételeknek való megfeleléshez szükséges eszközök - többek között a 20 db fecskendős gyógyszeradagoló pumpa, altató és lélegeztető gépek, speciális ultrahang készülékek - is.

A fejlesztés eredményeképpen korszerű, gyors, hatékony, biztonságos betegellátás nyújtása válhat, válhatott valóra Kecskeméten és vonzáskörzetében a megye egész lakossága számára a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítődésének figyelembe vételével.

Utoljára frissítve: 2015-12-31 13:24:27

További híreink
Kecskeméti anyakönyvi hírek - 40. hét/2016
2016. negyvenedik hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névsora a Kecskeméti Hírhatár online hírportálon.
2016-10-17 05:11:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Nemzetközi Fehér Bot Napja a megyei könyvtárban
A Katona József Színház művészei és a Hegedűs Együttes adtak műsort pénteken délelőtt a Katona József Könyvtárban a Nemzetközi Fehér Bot Napja alkalmából. Az Első Kecskem...
2016-10-17 04:57:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Állásbörze Kecskeméten: álláskeresők paradicsoma lesz a város
Kecskemét az álláskeresők paradicsoma lesz néhány éven belül - jelentette ki Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken d...
2016-10-17 04:46:47, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2016. harmincnyolcadik hetében Kecskeméten anyakönyvezett újszülöttek, házasságot kötöttek, és elhunytak névso...
Bővebben >>