. Ma Ervin napja van.
5 és fél évet kapott a kameruni csaló
2013-11-20 12:47:35
5 és fél évet kapott a kameruni csaló

5 és fél évet kapott a kameruni csaló

Öt és fél évre ítéltek egy kameruni származású férfit 85 milliós csalás miatt a Kecskeméti Törvényszéken. A súlyos büntetést kapott férfit Dr. Siklér Ernő ügyvéd védte, de bűnösnek találta a bíróság. Pedig „nem vitte a balhét” a ma már magyar állampolgársággal rendelkező kameruni. Dr. Kramolis Andrea bírónő szerint Eurónak mondott, feketére festett papírlapokkal csalt ki 85 millió forintot egy kalocsai vállalkozótól.

 

 

F. A. I. volt az első Magyarországon, aki az Európában már közismert „wash-wash” módszerrel csapta be a kalocsait. Méregdrága öltönyben, márkás órát, cipőt viselve jelent meg a kereskedőnél, akinek azt mondta: Maliból érkezett és 200 darab tehergépkocsit szeretne venni. Majd mutatta a nála lévő kisméretű trezort, amelyben feketére festett, papírpénzméretű lapok voltak. Közölte, hogy biztonsági okokból lettek feketére festve és vegyszerrel lehet kimosni ezeket. A kalocsai vállalkozó 300 ezer Euró – akkori árfolyamon mintegy 80 millió, jelenleg 85 millió forint - kölcsönt adott vegyszerre, mellyel azután eltűnt F. A. I.

 

 

F. A. I. tagadta a bűncselekmény elkövetését Azt állította, hogy a kalocsaival együtt találták ki az egészet, mert így akarta az adóhatóság elől eltüntetni a milliókat a magyar kereskedő. Aki viszont korábbi tanúvallomásában a váddal egyezően mondta el, hogyan vágta át őt a fekete bőrű férfi. Aki egyébként egy másik gazdasági társaságot is hasonló módszerrel próbált meg becsapni, de az a cég nem volt hajlandó fizetni a "vegyszerért".

 

 

A kezdetben előzetes letartóztatásban lévő vádlott védője az eljárás során bejelentette, hogy védence nem az addig használt angol nyelvet, hanem anyanyelvét, a bangwa nyelvet kívánja használni. Mivel ilyen nyelvű tolmácsot nem sikerült találni, angol nyelven folyt a kihallgatása, és a tárgyalást is angol tolmács segítségével folytatták a Kecskeméti Törvényszéken.

 

* Dr. Siklér Ernő állítja, hogy takarásban volt, ezért nem látta, hogy ügyfele leköpi az újságírót

 

F. A. I. -t most 5 és fél év börtönre ítéltek, és a 85 millió forintot is meg kell fizetnie. Az ítélethirdetést megelőzően, a bíróság folyosóján pedig kiderült, hogy a kameruni nem csak csaló… Lazán leköpte ugyanis az egyik újságírót, majd a vádlott védelmét végző, közvetlenül ügyfele mellett álló Dr. Siklér Ernő közölte: ő nem látott semmit, „takarásban” volt… Az ügyvéd által "nem észlelt" atrocitás miatt a bíróság biztonsági embereinek kellett őrizniük kivül és belül is az ítélethirdetés alatt a tárgyalótermet.

 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védője pedig enyhítésért fellebbezett.

 

 

 

 

  

 

 

Utoljára frissítve: 2013-11-20 15:35:15

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>