. Ma Ervin napja van.
20 éves a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
2015-04-03 10:34:55
20 éves a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

20 éves a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Letettük az alapokat - így summázta az eltelt két évtizedet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azon a csütörtöki rendezvényen, ahol mintegy háromszázan - a megye, a hatóságok, a különböző szervek és vállalkozások vezetői, a kamara partnerei, valamint munkatársai - voltak jelen, hogy megünnepeljék a 20. születésnapot.

 

 

 

 

 

Az erős összefogás az egyik legfőbb eredménye az eltelt 20 évnek - emelte ki Gaál József ünnepi köszöntőjében. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy a megkezdett úton szeretnének tovább haladni. A 23 területi kamara közül a Bács megyei dobogós; ezt igazolja valamennyi számadat, ami egyebek között a tagok létszámából, a bevételekből, a szakképzés és a mesterképzés volumenéből is kimutatható - hangzott el a kamara alapításának 20. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepen.

„Az egyik fő célkitűzés a következő hét év pályázati forrásaihoz kötődik. A települési és megyei önkormányzattal, a kormányhivatal szakértőivel azon dolgozunk, hogy ezeknek a forrásoknak minél nagyobb része, és a kormányzati kommunikációból hallható 60 százalékot is elérje az a rész, ami a vállalkozások, a gazdaság fejlesztésére fordítódik" - emelte ki ünnepi beszédében Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A kamarák, és a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások a gazdaság motorjai. Abban érdekelt az ország, hogy ezek a cégek fejlődni tudjanak, ők is beszállítók legyenek, és olyan készterméket tudjanak előállítani, ami megállja a helyét a világpiacon - erről már Kovács Ernő, a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott beszélt.

„Hasonlattal élve az ország egy repülőgép, amivel mi haladunk, és 10 millióan ülünk rajta. A kormány pedig úgy döntött, hogy nem hitelből akarja tankolni ezt a repülőgépet, hogy egyre magasabbra emelkedjünk, és előre is haladjunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig mindegyik vállalkozás sikeres legyen, fejlődőképes legyen, és meg tudjon felelni a mai kor követelményeinek" - fogalmazott a kormánymegbízott.

A lajosmizsei Geréby Kúriában rendezett ünnepségen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik legrangosabb kitüntetését, az elnöki aranyérmet a 2006 óta a Bács megyei kamara titkáraként dolgozó Sipos Zsolt, valamint Tormási Attila kecskeméti vállalkozó, a Tormási Autóház tulajdonosa érdemelték ki. A köztestület országos vezetésének emlékplakettjét pedig Pintye László, a kamara ipari tagozati alelnöke vehette át. 

Kamarai oklevelet és emlékérmet az alapításban vállalt szerepükért többen is kaptak a jubileumi ünepségen, melynek végén mesteravatást, pezsgős koccintást és fogadást tartottak.

(szöveg: KTV /Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-04-03 10:35:19

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>