. Ma Ervin napja van.
100 éves doni túlélőt köszöntöttek Kecskeméten
2014-07-10 21:17:05
100 éves doni túlélőt köszöntöttek Kecskeméten

100 éves doni túlélőt köszöntöttek Kecskeméten

Katonai tiszteletadással ünnepelték meg ma délután a Szent Miklós-templom közösségi termében Hegedűs Ferenc, a doni hadszínteret megjárt veterán harckocsizó őrmester 100. születésnapját.

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepségen Hegedűs Ferenc családján kívül ott voltak Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Leviczky Cirill, kecskeméti önkormányzati képviselő, Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Kulturális és Egyházi Bizottságának elnöke, a Honvédelmi Minisztérium képviselői, a Lenkey Károly Kecskeméti Nemzetőr Egyesület, valamint a Városi Civil Kerekasztal Hagyományőrző szekciójának tagjai, illetve képviselői is.

 

Bakos Tamás Nemzetőr dandártábornok köszöntötte az ünnepeltet és az ünnepség résztvevőit. Majd Oskolás János mondta el az erre az alkalomra írt versét. A továbbiakban többen is köszöntötték a százéves Feri bácsit: köztük Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere is, aki Leviczky Cirillel közösen nyújtotta át azt az emléklapot, amit Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke küldött Hegedűs Ferencnek 100. születésnapja alkalmából. Hende Csaba honvédelmi miniszter dísztárgyat – egy ’48-as ágyú modellt adományozott Feri bácsinak, akit születésnapja alkalmából a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége alelnöke tiszteletbeli nemzetőr hadnaggyá nevezett ki.

 

Az egykori jutasi őrmester ott volt a Kárpátalja, a Felvidék és az Erdélyi részek visszafoglalásánál, majd végigverekedte a második világháborút. Az angol hadifogságból hazakeveredve a demokratikus honvédség nem tartott igényt további szolgálataira. A volt hivatásos katonának nem volt könnyű a további élete, de szívósságára és kemény akaraterejére vall, hogy elhelyezkedve a polgári életbe mindig helyt állt ott, ahová a helyzet sodorta.

 

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI A KÉPGALÉRIÁT!

Utoljára frissítve: 2014-07-10 21:18:00

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>