KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2024.07.15.
 Hétfő
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 18. 12:43     


Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?
Nagyon sokan akkor szembesülnek azzal, hogy a szekrényeket lapra kell szerelni, amikor megérkeznek a költöztetők a lakásba és közlik, hogy bizony ez a szekrény így nem utazhat.

A meglepődés valódi, hiszen ki gondolja akkor, amikor összeszerel egy szekrényt, hogy lehet, egyszer még szét kell szedni? Márpedig a költöztetés során ezek a tárgyak szétszerelésre kell, hogy kerüljenek. Hogy miért? Cikkünkben eláruljuk!

 

A költözés megszervezése

 

Fontos tudni azt, hogy a költöztetés árak sok mindentől függenek, tudtuk meg a Promove vezetőjétől. Egyrészt számít az, hogy milyen távolságra található egymástól a két lakás, másrészt pedig attól, hogy szükség van-e plusz szolgáltatásokra. Az óradíjas elszámolás esetében is nagyjából előre kalkulálható ez az összeg, így el lehet dönteni azt, hogy mi magunk fogunk-e dobozolni és bútort szerelni, vagy inkább rábízzuk ezeket a feladatokat vagy a feladatok egy részét a szakemberekre.

 

Milyen előkészítő munkálatok várják a megrendelőt?

 

Ha a megrendelő úgy dönt, hogy ő maga készíti elő a holmikat a költözésre, akkor erős, megfelelő méretű és zárható költöztető dobozokat kell beszereznie, ezekbe pedig egyenletes súllyal kell belepakolnia a dolgait. A dobozokat le kell zárni és rá kell írni azt, hogy melyik helyiségbe legyen lepakolva. 

 

Az elektronikai eszközöket, kisbútorokat, háztartási gépeket buborékfóliázni kell, ezzel lehet elkerülni azt, hogy megsérüljenek, karcok, horpadások keletkezzenek rajtuk.

 

A nagyobb bútorokat, azokat, amelyek lapra szerelhetőek, újra szét kell szerelni és elemenként kell lefóliázni. A csavarokat el kell tenni, hiszen az új helyen újra össze kell majd őket rakni.

 

Miért nem lehet összerakva szállítani ezeket a bútorokat?

 

A lapra szerelt bútorok általában vékonyabb anyagból készülnek, az összeszerelés során pedig oldható kötéseket fognak kapni. Ezek a bútorok szétszerelve kis helyet foglalnak, nem sérülnek, könnyűek és könnyen pakolhatóak, míg összeszerelve az oldható kötések nem olyan tartósak, így már a lakásból történő kipakolás során eltörhetnek, megsérülhetnek. Az autóra pakolás szintén egy neuralgikus pont, a döcögős utak, a kátyúk, a váratlan és hirtelen fékezés pedig teljesen tönkre is teheti őket.

 

Mit tegyen az, akinek nincs szerszáma/ideje/tehetsége/szerelési útmutatója?

 

A költöztető cégek plusz szolgáltatásként kínálják a bútorszerelést, ezért amennyiben a megrendelő egyáltalán nem szeretne bajlódni ezekkel a dolgokkal, akkor kérni kell azt, hogy tegyék meg helyette a szállítók. Ez azért is egy előnyös döntés, mert a költöztető cégek munkatársai nap mint nap végzik ezt a feladatot, azonnal látják, hogy melyik csavarral kezdjék a szétszerelést, nincs szükségük szerelési útmutatóra sem, ráadásul az új lakásban is gyorsan végezni fognak az összeszereléssel.

 

A lapra szerelést tehát nem lehet kihagyni a feladatok sorából, azonban meg lehet bízni ezzel azokat a szakembereket, akik értenek hozzá, így nem vesz el időt és nem okoz bosszúságot a megrendelő számára.


További hírek

  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  A pénzügyek jövője: milyen változásokra készüljenek a kereskedők?
2024. 07. 09. 11:49 kecskemeti-hirhatar.hu
  Szemeteszsák nélkül káosz és szemét öntené el a várost
2024. 07. 09. 11:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport