KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Tizenegy évet kapott a kecskeméti nőverő

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2023.10.02.
 Hétfő
Ma Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 10. 11:18     


Tizenegy évet kapott a kecskeméti nőverő
Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt kapott 11 évet O. Tamás.

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla dr. Mezőlaki Erik vezette büntető tanácsa az életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt O. Tamás és társa ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletének az I. rendű vádlottra vonatkozó részét.Az I. rendű vádlott O. Tamás testi épség elleni bűncselekményeit az új Btk. rendelkezéseinek megfelelően 2 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének minősítette, a büntetés tartamát 9 évről 11 év börtönre súlyosította.


Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság nem vett kellő súllyal figyelembe a büntetés kiszabásakor több körülményt, így például azt, hogy a vádlott 6 hónapos terhes élettársát verte úgy össze, hogy a sértett szinte csak a csodával határos módon maradt életben. Ezért az ítélőtábla az I. fokon kiszabott büntetést túl enyhének találta, és - tekintettel az elkövetett cselekmények súlyára és a vádlott társadalomra veszélyességére - a büntetést 9 év börtönről 11 évre súlyosította.

 

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről

 

1./ 2011 októberében T.-né D. B. sértett  megismerkedett az I. rendű vádlottal, akivel ezt követően összeköltözött begy kecskeméti lakásban. Az I. rendű vádlott munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, míg a sértett 2011 októbere és 2012. június 14-e között üzletszerű kéjelgést folytatott, és az ebből származó jövedelemből éltek az I. rendű vádlottal. Az I. rendű vádlott így a sértettel kitartatta magát.

 

2./ Az I. rendű vádlott féltékenysége és mert kevesellte a kéjelgésből származó bevételt gyakran vitatkozott a sértettel. Amikor a sértett 2011 decemberében állapotos lett, az I. rendű vádlott féltékenysége felerősödött, szinte naponta veszekedett a sértettel, több alkalommal bántalmazta is.

 

2012. február 11-én a férfi féltékenységből eredően a közösen használt lakásban a sértettnek esett, kiabálni kezdett, majd ököllel kétszer (egyszer a fején, egyszer a mellkasán) is megütötte. A sértett hanyatt esett, és levegőért kapkodott. Az asszonyt mentő szállította kórházba, ahol műtéten esett át, mivel a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került. Ekkor a sértett azt mondta, lépcsőről leesve sérült meg.

 

Az amatőr bokszolói múlttal rendelkező vádlottnak a sértett mellkasára mért ütés kapcsán fel kellett mérnie azt, hogy a sértett akár életveszélyes állapotba is kerülhet, a vádlott e körülménybe belenyugodva követte le a cselekményét.

 

3./ A sértett terhessége előrehaladtával egyre nehezebben tudta folytatni prostitúciós tevékenységét, így a vádlott már nem csak féltékenysége miatt, hanem azért is veszekedett és bántalmazta a sértettet, hogy terhesen is folytassa rendszeres pénzszerzés érdekében a prostitúciót.

 

2012. június 12-én a vádlott vitába keveredett a sértettel, mert a nő az utcán két férfira ránézett. Otthonukba hazatérve a vacsorát követően aludni mentek. Az ágyban hátán fekvő - ekkor 6 hónapos terhes - sértett kikérte azt, hogy a vádlott a hasára rakta a lábát. A férfi ekkor felháborodott, feltérdelt az ágyon, és testszerte ütni kezdte a sértettet. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor az asszony egy nagy ütés miatti fájdalmában felkiáltott, görcsölni és sírni kezdett. A bántalmazást követően, hogy tettére ne derüljön fény, a vádlott a sértettet a lakásból nem engedte ki, orvost hozzá nem hívott hozzá, holott az asszony ezt többször is kérte.

 

Június 14-én este 7 órakor az I. rendű vádlott a sértettet rövid időre magára hagyta, aki ezt kihasználva az utcára menekült, és a legyengült asszonyhoz egy járókelő hívott mentőt. A kórházban kiderült, hogy a sértett számos sérülése mellett közvetlen életveszélyes sérülést, a lép tokon belüli leszakadását szenvedte el. A lép teljes leszakadása esetén akár halálos következménnyel is lehetett volna számolni, amelynek elmaradása nem a vádlotton múlott.

 

2011. június 10-éről 11-ére virradó éjszaka az I. rendű vádlott egy kecskeméti kocsmában szórakozott, ahol egy nőt rángatott ki az utcára, majd a nő után siető fiát akarta megütni, leszakította a fiú pólóját és a nyakánál fogva a földre teperte. Az I. rendű vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásának az I. rendű vádlott apjának helyszínre érkezése vetett véget   - áll az I. fokon eljáró törvényszék ítéletében.

 

Az I. fokú ítéletről

 

Két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kitartottság és két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2013. október 30-án I. rendű O. Tamás (1993 - kecskeméti lakos) vádlottat. Ezért őt a bíróság - halmazati büntetésül - 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügy II. rendű vádlottja, O. E.-né segítségnyújtás elmulasztása és 3 rendbeli okirattal visszaélés vétsége miatt 400 ezer forint pénzbüntetést kapott. A II. rendű vádlott ítélete jogerőre emelkedett, míg az I. rendű vádlott esetében az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője enyhítés, pénzbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

 

 

 

 

 

 

 


További hírek

  Miért webáruházból rendeljük a szőnyeget?
2023. 09. 30. 10:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Így találhatsz könnyen nyíregyházi szállást a fürdő közelében
2023. 09. 29. 17:46 kecskemeti-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Milyen a tökéletes őszi dekoráció?
2023. 09. 23. 13:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  A kényelmetlen cipő nem csak rövid távon ártalmas!
2023. 09. 23. 13:52 kecskemeti-hirhatar.hu
  Hogyan kell metszeni az oszlopos fákat?
2023. 09. 21. 11:46 kecskemeti-hirhatar.hu
  A sokoldalú iskolai kiegészítő, a tornazsák
2023. 09. 13. 11:19 kecskemeti-hirhatar.hu
  Végezz ülőmunkát kényelmesen!
2023. 09. 13. 11:17 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport