KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Sikeres volt idén is a térségi összetartozás

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2020.02.25.
 Kedd
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 08. 30. 04:28     


Sikeres volt idén is a térségi összetartozás
Nagy sikerrel ért véget az augusztus 19-27. között, a Hírös Hét Fesztivál keretein belül az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület (AHE) által megrendezett XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

Nagy sikerrel ért véget az augusztus 19-27. között, a Hírös Hét Fesztivál keretein belül az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület (AHE) által megrendezett XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

A Hírös Hét fesztiválon belül a tavalyi helyszín, a Hírös Forrás szökőkút környéke adott helyet a nagyszabású térségi seregszemlének, ahol a térség 20 települése mutatkozott be, több mint 200 értékesítővel és kiállítóval.

 

A kiállítást megelőzően meghirdettük a III. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt, amelyre eddig a legtöbb pályázat érkezett, és a „A legszebb konyhakertek" program díjazottjait is itt ismerhettük meg.

 

Rendezvényünk idén több különlegességgel bővült. Az újdonságok közé tartozott, hogy két új tagtelepülésünk, Bugac és Bugacpusztaháza is megmutatta értékeit.

 

A kiállítás fő attrakciója augusztus 26-án szombaton a Térségi Összetartozás Napja volt, amelyen a jubileumi évforduló alkalmából a térségi települések fogatos felvonulása hatalmas sikert aratott. A Rudolf laktanya-Kálvin tér közötti úton végigvonuló 20 fogatot megcsodálták a járókelők, a Kálvin térre érve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony fogadta és köszöntötte a hintókon érkező polgármestereket, miközben az orgoványi Csajbók Pál mutatta be a fogatokat.

 

 

A fogatmustra után a polgármestereket és a vendégeket a színpadon Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára köszöntötte, majd Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, az AHE elnöke szólt a jelenlevőkhöz. A polgármester asszonyt Basky András, Lajosmizse polgármestere, az AHE elnökhelyettese köszöntötte a térség önkormányzatai nevében. A 20. születésnapot Rimóczi László lajosmizsei grillázsmester készítette tortával ünnepelték meg.

 

A Térségi Összetartozás Napján déltől a térségi termékek (pogácsa, bor, gyümölcsök...) kóstolója várta az érdeklődőket a kecskeméti Korhű piacon, amelyet a Katona József Múzeum közreműködésével rekonstruáltunk. Mindeközben a Kálvin téren Bársony Anett nyolc karikás ostorral pattogtató világrekorder produkcióját csodálhatták az érdeklődők.

 

Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is megrendeztük az Aranyhomok Hírös Mustrát, amelyen a Kecskeméti Települési Értéktárba felvett gazdák és kézművesek termékeit mutattuk be, a térség kézműveseinek műhelytitkai is feltárultak foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhettek többek között a szalma- és csuhéfonás, a csipkeverés, a kerámiakészítés, a fafaragás...

 

 

Idén 18. alkalommal rendezte meg az egyesület augusztus 22-én kedden, 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnök Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, levezetőelnök Basky András, Lajosmizse Város polgármestere, az AHE elnökhelyettese volt.

 

Az augusztus 27-ei Bács-Kiskun Megyei Értéknapon kézműves mesterek, népi iparművészek tartottak bemutatót.

 

Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók voltak.


További hírek

  Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak
2020. 02. 22. 17:44 hirhatar.hu
  „A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
2020. 02. 22. 17:43 hirhatar.hu
  Csendben benyújtották a győri polgármester kettős tevékenységét engedélyező törvénymódosítást
2020. 02. 20. 15:52 hirhatar.hu
  Kényelmi cipők - minden korosztálynak!
2020. 02. 19. 09:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Bayer Zsolt megnyugodhat: nem lesz politikai tisztogatás a vári lakások miatt
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport