KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a Mercedes-Gyár Kecskeméten

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2020.02.22.
 Szombat
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 05. 10. 17:31     


Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a Mercedes-Gyár Kecskeméten
Ünnepélyes keretek között átadták azokat a bérlakásokat, amelyeket a Mercedes-Benz Gyár dolgozói kedvezményesen bérelhetnek. A vállalat ugyanis Magyarországon egyedülálló bérlakásprogramot indított útjára Kecskemét városával és a KIK-FOR Kft-vel együttműködésben. Az innovatív modellt a munkavállalók motiválása érdekében valósították meg. (A képen balról jobbra: Kárpáti Lívia és Kárpáti Zoltán Mercedes-Benz dolgozó házaspár; Minda Imre László, a KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke; Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója)

Ünnepélyes keretek között átadták azokat a bérlakásokat, amelyeket a Mercedes-Benz Gyár dolgozói kedvezményesen bérelhetnek.  A vállalat ugyanis egyedülálló bérlakásprogramot indított útjára Kecskemét városával és a KIK-FOR Kft-vel együttműködésben. (A képen balról jobbra: Kárpáti Lívia és Kárpáti Zoltán Mercedes-Benz dolgozó házaspár; Minda Imre László, a KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke; Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója)

 

Átadta dolgozóinak azt a 40 frissen felújított bérlakást a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., amit számos ingatlan közül választottak ki Kecskemét-Homokbányán, a Téglás utcában. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára arra törekedett, hogy a piaci árnál jóval kedvezőbb feltételekkel biztosítson lakásokat dolgozói számára, így a vállalat által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres, valamint 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakás bérlésére nyílt lehetőség. A dolgozók által a lakásokra benyújtott pályázatok elbírálásakor a társaság az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott. 

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó, a családtagokkal együtt összesen 63 fő költözött be. A lakóközösség tagja lesz nyolc gyermek is. A most átadott bérlakások közül 32-be termelésben dolgozó munkatársak, 8-ba pedig irodai dolgozók költözhettek.

 

„A legjobb minőség csak elkötelezett és elégedett munkavállalókkal lehetséges. Ahogy a duális felsőoktatási rendszer prototípusa a Mercedes-Benz Gyárban született, úgy a bérlakásprogramunkkal is úttörő szerepet szeretnénk betölteni a munkaerőpiacon. Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretnénk mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját" - mondta a Kecskemét-Homokbányán kedden rendezett ünnepségen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

 

„Vállalatunk az óvodától az általános iskolán át a közép- és felsőfokú duális képzésig gondoskodik a felnövekvő generációról, biztosítjuk számunkra a korszerű tudást és gyakorlati tapasztalatot. A bérlakásprogrammal is az a célunk, hogy az elkötelezett munkatársainknak biztonságot nyújtsunk, és újabb lehetőségekhez jutassuk a hétköznapokban" - emelte ki Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója. Hangsúlyozta: a cég nem csupán a képzések, hanem az egészségügyi programok és a sportolási lehetőség terén is a sokat tesz azért, hogy a munkavállalók számára vonzó munkaadó és családbarát munkahely legyen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt, és Kecskemétet vonzóvá kívánja tenni az álláskeresők számára.

 

„Kecskemét jelene és jövője, gazdasági fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy megfelelő tudással, szakképzettséggel bíró, elegendő munkaerő álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az elmúlt években elsősorban a szakemberek képzésének elindításán volt a hangsúly. E területen már jó úton haladunk, kitűnően működik a duális szakképzés és felsőoktatási képzés. Most pedig arra kell koncentrálnunk, hogy a Kecskemétre érkező munkavállalók valódi otthonra leljenek a városban. Az önkormányzat e tekintetben is közös nevezőn van a vállalkozásokkal. Közös a cél: megfelelő feltételeket teremteni az ide érkező és letelepedni szándékozó munkavállalóknak. A mostani megállapodás bizonyítja, hogy részünkről adott a lehetőség. Arra bíztatom tehát a kecskeméti cégeket, hogy keressenek bennünket, és a Mercedes üzemmel kötött megállapodás mintájára segítsük közösen a munkavállalók boldogulását" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója pedig kiemelte: „Nem mindennapi modellről beszélünk, hanem egy olyan megállapodásról, amilyennel az önkormányzati vagyonkezelő társaságok közül az országban elsőként mi büszkélkedhetünk. Magas minőségben, minden elvárásnak eleget téve újítottuk fel a 40 bérlakást. Bátorsággal vágtunk neki a felújításnak és a megállapodásnak, amely társaságunk számára komoly gazdasági előnyökkel jár. Öt évre értékesítettük a bérlőkijelölési jogot a Mercedes számára, de mellette a bérlők természetesen fizetik a bérleti díjat, a rezsit, a parkolók használati díját. Mindezeken túlmenően a Mercedes az öt éves időtartamra a lakások 100 százalékos kihasználtságát garantálja társaságunk számára."


Kárpáti Lívia és Kárpáti Zoltán, a Mercedes-Benz gyárban dolgozó házaspár elsőként vették át az ünnepségen -jelképesen - új otthonukat. Jelenleg ketten laknak a lakásban, ahová rövidesen megszületendő kisbabájukat is várják.


HÁTTÉR:

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ - több mint 180 országa - részére.


További hírek

  Kényelmi cipők - minden korosztálynak!
2020. 02. 19. 09:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Győr után Keszthelyen is nyert a Fidesz a vasárnapi időközi választáson
2020. 02. 10. 18:17 hirhatar.hu
  A fagyhalál áldozatainak száma idén immár 122-re emelkedett
2020. 02. 09. 11:59 hirhatar.hu
  Pataky Attila 8 millió után még 24 milliót kap a pénzünkből amerikai turnéjához
2020. 02. 09. 11:59 hirhatar.hu
  Önálló „kormányműsort” kap az új szóvivő – indul a Kormányinfó Plusz
2020. 02. 07. 11:19 hirhatar.hu
  A Momentum volt győri elnöke a DK-ban folytatja
2020. 02. 07. 11:19 hirhatar.hu
  Álhír miatt várakoztak a menekültek a szerb-magyar határnál
2020. 02. 07. 11:19 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport