|
|
|
Tweet |
|
|
|
Különleges programot szervezett Kecskemét Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzata október 22-én, szombaton a Batthyány utcai Nemzetiségek Házában. A görög konyhán keresztül hozta még közelebb a résztvevők számára Görögországot.
ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!
- Jóllehet amúgy sem rossz dolog ma görögnek lenni Magyarországon. Mert a magyarok többségében szinte minden, ami görög, pozitív sztereotípiákat ébreszt. A görögök pozitív megítélésében pedig komoly szerepet játszik Görögország maga - mondta köszöntőjében a program ötletgazdája, Fehér Dezső, a Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.
Horeftos Konstantin Zoltán, Kecskemét Görög Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnöke köszönetet mondott Kecskemét önkormányzatának a támogatásért, valamint megköszönte a családias hangulatú program szervezésében, illetve kivitelezésében végzett munkát Fehér Dezsőnek és családjának is.
Az ételsor, amit a szervezők összeállítottak nem turisztikailag közismert ételekből állt - mint például a gyrosz és a muszaka. Hanem azokból, melyeket a program sztárszakácsa, Athanasiou Afroditi gasztro-polihisztor kedvel a görög konyhából. A főzésben természetesen segédkezett Fehér Dezső és a felesége, sőt az egész család.
Ez volt a menüsor: Vendégfogadás: ouzo, Olimposz nedűje (limonádé), dolmades (töltött szőlőlevél)
Ebéd: görög báránykebab tzatzikivel, plaki (sült hal), horiatiki (görög saláta), galaktobureko és baklava (a legnépszerűbb görög desszertek), frappé (jeges kávé)
Vacsora: birkapörkölt kölessel (a görög-magyar barátság jegyében).
Valamint természetesen nem maradhattak el a kiváló görög borok sem, melyek - mint Fehér Dezsőtől megtudtuk - Magyarországon is beszerezhetők. |
|
|
|