KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Milyen opciókat érdemes átgondolni, amikor az öntözést szeretnénk kialakítani a kertünkben?

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2024.07.15.
 Hétfő
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 28. 11:53     


Milyen opciókat érdemes átgondolni, amikor az öntözést szeretnénk kialakítani a kertünkben?
Természetesen locsolni egy egyszerű, hagyományos kannával is lehet. Azonban ha a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a helyzetből, akkor kihasználjuk a számunkra elérhető, megvalósítható lehetőségeket is.

És hogy melyek ezek? Ebben a cikkben megpróbáltuk összeszedni a legfontosabb tényezőket, amelyekkel valóban hatékonyan tudjuk kialakítani az öntözéstechnikát a kertünkben, hogy az aztán csodás és dús növényzettel hálálja meg nekünk a gondoskodásunkat.

 

Az öntözőrendszer helyettünk is dolgozik

 

Az ujhazbodrogi.hu öntözéstechnika terén széles kínálattal vár bennünket, az egyes elemek felhasználásával akár komplett szisztémát is ki tudunk építeni. Azoknak a filmekben megcsodált kerteknek, amelyek szinte maguktól maradnak gyönyörűek, mind az a titkuk, hogy az éltető vízcseppeket nem kell nélkülözniük, egyetlen nap sem.

 

Amennyiben a kertünkben még nincs kialakítva semmilyen beültetett rész, akkor ennek a megvalósítása igazán könnyen kivitelezhető. Azonban egy már kész növényzettel bíró udvar esetében sem kell lemondanunk erről a lehetőségről. Talán a tömlők elrejtése nehezebben megoldható, ám a csepegtetős öntözés módszerét választva igazán látványos eredményeket tudunk elérni.

 

Talán a legjobb az egészben, hogy be is állíthatjuk, hogy mikor lépjen működésbe önállóan az öntözőrendszerünk, így aztán az sem jelent problémát, ha hosszabb nyaralásra indulunk. Nem kell majd a pihenés és kikapcsolódás kellemes napjai után arra hazaérnünk, hogy az egész éves munkánk kárba veszett a távollétünkben pusztító forróság és szárazság miatt.

 

Honnan származzon a felhasznált víz?

 

Ez is egy nagyon izgalmas kérdés, hiszen elég jelentős mennyiségű vízre van szükségünk, amennyiben jól szeretnénk csinálni a dolgunkat, s nem akarjuk, hogy a növényeink szenvedjenek a hiánytól. Ez pénzben sem éppen csekélység, ám még fontosabb, hogy a bolygó számára sem ideális, ha az ivóvizet használjuk erre állandóan. 

 

Megóvhatjuk az emberiség készleteit, ha fúratunk egy kutat a kertünkben, és ennek köszönhetően azt a vizet használjuk, ami ott helyben, a talajból elérhető. Helyigénye kicsi, mindössze egy jó szivattyút kell beszereznünk hozzá.

 

A csapadékot is össze tudjuk gyűjteni!

 

A másik környezettudatos választás az, hogy a csapadékot sem engedjük veszni. Gondoljunk csak bele abba, hogy a legtöbb területen nem az jelent problémát, hogy nem elegendő a csapadék mennyisége, hanem az, hogy rossz eloszlásban érkezik, s emiatt az árvizes és az aszályos időszakok váltogatják egymást. 

 

A hirtelen lezúduló záport vagy a csendesen csepegő esőt is hasznosítani tudjuk, mindössze egy megfelelő tartályra van hozzá szükségünk. A legjobb azonban egy esővízgyűjtőt beszerezni, ezt ugyanis az ereszcsatornára tudjuk csatlakoztatni, így még hatékonyabbak lehetünk.

 

Ha szeretnénk, a különböző megoldásokat kombinálhatjuk egymással, így még környezettudatosabbak és hatékonyabbak lehetünk.


További hírek

  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  A pénzügyek jövője: milyen változásokra készüljenek a kereskedők?
2024. 07. 09. 11:49 kecskemeti-hirhatar.hu
  Szemeteszsák nélkül káosz és szemét öntené el a várost
2024. 07. 09. 11:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport