KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Megkezdődött a tanév, és máris lopják a bicikliket a kecskeméti iskolák udvarán

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2024.06.14.
 Péntek
Ma Vazul napja van.
Holnap Jolán napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 04. 07:40     


Megkezdődött a tanév, és máris lopják a bicikliket a kecskeméti iskolák udvarán
A fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy délelőtt egy helyi iskola udvarából ellopott egy lezárt állapotban lévő kerékpárt.

Az elmúlt 24 órában (szeptember 3-án, kedden) Magyarország területén a rendőrök 44 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, két halálos kimenetelű balesetben két személy vesztette életét, 11 súlyos, 31 könnyű sérüléssel végződött. A rendőrök összesen 196 személyt fogtak el, 365 személyt állítottak elő, biztonsági intézkedés 91 esetben történt - közölte az ORFK.

 

 

 

 

Bács-Kiskun megye közútjain az elmúlt 24 órában 11 anyagi káros közlekedési baleset történt. Ittas gépjárművezetőt vér és vizelet mintavételre 4 esetben állítottak elő. Pozitív eredményű légalkohol mérés miatt pedig 7 esetben intézkedtek - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

 

Kecskemét – A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya kedden délelőtt lopás miatt őrizetbe vette H. Lajos 27 éves Kecskeméten élő hajléktalant. A férfi néhány perccel korábban egy helyi áruházból ellopott egy üveg bort.

 

Kecskemét – A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden 13 órakor lopás miatt őrizetbe vett egy 16 éves kecskeméti fiatalembert. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy délelőtt egy helyi iskola udvarából ellopott egy lezárt állapotban lévő kerékpárt.

 


További rendőrségi hírek:

Fülöpjakab - A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya nyomozást folytatott állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt A. Sándor 54 éves fülöpjakabi lakos ellen.

 

A sértett tett bejelentést a rendőrségen 2013. augusztus 8-án, miszerint a bekerített udvarában, láncra kötött kutyáját bántalmazták oly módon, hogy súlyos sérülései miatt az állatorvos tanácsára el kellett altatni.

 

A nyomozók által beszerzett adatok alapján kiderült, hogy az állatkínzással  A. Sándor gyanúsítható megalapozottan, akit a sértett szállásolt el ideiglenesen a tanyáján. Az erőszakos férfi gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint azért verte meg a háziállatot egy karóval, mert gyakran elszökött otthonról és így akarta megnevelni.

 

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya a nyomozást 2013. szeptember 2-án befejezte, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.


Kecskemét - A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást D. Iván 68 éves táborfalvai és D. Zoltán 46 éves lajosmizsei lakosok ellen.

 

Kecskemét - Egy pulykafeldolgozással és értékesítéssel foglalkozó kecskeméti cég ügyvezetője 2013. augusztus 30-án tett feljelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Aznap délelőtt ugyanis a telephelyükön 20 tonna fagyasztott pulykamellet rakodtak fel egy hűtőkocsis kamionra, melyet a sofőrnek egy szlovák céghez, Komárnoba kellett volna szállítania. Az út mintegy öt órát vett volna igénybe, azonban a szállítmány még késő este sem érkezett meg a szlovák megrendelőhöz.

 

A kecskeméti gazdaságvédelmi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy a fuvarozással megbízott sofőr az áru kecskeméti átvétele után egy másik férfit is felvett maga mellé a kamionba, akivel több állomás után a fagyasztott árut végül Komárno helyett egy ercsi hűtőházban rakodták le. A rendőrök D. Ivánt augusztus 31-én, társát, D. Zoltánt másnap fogták el. A 32 raklapnyi, összesen 1.333 doboz pulykamellet a nyomozók a hűtőházban lefoglalták, majd visszaadták a sértett cég képviselőjének.

 

A gyanúsítottak kihallgatásukon tagadták a bűncselekmény elkövetését. A két férfit kedden 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a kecskeméti nyomozási bíró.

 


Kecskemét - A Kecskeméti Járási Ügyészség a 2013. augusztus 31. napján elkövetett gépkocsilopások ügyében indítványozta három férfi gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését – tájékoztatta a Kecskeméti Hírhatárt a megyei főügyészség szóvivője.

 

A lopás bűntette miatt a Kecskeméti Rendőrkapitányságon folyamatban lévő bűnügyekben a Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozta három gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, akiket a hatékony rendőri fellépésnek köszönhetően 2013. augusztus 31. napján vettek őrizetbe. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak esetében tartani kell attól, hogy tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével a bizonyítást meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Egyikük esetében az előzetes letartóztatás azért is szükséges, mert szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Az előzetes letartóztatásról a mai napon, azaz 2013. szeptember 3-án döntött a Kecskeméti Járásbíróság, a nyomozási bíró egy hónap időtartamra elrendelte mindhárom férfi előzetes letartóztatását. A végzések nem jogerősek, a gyanúsítottak fellebbeztek a határozat ellen.

 


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
2024. 06. 11. 17:17 kecskemeti-hirhatar.hu
  Nyáron tényleg nem végeznek lézeres kezeléseket?
2024. 06. 08. 12:22 kecskemeti-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport