KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Kamaszkori, gyermekkori szökések

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2023.10.02.
 Hétfő
Ma Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 04. 18:29     


Kamaszkori, gyermekkori szökések
A gyerekkori, kamaszkori szökésekre hívja fel a figyelmet új cikkében a Kecskeméti Hírhatár biztonságtechnikai-vagyonvédelmi szakértője, Kovács József magánnyomozó.

A gyerekkori, kamaszkori szökésekre hívja fel a figyelmet új cikkében a Kecskeméti Hírhatár biztonságtechnikai-vagyonvédelmi szakértője, Kovács József magánnyomozó. „Azt szeretném kifejteni Önöknek – írja -, hogy mire kell odafigyelni, illetve melyek azok a szükséges feladatok, melyeket haladéktalanul meg kell tenniük a gyermekük megtalálása érdekében, amennyiben elszökött otthonról, vagy épp az iskolából.”
 

Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyermekeltűnést a rendőrségen. Az eltűntek közel egy százaléka már soha nem kerül elő. Ebből is látszik, hogy ez egy igen komoly téma, és sajnos sokan vannak olyanok - nyilván az Önök ismeretségi körében is akad olyan család -, ahol ez megtörtént.

 

Tudnivaló, hogy az iskolákban a követelmények emelkedtek, és van, hogy a szülő nem veszi észre: a gyermeke erőn felül kell teljesítsen az iskolába ahhoz, hogy megfeleljen a szülői/tanári/közösségi elvárásoknak. Előfordul az is, hogy a szülők a gyermekükben önmagukat akarják megvalósítani. Ez nagyon nagy teher, amit nem mindegyik gyerek tud feldolgozni és helyén kezelni. Az ilyen típusú gyerek minden évben retteg a bizonyítványosztástól, az eredménytelenségtől, aminek a következménye lehet az állandósult rosszullét, betegségek és többek közt a szökés is.

 

Ugyancsak szökést eredményezhet az is, ha az iskolában a gyerek a gyermektársai terrorja elől menekül. Ilyen esetekről sajnos nap, mint nap hallhatnak, olvashatunk a médiában.

 

A legsúlyosabb eset, amikor a családi háttér nem biztonságos, azaz a házastársak között jelen van a bántalmazás, illetőleg súlyosabb esetben a gyermek bántalmazása.

 

Nagyon helyesnek tartom azt, ha szülő kapcsolatot tart a pedagógusokkal. A kamaszodás ellenére is próbál bensőséges, szeretetteljes kapcsolatot kialakítani a gyerekkel és ismeri a barátait is. Sok esetben - úgymond - baráti, lelki társi beszélgetéssel feloldhatjuk a gyermekünkben lévő aggodalmat, frusztrációt, kezdeti depressziót. Gyakran elég, ha elmeséljük, hogy magunk is voltunk fiatalkorunkban hasonló helyzetben, nehéz volt, de mára már könnyű szívvel tekintünk vissza arra az időszakra, hiszen megoldódott, vége van.

 

Amikor maga a szökés megtörténik, sokszor a szökevény egy közvetlen baráti családhoz megy, mégpedig úgy, hogy őt a barát rejti el a szüleinek tudta nélkül. Fontos, hogy a gyerek eltűnése esetén azonnal értesítsük az illetékes rendőrkapitányságot, és vegyük fel a kapcsolatot a kórházakkal, valamint az osztályfőnökkel. Keressük fel személyesen a barátait és annak szüleit. Használjuk a gyerek felkutatására a közösségi oldalakat is.

 

A szökés miatt kialakult trauma végett mindenképpen javaslom a pszichológussal/pszichiáterrel/terapeutával való konzultálást, hogy a valós ok feltáruljon a család előtt. Amennyiben a probléma feltárásra került, úgy a helyzetnek megfelelően szükséges iskolát váltani, vagy a családi körülményeken változtatni.

 

Olvasóink hozzászólásait, véleményét, kérdéseit várja Kovács József magánnyomozó: www.kovacsjonyomozo.hu

 


 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya közigazgatási eljárás keretében – körözésének elrendelése mellett – eljárást folytat fk. Zámbó Boglárka (szül.: 1995.) eltűnése miatt.

 

Zámbó Boglárka 2012. július 22-én engedély nélkül távozott egyik kecskeméti gyermekintézet lakásotthonából. Azóta életjelet magáról nem ad, ismeretlen helyen tartózkodik. Az eltűnt személyleírása: kb. 164 cm magas, vékony testalkatú, zöld szemű, sötétbarna hajú.

 

 

 

 

 

A rendőrkapitányság körözésének elrendelése mellett – eljárást folytat továbbá fk. Oláh Szilvia (szül.: 1994.) eltűnése miatt is. Oláh Szilvia 2012. július 18-án engedély nélkül távozott egyik kecskeméti gyermekintézet lakásotthonából. Azóta életjelet magáról Ő sem ad, ismeretlen helyen tartózkodik.

 

Az eltűnt személyleírása: kb. 170 cm magas, vékony testalkatú, feketehosszú hajú. Ruházata eltűnéskor: Fehér póló, szürke térdnadrág, fekete alapon rózsás papucs.

 

Kérjük, hogy jelentkezzen, aki az eltűnt személyekre vonatkozóan információval rendelkezik, vagy a keresett személyek hollétéről tud, hívja a 76/484-684-es telefonszámon a Kecskeméti Rendőrkapitányságot, vagy a 107-es, illetve 112-es segélyhívó számot.

 

 

 


További hírek

  Miért webáruházból rendeljük a szőnyeget?
2023. 09. 30. 10:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Így találhatsz könnyen nyíregyházi szállást a fürdő közelében
2023. 09. 29. 17:46 kecskemeti-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Milyen a tökéletes őszi dekoráció?
2023. 09. 23. 13:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  A kényelmetlen cipő nem csak rövid távon ártalmas!
2023. 09. 23. 13:52 kecskemeti-hirhatar.hu
  Hogyan kell metszeni az oszlopos fákat?
2023. 09. 21. 11:46 kecskemeti-hirhatar.hu
  A sokoldalú iskolai kiegészítő, a tornazsák
2023. 09. 13. 11:19 kecskemeti-hirhatar.hu
  Végezz ülőmunkát kényelmesen!
2023. 09. 13. 11:17 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport