|
|
|
Tweet |
|
|
|
Olvasóinknak ezen a hétvégén ezt ajánljuk: Rebarbarás almatorta
Hozzávalók: 50 dkg vajastészta, 6 dkg sütő sárgakrém, 10 dkg cukor, ½ dl tej, 30 dkg alma, 30 dkg rebarbara, 2 dl tortazselé, 10 dkg baracklekvár, 10 dkg pirított mandula A vajastésztát hűtőben kiengedjük. A nyújtódeszkát belisztezzük, s a tésztát egyenletesre kinyújtjuk. Rátesszük a tésztára a tortakarikát úgy, hogy minél kevesebb legyen a veszteség. Körülvágjuk a formát úgy, hogy 2 cm-rel nagyobb legyen a tészta. Sütőlapra helyezzük, megformázzuk. 2 cm széles csíkot vágunk. Felvert egész tojással megkenjük a tortalapunkat. Visszahelyezzük rá a tortakarikát és a levágott csíkokat a formán kívül rátesszük. Ezt a csíkot kis fogvájó pálcikákkal megszúrjuk, hogy ne dőljön el. A tészta közepét megszurkáljuk. 200°C-on 25-30 percig sütjük.
Elkészítjük a tölteléket. A hidegen kötő pudingport elkeverjük a tejjel. Az almát meghámozzuk, s apró kockára felvágjuk. Beletesszük a sárgakrémbe.
A megsült tésztára rátesszük az almás krémet. Megtöltjük a tortát. A megtisztított rebarbarát esztétikusan felrakjuk a tortára. A tetejét bekenjük forró baracklekvárral. Kristálycukorral megszórjuk a tetejét. Sütőben 10 percig sütjük, így a lekvár kicsit rákaramellizálódik a rebarbarára.
Ehető virággal (vad árvácska) megdíszíthetjük. Megszórhatjuk még fahéjas cukorral, mandulával is.
|
|
|
|