|
|
|
Tweet |
|
|
Olvasóinknak ezen a hétvégén ezt ajánljuk: Banán sajtos sonkaköntösben. Hozzávalók: 4 db banán, 4 szelet sonka, 10 dkg sajt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 10 dkg liszt, gyömbér, 25 dkg csicsóka, 15 dkg sárgarépa, 1 db narancs, 1 dl narancslé, 10 dkg szőlő, borecet, méz, mustár, petrezselyem zöld, olaj a sütéshez. Elkészítése:
A narancsléhez borecetet, mustárt és mézet keverünk. Ez a saláta alapdresszingje. A csicsókát, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony szeletekre felkarikázzuk. A narancsot megtisztítjuk, a gerezdeket lehártyázzuk. A szőlőszemeket félbe vágjuk. Az így előkészített zöldségeket, gyümölcsöket összekeverjük. Kevés gyömbérrel, petrezselyem zölddel megszórjuk. Hűtőben érleljük.
A banánt megtisztítjuk, egyforma darabokra felvágjuk. Először sajtba, majd sonkába tekerjük. Panírozzuk (lisztbe, tojásba, diós morzsába), s bő, forró olajban kisütjük (csak a panírnak kell megsülnie). Leitatjuk róla a zsiradékot.
A salátát a tálra felhalmozzuk, és megszórjuk petrezselyem zölddel. A banánt a saláta mellé tesszük. Salátalevéllel díszítjük.
|
|
|
|