Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás, 35 dkg friss eper 10 dkg epervelő, 25 dkg tejszínhab, 10 dkg eperzselé.
A linzer tésztát egyenletesre elnyújtjuk. Rátesszük a szív formát. Körbevágjuk kb. 2 cm-es szélet hagyva a forma körül. Ezt a szélet (a formán kívül) megkenjük tojás sárgájával, s a levágott tésztából csíkot teszünk rá (egy szegélyt). Megtűzdeljük fogpiszkálóval, hogy sütés közben ez a perem ne dőljön le. A formán belül a tésztát jól megszurkáljuk, s 200 ºC-os sütőben megsütjük.
Eperkrémet készítünk: tejszinhabot felverünk, epervelőt teszünk hozzá, s elkeverjük (az epervelőbe teszünk tetszés szerint cukrot). Ezzel a krémmel töltjük fel a kisült szív formájú tésztánkat, majd friss eper szemeket félbe vágjuk, s az eperkrémet esztétikusan beborítjuk vele. Eperzselével bevonjuk a torta tetejét.