KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Háborúra készült Ballószögben a rendőr fia?

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2022.08.15.
 Hétfő
Ma Mária napja van.
Holnap Ábrahám napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 09. 12. 20:10     


Háborúra készült Ballószögben a rendőr fia?
Illegálisan tartott fegyverek tucatjait és közel 40 ezer lőszert találtak tavaly Ballószögben. A "lőszerraktáros" most 3 évet kapott.

Jogerősen 3 évi börtönbüntetésre ítélték annak a rendőr-alezredesnek a fiát, akinél egy kisebb háborúra elegendő fegyvert, és lőszert találtak a rendőrök tavaly nyáron Ballószögben. A robbanásveszélyes lőszerek miatt le kellett zárni egy utcát és kiürítették a lakóházak egy részét. A Kecskeméti Törvényszék most hozott jogerős ítéletet az ügyben, amit a 31 esztendős V. Szabolcs elfogadott.

  

 

Rendőrök zárták le tavaly nyáron, július 26-án este Ballószögben a Széchenyi utcát. Az akkor kiadott rendőrségi közlemény szerint kukoricagránátokat és egy 50 centiméter hosszú lövedéket találtak az egyik házban. A robbanószerek miatt lezárt utcából a rendőrök 15 házból 30 lakót távozásra szólítottak fel.

 

Az akkor még nem működő Kecskeméti Hírhatár jelenleg már az online médiában dolgozó újságírója derítette ki még aznap, hogy a bombakutatók által átvizsgált házban egy nyugalmazott rendőr alezredes lakott. A bűnügyi-technikai osztály korábbi vezetőjét, V. Károlyt azonban sajnos már nem tudták kihallgatni a lőszerarzenálról egykori kollégái, a rendőr ugyanis néhány hete elhunyt. Valójában egyébként nem is őt, hanem a fiát „dobta fel” egy névtelen telefonáló aznap délelőtt a kecskeméti rendőrségen. A bejelentő azt állította, hogy éles lőfegyvereket, lőszereket és gránátokat rejteget V. Szabolcs az apja ballószögi házában. A bejelentést követte a rendőrségi akció, majd őrizetbe vették V. Szabolcsot, aki néhány nap múlva előzetes letartóztatásba került.

 

 

A rendőrség akkor, és azóta sem közölt részleteket a nyomozásról. Valamint arról sem, hogy mit találtak végeredményben Ballószögben. Erről csak most és egyelőre kizárólag itt tájékozódhat a közvélemény.

 

A lista egyenesen megdöbbentő. Olybá tűnik, mintha hosszantartó háborúra készültek volna Ballószögben. Kilenc pisztolyt, 7 kispuskát, 1 hadipuskát, és 1 vadászpuskát találtak a rendőrök. Ezt tetézte 9 olyan pisztoly, ami riasztó-gázpisztoly kategóriába tartozik, valamint volt még ott 5 légpisztoly, 1 muzeális forgópisztoly, és egy nem megfelelően hatástalanított pisztoly is. A java azonban csak most jön. Lőszerekből a következő tételek kerültek elő: lőszernek minősülő – nem tévedés – 35 ezer darab. Lőszerelemnek minősülő 471 darab, riasztó-gáztöltény 1572 darab, flóbert töltény 74 darab, valamint 30 jelzőrakéta. Továbbá előkerült még egy 14.5 milliméteres gépágyú lövedék, valamint egy 57 milliméteres légvédelmi repesz töltény is a házkutatáskor.

 

Nem mind volt – sőt csak minimális lőszer volt – a ballószögi házban. A nagyját a közeli Helvécián, egy Köncsög pusztai tanyán tárolták. Ott azonban nem tudott arról a gazda, hogy mit helyezett el nála a rendőr fia.

 

 

Aki egyébként a rendőrségi eljárásban, majd a bíróságon azzal védekezett, hogy édesapja, a rendőr-alezredes hagyta rá az arzenált. Miután ő megörökölte, megijedt és egy folyóba akarta dobni az egészet. Csakhogy közben valaki telefonon feljelentette.

 

A Kecskeméti Törvényszéken dr. Piegel Zsolt bíró nem fogadta el a védekezést. Három évre ítélte V. Szabolcsot, aki belenyugodott a döntésbe. Elfogadta az ítéletet az ügyészség is, ezért a 3 év jogerős lett. Csakhogy V. Szabolcsnak volt korábban két másik büntetése is. Mindkettőt csalás miatt kapta, és – mintha édestestvérek lettek volna az ítéletek – mindkettő 5-5 évre felfüggesztett 2-2 évi börtönbüntetésről szólt. A lőfegyverrel és lőszerrel visszaélést, valamint a haditechnikai termékkel visszaélést a felfüggesztés hatálya alatt követte el. Emiatt a 2-2 – összesen 4 év börtön – is „beélesedett. Így V. Szabolcs, aki eddig előzetes letartóztatásban várta a bírósági eljárás végét – megkezdte a 3+2+2 évi börtönbüntetése letöltését.

Noszlopy N. Miklós


 

A TAVALY NYÁRI, BALLÓSZÖGI RENDŐRI AKCIÓRÓL KÉPGALÉRIA ITT <


További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport