KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2017.10.23.
 Hétfő
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 10. 19:19     


Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A hellén ételek tálalását megelőzően a hazai és külföldi alkotók szakrális témájú munkáit felvonultató tárlat darabjairól Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész tartott előadást. Az est házigazdájaként Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Fehér Dezső, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasilis Angelidis Zeus nemzetközi hírű buzukiművész adott "házi koncertet".

 

A gasztronómiai blokkban kiderült az érdeklődők számára, mit érdemes tudni a görög étrend előnyeiről. Mi a titka a görög ételeknek? Először is sok-sok friss, rostban gazdag alapanyagot használnak, és ezeket előszeretettel fogyasztják párolva vagy grillezve, ami biztosítja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el értékes vitaminjaikat, ásványi anyagaikat.

 

Előnyben részesítik a sovány fehér húsokat, valamint az Omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halakat. A tésztaféléket is durumbúzából készítik, ami egészségesebb és fehérjében is gazdagabb a fehér lisztnél. Kevés sót és sok zöld fűszert használnak, a sütéshez-főzéshez pedig az olívaolajat választják.

 

Ami pedig a menüsort illeti, az alábbiak közül lehetett választani: olajbogyó paszta kóstoló pitával, fetával, antipastik, Gavros (halas előétel), mediterrán grillterasz salátákkal, görög desszertek (halva, baklava, kataifi), frapé. Mindezek görög hegyi teával, hellén borokkal, sörökkel egészültek ki.


További hírek

  JÖVŐD A TÉT! - Pályaválasztási Kiállítás 2017
2017. 10. 23. 07:06 kecskemeti-hirhatar.hu
  A Kecskeméti Fürdő nyitvatartása október 23-án
2017. 10. 23. 06:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  Iskola-előkészítő foglalkozássorozat a Hunyadi János Általános Iskolában
2017. 10. 20. 02:14 kecskemeti-hirhatar.hu
  Csodák palotája lesz a Technika Házából
2017. 10. 20. 02:02 kecskemeti-hirhatar.hu
  A betegbiztonság növelését célzó infrastrukturális fejlesztések a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
2017. 10. 20. 01:38 kecskemeti-hirhatar.hu
  Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében
2017. 10. 18. 22:44 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 41. hét/2017
2017. 10. 18. 03:37 kecskemeti-hirhatar.hu
  MagyarBrands díjat kapott az Univer és az Erős Pista márka
2017. 10. 18. 03:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  A kamara segítségét kérte a Nemzeti Közművek a tájékoztatáshoz
2017. 10. 18. 03:18 kecskemeti-hirhatar.hu
  Hétfőn olyan leckét kaphatsz, amit sosem fogsz elfelejteni!
2017. 10. 15. 08:08 kecskemeti-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport