KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2017.08.21.
 Hétfő
Ma Sámuel napja van.
Holnap Menyhért napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 10. 19:19     


Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A hellén ételek tálalását megelőzően a hazai és külföldi alkotók szakrális témájú munkáit felvonultató tárlat darabjairól Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész tartott előadást. Az est házigazdájaként Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Fehér Dezső, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasilis Angelidis Zeus nemzetközi hírű buzukiművész adott "házi koncertet".

 

A gasztronómiai blokkban kiderült az érdeklődők számára, mit érdemes tudni a görög étrend előnyeiről. Mi a titka a görög ételeknek? Először is sok-sok friss, rostban gazdag alapanyagot használnak, és ezeket előszeretettel fogyasztják párolva vagy grillezve, ami biztosítja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el értékes vitaminjaikat, ásványi anyagaikat.

 

Előnyben részesítik a sovány fehér húsokat, valamint az Omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halakat. A tésztaféléket is durumbúzából készítik, ami egészségesebb és fehérjében is gazdagabb a fehér lisztnél. Kevés sót és sok zöld fűszert használnak, a sütéshez-főzéshez pedig az olívaolajat választják.

 

Ami pedig a menüsort illeti, az alábbiak közül lehetett választani: olajbogyó paszta kóstoló pitával, fetával, antipastik, Gavros (halas előétel), mediterrán grillterasz salátákkal, görög desszertek (halva, baklava, kataifi), frapé. Mindezek görög hegyi teával, hellén borokkal, sörökkel egészültek ki.


További hírek

  Megkezdődött a Hírös7 Fesztivál
2017. 08. 20. 05:19 kecskemeti-hirhatar.hu
  Virág- és rózsakiállítás nyílt a kecskeméti Városháza Díszudvarában
2017. 08. 20. 04:57 kecskemeti-hirhatar.hu
  A „szegények kenyerét” ünnepelte a Wojtyla Ház sorsközössége
2017. 08. 20. 04:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ünnepélyes díjátadás augusztus 20-a alkalmából a kecskeméti Városházán
2017. 08. 20. 04:28 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ők kaptak állami kitüntetéseket augusztus 20-a alkalmából Bács-Kiskun megyéből
2017. 08. 20. 04:15 kecskemeti-hirhatar.hu
  Tanítót keres a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola
2017. 08. 18. 05:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 32. hét/2017
2017. 08. 18. 03:49 kecskemeti-hirhatar.hu
  Oklevélátadás a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban
2017. 08. 18. 03:29 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti Fiatal Tehetségek Napja 2017
2017. 08. 14. 05:34 kecskemeti-hirhatar.hu
  Újabb haltelepítés történt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
2017. 08. 14. 05:23 kecskemeti-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport