KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2018.01.21.
 Vasárnap
Ma Ágnes napja van.
Holnap Vince napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 10. 19:19     


Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A hellén ételek tálalását megelőzően a hazai és külföldi alkotók szakrális témájú munkáit felvonultató tárlat darabjairól Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész tartott előadást. Az est házigazdájaként Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Fehér Dezső, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasilis Angelidis Zeus nemzetközi hírű buzukiművész adott "házi koncertet".

 

A gasztronómiai blokkban kiderült az érdeklődők számára, mit érdemes tudni a görög étrend előnyeiről. Mi a titka a görög ételeknek? Először is sok-sok friss, rostban gazdag alapanyagot használnak, és ezeket előszeretettel fogyasztják párolva vagy grillezve, ami biztosítja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el értékes vitaminjaikat, ásványi anyagaikat.

 

Előnyben részesítik a sovány fehér húsokat, valamint az Omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halakat. A tésztaféléket is durumbúzából készítik, ami egészségesebb és fehérjében is gazdagabb a fehér lisztnél. Kevés sót és sok zöld fűszert használnak, a sütéshez-főzéshez pedig az olívaolajat választják.

 

Ami pedig a menüsort illeti, az alábbiak közül lehetett választani: olajbogyó paszta kóstoló pitával, fetával, antipastik, Gavros (halas előétel), mediterrán grillterasz salátákkal, görög desszertek (halva, baklava, kataifi), frapé. Mindezek görög hegyi teával, hellén borokkal, sörökkel egészültek ki.


További hírek

  Lízingdíjakat sikkasztott: 250 milliós kár Bács-Kiskun megyében
2018. 01. 20. 04:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Utazás a női univerzum körül – A nők társadalmi helyzetének megvitatása
2018. 01. 20. 04:44 kecskemeti-hirhatar.hu
  Vasárnapi sportprogram: Violin Maraton 2018
2018. 01. 18. 03:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Visszahívták az üveges 0,75 literes Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet
2018. 01. 18. 03:37 kecskemeti-hirhatar.hu
  Elrendelték a kiskunhalasi bíróságon lövöldöző férfi kényszergyógykezelését
2018. 01. 18. 03:24 kecskemeti-hirhatar.hu
  Adóklub Kecskeméten
2018. 01. 18. 03:18 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 01. hét/2018
2018. 01. 17. 16:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ismeretterjesztő Téli séta a Szabadidőközpontban
2018. 01. 17. 16:32 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ovi-suli börze lesz a Corvin Mátyás Általános Iskolában
2018. 01. 17. 16:18 kecskemeti-hirhatar.hu
  Robot doktorok „gyógyítanak” a Kórház gyermekosztályán
2018. 01. 13. 07:17 kecskemeti-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport