KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2017.06.24.
 Szombat
Ma Iván napja van.
Holnap Vilmos napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 10. 19:19     


Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A hellén ételek tálalását megelőzően a hazai és külföldi alkotók szakrális témájú munkáit felvonultató tárlat darabjairól Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész tartott előadást. Az est házigazdájaként Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Fehér Dezső, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasilis Angelidis Zeus nemzetközi hírű buzukiművész adott "házi koncertet".

 

A gasztronómiai blokkban kiderült az érdeklődők számára, mit érdemes tudni a görög étrend előnyeiről. Mi a titka a görög ételeknek? Először is sok-sok friss, rostban gazdag alapanyagot használnak, és ezeket előszeretettel fogyasztják párolva vagy grillezve, ami biztosítja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el értékes vitaminjaikat, ásványi anyagaikat.

 

Előnyben részesítik a sovány fehér húsokat, valamint az Omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halakat. A tésztaféléket is durumbúzából készítik, ami egészségesebb és fehérjében is gazdagabb a fehér lisztnél. Kevés sót és sok zöld fűszert használnak, a sütéshez-főzéshez pedig az olívaolajat választják.

 

Ami pedig a menüsort illeti, az alábbiak közül lehetett választani: olajbogyó paszta kóstoló pitával, fetával, antipastik, Gavros (halas előétel), mediterrán grillterasz salátákkal, görög desszertek (halva, baklava, kataifi), frapé. Mindezek görög hegyi teával, hellén borokkal, sörökkel egészültek ki.


További hírek

  Egy éjszaka a kamarában - Múzeumok éjszakája 2017
2017. 06. 23. 03:27 kecskemeti-hirhatar.hu
  Szezonnyitó Strand Party lesz szombaton Kecskeméten
2017. 06. 23. 03:15 kecskemeti-hirhatar.hu
  Jégeső után: takarít a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft
2017. 06. 23. 03:04 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 24. hét/2017
2017. 06. 23. 02:51 kecskemeti-hirhatar.hu
  kaTARzis- plakátkiállítás nyílik a kamarában a Múzeumok Éjszakáján
2017. 06. 21. 19:38 kecskemeti-hirhatar.hu
  Elkezdődött az Árpádvárosi Óvoda infrastrukturális fejlesztése
2017. 06. 20. 04:39 kecskemeti-hirhatar.hu
  Pótjelentkezés a KESI nyári úszótáboraiba
2017. 06. 15. 07:28 kecskemeti-hirhatar.hu
  Jóga a Dombtetőn
2017. 06. 15. 05:34 kecskemeti-hirhatar.hu
  Jövő szerdán kezdődik a „parndorfi ügy” tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken
2017. 06. 15. 05:25 kecskemeti-hirhatar.hu
  Audi találkozónak ad otthont a Benkó Zoltán Szabadidőközpont
2017. 06. 15. 05:13 kecskemeti-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport