KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2018.04.22.
 Vasárnap
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 10. 19:19     


Görög Gasztro Napot rendezett a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

Megnyitották a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének gyűjteményéből összeállított válogatásból álló kiállítást, valamint görög ételeket mutatott be pénteken este a kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A helyszín a Wojtyla Barátság Központ volt. (Fotók: Tódor Norbert)

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A hellén ételek tálalását megelőzően a hazai és külföldi alkotók szakrális témájú munkáit felvonultató tárlat darabjairól Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész tartott előadást. Az est házigazdájaként Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Fehér Dezső, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vasilis Angelidis Zeus nemzetközi hírű buzukiművész adott "házi koncertet".

 

A gasztronómiai blokkban kiderült az érdeklődők számára, mit érdemes tudni a görög étrend előnyeiről. Mi a titka a görög ételeknek? Először is sok-sok friss, rostban gazdag alapanyagot használnak, és ezeket előszeretettel fogyasztják párolva vagy grillezve, ami biztosítja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el értékes vitaminjaikat, ásványi anyagaikat.

 

Előnyben részesítik a sovány fehér húsokat, valamint az Omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halakat. A tésztaféléket is durumbúzából készítik, ami egészségesebb és fehérjében is gazdagabb a fehér lisztnél. Kevés sót és sok zöld fűszert használnak, a sütéshez-főzéshez pedig az olívaolajat választják.

 

Ami pedig a menüsort illeti, az alábbiak közül lehetett választani: olajbogyó paszta kóstoló pitával, fetával, antipastik, Gavros (halas előétel), mediterrán grillterasz salátákkal, görög desszertek (halva, baklava, kataifi), frapé. Mindezek görög hegyi teával, hellén borokkal, sörökkel egészültek ki.


További hírek

  GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
2018. 03. 23. 12:28 kecskemeti-hirhatar.hu
  Tucatnyi afgán a tehervonaton
2018. 03. 23. 12:28 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ligakupa – Kikapott a KTE
2018. 03. 23. 12:28 kecskemeti-hirhatar.hu
  Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
2018. 03. 12. 17:33 kecskemeti-hirhatar.hu
  Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
2018. 03. 07. 04:55 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mindenkit vár a korcsolyapálya a Szabadidőközpontban!
2018. 03. 02. 07:53 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 08. hét/2018
2018. 03. 01. 17:27 kecskemeti-hirhatar.hu
  Vádat emeltek a kecskeméti biobolt eladójára támadó nő ellen
2018. 03. 01. 17:18 kecskemeti-hirhatar.hu
  Édes csábítás Bács-Kiskunban: idén is lesz megye szörpje verseny
2018. 03. 01. 11:49 kecskemeti-hirhatar.hu
  Befejeződött az egykori Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola energetikai korszerűsítése
2018. 03. 01. 05:08 kecskemeti-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport