KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - Eltőzsdézte a rákbeteg 32 millió forintját a drogfüggő kiskunfélegyházi csaló

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2024.07.15.
 Hétfő
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 03. 11. 15:27     


Eltőzsdézte a rákbeteg 32 millió forintját a drogfüggő kiskunfélegyházi csaló
Régen lehetett bíróságon annyi hülyeséget hallani, mint ma (március 11-én, hétfőn) a Kecskemétin. Tévedés ne essék: nem a bíróság tehet róla...

Régen lehetett bíróságon annyi hülyeséget hallani, mint ma (március 11-én, hétfőn) a Kecskemétin. Tévedés ne essék, nem a bíróság tehet róla: Dr. Kócsó Sándor bírónak kötelezően fel kellett olvasnia azokat a vallomásokat, amelyeket L. Zsolt vádlott tett a rendőröknek, illetve a nyomozási bírónak. L. Zsolt az kiskunfélegyházi férfi, aki rábeszélt egy súlyos rákbeteg kecskeméti asszonyt arra, hogy utasítsa vissza az orvosi kezeléseket és szedje az ő „gyógyszereit”? Az asszony később meghalt.   

 

 

 

 

A vallomásokban voltak – mondjuk finoman fogalmazva – az „érdekes” részletek. Ha kevésbé választékosan fogalmazunk, akkor úgy is mondhatjuk: az ostobaságok. A bűncselekményről korábban ITT < írtunk, de most is röviden összefoglaljuk: a vádlott hatástalan tablettákat adott el 32 millió forintért a rákbeteg Franciska néninek.  A nő családja mindebből közben annyit érzékelt, hogy a mama nem veszi fel a magyar kezeléseket, viszont már eladott egy értékes ingatlant villámgyorsan, és persze a reális ár alatt. Az árából fizette ki apránként a kapszulákat L. Zsoltnak. Magánnyomozót fogadtak, a kecskeméti Kiss Bélát, aki kiderítette az ügy hátterét és tájékoztatta Franciska néni családját.

 

* L. Zsolt ma nem tett vallomást. Ezért korábbi vallomásait kellett felolvasnia a bíróságnak. Érdekesek voltak...

 

Na és most jöjjenek a vallomások: L. Zsolt és az időközben elhunyt Franciska néni több mint 20 éve ismerték egymást. A férfi állítása szerint a fiaként szerette őt az idős asszony, aki munkát adott a számára és értékes autót is vett neki. Majd egy időre külön váltak az útjaik, később pedig Zsolt megtudta, hogy Franciska néni rákbeteg.

 

Elfogását követően az első vallomásaiban L. Zsolt tagadta, hogy adott volna gyógyszereket a nőnek. Majd fokozatosan elismert mindent. Állítása szerint az interneten ismerkedett meg egy román származású, az USA-ban élő orvosprofesszorral, akit Dave Bergernek hívnak. (Csak közbevetőleg: Kanada izraeli nagykövetét hívják Dave Bergernek, valamint valóban él a világban egy Dave Berger nevű orvos, aki azonban nem beszél magyarul.)

 

* Dr. Kócsó Sándor bíró türelmesen olvasta végig a vádlott képtelenségnek tűnő korábbi vallomásait.

 

Pedig a vallomásban szereplő Dave Berger nagyon is beszélt – állítja L. Zsolt. Az USA-ban élő professzor időnként egy budapesti kórház parkolójában, titokban találkozgatott L. Zsolttal és akkor adta át a „gyógyszereket”. Közben 8-9 alkalommal cserélgette a telefonkártyáját. Az állítólagos Davenak annyi ideje ugyan nem volt, hogy megvizsgálja Franciska nénit, azonban Zsolttal üzent az asszonynak: meghatározott időpontokban üljön a tévé elé, és ilyenkor a Magyarország felett átrepülő izraeli repülőgépekről rádióhullámokon tudják venni az egészségi állapotát. Egy űrszonda ugyanis a néni biometriai képét leközli a repülőre. Inkább nem is folytatjuk… Borzasztó.

 

Nem csoda, hogy a bírósági teremben ülő újságírók néha összenéztek, és mint pszichiátriai konzíliumon a résztvevő tudós orvosprofesszorok, L. Zsoltra tekintve jelentőségteljesen bólintottak. Pedig nem is L. Zsolt volt a beteg. Őt „csak” csalással és kuruzslással vádolják.

 

- Dave Berger azt kérte tőlem, hogy erről senkinek se beszéljek, mert ez egy titkos orvosi siker és a hatóanyagot csak ő ismeri. Újszülött csecsemők köldökzsinórjából készült a tuti rákgyógyszer, ami száz százalékosan gyógyít, de kevés van belőle – vallotta L. Zsolt.

 

Talán ez volt az a pont, amikor Kócsó bíró is bocsánatkérő magyarázattal fordult az újságírókhoz:

 

- Amikor szenvedő arcot vágok, azt nem a vallomások miatt teszem. Hanem azért mert irgalmatlan derékfájással küzdök – kért elnézést.

 

* Dr. Galgóczi Zoltán (balról) sértetti képviselő mintha csak imádkozna: Uram irgalmazz! Honnan vette ezeket ez az ember...?

 

A saját állítása szerint korábban kábítószerfüggő L. Zsolt a vallomásában arra is igyekezett választ adni, hogy hová lett Franciska néni 32 milliója:

 

- A pénzt eltőzsdéztem és mindent elvesztettem. A tőzsde rabjává váltam. Mindig vesztettem. Szeretném megtéríteni a kárt de csak részletekben tudom.

 

Olyan nagy lehetősége mostanában vélhetően nem lesz erre, mert ha „csak” a csalás és kuruzslás miatt ítélik el, akkor is tíz év körüli büntetésre számíthat. Talán ez is volt az oka annak, hogy ma, amikor az előzetes letartóztatását ismét meghosszabbították, nem fellebbezett. A következő tárgyalási nap egyébként rendkívül izgalmas lesz a perben: április 2-án a Franciska néni és Zsolt közötti, titokban rögzített, összesen több órányi telefonbeszélgetéseket hallgatja majd meg a bíróság. A Kecskeméti Hírhatár úgy tudja, hogy ezekből egyértelműen kiderül: a vádlott rábeszélte a rákbeteget arra, hogy hagyjon fel az orvosi kezelések felvételével és csak az ő „gyógyszerét” szedje. Amitől biztosan meggyógyul.     

 


További hírek

  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  A pénzügyek jövője: milyen változásokra készüljenek a kereskedők?
2024. 07. 09. 11:49 kecskemeti-hirhatar.hu
  Szemeteszsák nélkül káosz és szemét öntené el a várost
2024. 07. 09. 11:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport