KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - A joghurt helye a süteményekben, tésztákban

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2025.04.23.
 Szerda
Ma Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 03. 17. 10:30     


A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredményül, amit elvárunk tőlük. A joghurt nagyon sok célt szolgálhat a desszertek világában, a következő cikkben pedig ezekre fogunk különböző példákat felvonultatni, hiszen nem csak édesség készülhet ilyen alapanyag felhasználásával.

 

Gyors és egyszerű joghurttorta

 

A joghurttorták bármelyik kezdő háziasszony repertoárját színessé tudják tenni. Egy kis joghurt, tejszín és zselatin felhasználásával varázslatosan finom édesség kerülhet minimális erőfeszítések mellett az asztalra. Ezeknek a finomságoknak az elkészítése során az egyik legfontosabb tényező, hogy kellő időt hagyjunk nekik a dermedésre.

 

A Receptneked joghurtos süti receptjei között biztosan mindenki talál olyat, amit szívesen elkészítene a közeljövőben a családja vagy a barátai számára.

 

A joghurttorták készülhetnek már alapvetően gyümölcsös joghurtból is, de nagyon sokat tud hozzáadni, ha natúr joghurt az alapanyag, és ahhoz keverünk valódi gyümölcsöket. Ezzel pedig nem csak az ízélmény lesz jobb, hanem kicsit játszhatunk a textúrákkal is. Persze, ha valaki azt szereti, hogy homogén állagú a végeredmény, akkor érdemes csak ízesíteni a kiindulási alapot.

 

Joghurtos krémek

 

Amikor nem az egész édesség áll joghurtból, akkor is tud dominálni ennek az alapanyagnak az íze. A piskótatekercsek betöltésére például tökéletes lehet egy joghurtos alapú krém is. Ezeket többnyire habtejszínnel és mascarponéval dúsíthatjuk, hogy kellemesebb, habosabb, lágyabb szerkezetet kapjunk, ami harmonizál majd a piskóta könnyedségével is. És persze arról is gondoskodni kell, hogy ne maradjon folyós állagú, hanem benne maradjon majd a mixtúra a tésztában.

 

Itt is számolhatunk a natúr, vaníliás vagy gyümölcsös változatokkal is, de vannak olyan kísérletező kedvű háziasszonyok is, akik valamilyen izgalmas ízkombinációt raknak össze. Persze az sincs kőbe vésve, hogy piskótába lehet csak ilyen jellegű krémet rakni.

 

A pitetészták, rétestészták egyaránt alkalmasak arra, hogy joghurtos krémmel töltsük be őket, valamint a kekszes alapú, sütés nélküli desszertek világában is teljes mértékig megvan a helyük. Szóval a joghurtos alapú krémek összességében nagyon sokrétű felhasználásra alkalmasak.

 

Joghurt a sós tésztákban

 

A legtöbb sós tészta receptjében szükség van valamilyen tejtermékre, ami kicsit lazítja a tészta végső szerkezetét. Ez lehet tej, tejföl vagy éppenséggel natúr joghurt is. Egyes pizzatészta receptek például kifejezetten az utóbbit javasolják a tészta elkészítésére, hogy a végeredmény kellőképpen ruganyos, mégis ropogós lehessen. 

 

A joghurt tehát egy olyan univerzális alapanyag, amiből jó, ha mindig tartunk otthon néhány pohárral, mert bármilyen édesség vagy tésztaféle elkészítése során hasznunkra lehet.


További hírek

  Sajnos a Magyar Televízió is elbúcsúztatta Ferenc pápát
2025. 04. 22. 10:26 hirhatar.hu
  A honvédelmi miniszter távozását követeli az ország fele
2025. 04. 22. 10:26 hirhatar.hu
  „Letiltottak” – véli a volt MSZP-s EP-képviselő
2025. 04. 22. 10:26 hirhatar.hu
  Ide figyelj te Lajos
2025. 04. 21. 15:17 hirhatar.hu
  Húsvét, Bucsa, Lázár és a magyar keresztények
2025. 04. 21. 15:16 hirhatar.hu
  Húsvéthétfőre virradva elhunyt Ferenc pápa
2025. 04. 21. 15:16 hirhatar.hu
  A káros UV-sugaraktól minőségi napernyővel védekezhetünk
2025. 04. 21. 14:55 kecskemeti-hirhatar.hu
  Gulyás Gergely és az elsiratott második világháború
2025. 04. 20. 09:24 hirhatar.hu
  Volt egyszer egy közszolgálati Magyar Televízió
2025. 04. 20. 09:24 hirhatar.hu
  Majdnem kérdezett valamit, aztán mégsem
2025. 04. 20. 09:24 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport