KECSKEMÉTI HÍRHATÁR - 14 évig lesz fegyházban a brutális anya

KECSKEMÉTI HÍRHATÁR
   
 2020.07.11.
 Szombat
Ma Nóra, Lili napja van.
Holnap Izabella napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 06. 21:23     


14 évig lesz fegyházban a brutális anya
A vádlott jogerős büntetése 14 év fegyház és 8 év közügyektől eltiltás lett, emellett a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke esetében megszüntette.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt Kun-Szabó Henrietta ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 14 év fegyház és 8 év közügyektől eltiltás lett, emellett a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke esetében megszüntette.Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokon eljáró törvényszék az elkövetett cselekmény súlyával és a vádlott társadalomra veszélyességével arányos büntetést szabott ki, így annak sem lényeges súlyosítását, se enyhítését nem látta indokoltnak a táblabíróság.

 

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről

 

Az I. fokú ítélet szerint a korábban többször büntetett vádlott 2011 elejétől élettársi kapcsolatban élt K. Attilával. Két kiskorú gyermeke van, akik közül az egyik, K. Máté az elbírált bűncselekmény sértettje.

 

A vádlott 2011 elején létesített élettársi kapcsolatot K. Attilával, 2012. február 5-én megszületett közös gyermekük, K. Máté. Február 9-én az apa előzetes letartóztatásba került. A vádlott ezt követően férje testvéréhez, K. Györgyihez költözött Tiszakécskén, ahová a gyerekágyat is átszállították.

 

A kisgyereket betegsége miatt február 13-án orvoshoz kellett vinni, majd mentővel Szegedre szállították, ahol műtétet hajtottak végre a babán a here függelékének megcsavarodása miatt. A gyermek február 16-án mentővel tért haza. A következő napokban folyamatosak voltak a konfliktusok a vádlott és élettársa testvére között, mert a vádlott nem szoptatott, és ezt a  házigazdája sérelmezte.

 

2012. február 22-i gyermekorvosi ellátás után nem sokkal a vádlott - pontosan meg nem állapítható okból - a csecsemő karjait közepes erővel megfeszítette és megtekerte. Ennek következtében a gyermek a bal kezén két törést is elszenvedett.

 

Mivel a vádlott és élettársa testvére között a konfliktusok nem csitultak, a vádlott gyermekével elköltözött, ezt követően több lakásban is éltek. 2012. február 29-e és március 5-e között, pontosan nem meghatározható időben - a vádlott a sértett kisbaba combját nagy erővel megcsavarta, a mellkasát megragadta és megszorította, a gyermek fejének jobb oldalát közepesnél nagyobb erővel kemény felszínhez csapta. Mivel a védőnő nem találta az anyát és gyermekét, az orvosi rendelésen sem jelentek meg és a családgondozó sem tudott bejutni az anya által lakhelyként megjelölt ingatlanba, Tiszakécske jegyzője határozatával a csecsemő ideiglenesen nevelőszülőknél történő elhelyezéséről határozott.

 

Március 6-án délután a vádlott a gyermeket átadta a gyermekgondozóknak, akik azonnal orvoshoz vitték, innen a sértett mentővel a kecskeméti kórházba, majd a Heim Pál Gyermekkórházba került. A kórházi felvételkor a baba súlyosan oxigénhiányos állapotban, közvetlen életveszélyben volt, ellátás nélkül halála 24 órán belül beállhatott volna. Ennek elmaradása kizárólag  az időben megkezdett orvosi kezelésnek köszönhető - áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

 

Az I. fokú ítéletről

 

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2014. január 30-án Kun-Szabó Henrietta (1989 - bugaci lakos) vádlottat. Ezért őt a törvényszék I. fokon - halmazati büntetésül - 14 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát mindkét gyermeke esetében megszüntette.

 

Az ítélet ellen az ügyész a II. tényállási pont vonatkozásában a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítása érdekében, míg a vádlott a II. tényállási pontban szereplő cselekmény alóli felmentés érdekében, a védő a II. tényállási pontban szereplő mindkét bűncselekmény alól bizonyíték hiánya miatt történő felmentés, másodlagosan az élet elleni bűncselekmény enyhébb minősítése, a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés megállapítása, továbbá a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 


További hírek

  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  És Te ismered a nyár legjobb ízeit?
2020. 07. 03. 12:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport