. Ma Auguszta napja van.
Wojtyla Barátság Központ - kenyéráldás és szentelés
2014-08-20 07:44:56
Wojtyla Barátság Központ - kenyéráldás és szentelés

Wojtyla Barátság Központ - kenyéráldás és szentelés

Kenyéráldást és szentelést tartottak kedden a Karol Wojtyla Barátság Központ előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Karol Wojtyla Barátság Központban sokéves hagyomány, hogy augusztus tizenkilencedikén kenyérszenteléssel tisztelegnek államalapítónk emléke előtt. Az ünnepség kezdetét jelző harangszó után a jelenlevők együtt énekelték el a Himnuszt, majd Bíró Pál gitárjátéka és éneke színesítette a rendezvényt.

 

Molnár Zoltán intézményvezető egyebek mellett elmondta, hogy 1083-ban augusztus huszadikán avatták szentté István király relikviáit a fehérvári bazilikában. A történelem során már Nagy Lajos uralkodásától kezdve egyházi ünnepként maradt a köztudatban ez a nap.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Farkas P. József, a barátság központ alapítója hangsúlyozta, hogy a rendszerváltást követően ismét visszakapta régi rangját augusztus huszadika, amely egyben a magyar nép szabadságának ünnepe is.

 

Mák Kornél alpolgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy aki őrzi a magyarságát, kultúráját, az a Kárpát-medence bármely országában is él, magyar földön él.

 

A délelőtt zárásaként dr. Jeney Gábor római katolikus plébános áldotta illetve szentelte meg az új kenyeret, amelyből a felszeletelés után minden jelenlevőnek jutott néhány falat. Az ünnepség végén a Katona József Színház művésze, Olasz Csaba énekelt.

 

Az ünnepi ebédhez az alapanyagot kedden az LMP kecskeméti önkormányzati képviselői, Falusi Norbert és Kriskó Dávid biztosították, valamint ők is főztek a rászorulóknak. A menü gulyásleves volt, rétes és barack.

(szöveg: KTV)

Utoljára frissítve: 2014-08-20 07:51:11

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>