. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Villámgyors kisautók
2019-09-19 15:40:11
Villámgyors kisautók

Villámgyors kisautók

De mi az oka népszerűségüknek, mit kell tudni róluk, és miért ennyire “örökzöld” a játékok körében?

 

A nagy autók “árnyékai”

1886-ban Carl Benz volt az, aki a történelem során az első járművet szabadalmaztatta, és ekkor születtek meg az igazi autók mellett a játék verziók is. Akkor még nem egy nagy játékgyár termékeiként futottak ki, hiszen régen egyenértékűek voltak egy kukoricababával.

 

Nem az anyag töltötte meg a kisautókat, hanem a gyermekek szeretete, ugyanis régen gyakorta alkottak fából készült machinákat is játéknak. Az viszont valószínű, hogy már korábban is létezett a játék, hiszen a szekér is gurult, aminek mintájára éppúgy készíthettek apró modelleket.

 

Miért hasznos?

Meglepőnek tűnhet, de nagyon jótékony hatással bír a gyermekekre. Fejleszti a motorikus mozgásukat, nyelvi érzéküket, gazdagítja a fantáziavilágot. Csoportosan játszva összekovácsol, na és persze tanít; tudást és ismereteket ad.

 

Egy közös játék a szülőkkel erősítheti a szülő-gyermek kapcsolatot, és közös, feszültségmentes időt tölthetünk lurkónkkal.

 

Szerepjáték

A játékok során a gyerekek más bőrébe bújhatnak. Népszerűek például azok az autók, amelyek valamilyen foglalkozást hivatottak általa bemutatni, mint a mentős, rendőr vagy a tűzoltó.

 

Előnyük még, hogy számos fajtájukat az udvaron is használhatják a homokozóban, vízparton. Ilyenek tipikusan a munkagépes játékok vagy a homokozó és dömper szett.

 

Ciki, ha a lányom autózik?

Egyértelműen nem. Nem kell elvennünk tőle azzal a jelmondattal, hogy “a lányok babázni szoktak”, ez teljesen természetes. A kezdeti érdeklődés során ez a játéktípus nemtől független, ráadásul ma már nincs akkora jelentősége, mint régen; amikor az autók csak férfiaknak készültek. Ezek a sztereotípiák teljesen megszűntek, hiszen minden második kamionsofőr, mozdonyvezető vagy buszsofőr nőnemű.

 

Az autót mindenki szereti, legyen szó kislányról vagy kisfiúról, és ez így van rendjén. Valószínűleg, ez a játék azóta népszerű, mióta megszületett.

 

Ne feledje! Egy közös játék egy másik világba repít, jobban mondva gurít! Lepje meg gyermekét a Szoti játékbolt játékautóival, és mulassanak együtt!

 

(x)

Utoljára frissítve: 2019-09-20 10:24:25

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>