. Ma Emma napja van.
Vidékfejlesztési tájékoztató fórum Kecskeméten
2016-02-20 15:07:04
Vidékfejlesztési tájékoztató fórum Kecskeméten

Vidékfejlesztési tájékoztató fórum Kecskeméten

Jelentős érdeklődés kísérte a megyeházán azt a vidékfejlesztési tájékoztató fórumot, amit a Bács-Kiskun megyei polgármesterek, egyházak képviselői és civil szervezetei számára rendeztek pénteken Kecskeméten.

 

 

 

 

 

 

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke megnyitójában elmondta, az önkormányzat nagyon fontos feladatának tartja, hogy segítse, támogassa a települések munkáját. Mivel Bács-Kiskun megyét nagyrészt mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenységek tartják el, nagy hangsúlyt kell fektetni a vidékfejlesztésre is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Elsőként Baksa Tamás, az Agrár-vidékfejlesztési Államtitkárság munkatársa tartott a megjelenteknek előadást, amelyben részletesen bemutatta a Vidékfejlesztési Program keretében a közelmúltban kiírt két pályázatot. Ezek a következők: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés VP-6-7.4.1.1-16, valamint Egyedi szennyvízkezelés VP6-7.2.1.2-16. Előadása kapcsán szó esett egyéb, önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról és a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésének problematikájáról is.

Ezt követően egy meghívott szakértő számolt be a vidékfejlesztési pályázatok gyakorlati tapasztalatairól, tudnivalóiról, akivel a rendezvény résztvevőinek lehetősége volt - interaktív módon - a felmerülő kérdéseket is megvitatni.

A tájékoztatót személyes konzultációk követték, melynek keretében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai igyekeztek az egyéni fejlesztési elképzelések kapcsán felmerülő kérdéseket megválaszolni. A nap során minden település vezetőjének/szakemberének lehetősége volt arra, hogy a TOP-os pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzési és nyilvánossági/kommunikációs feladatait a megyei önkormányzat kollégáival egyeztesse.

Utoljára frissítve: 2016-02-20 15:08:49

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>