. Ma Márk napja van.
Vetéssy Katalin és Fórián Szabó Zoltán vették át idén a Varga László-emlékérmet
2015-01-24 12:16:17
Vetéssy Katalin és Fórián Szabó Zoltán vették át idén a Varga László-emlékérmet

Vetéssy Katalin és Fórián Szabó Zoltán vették át idén a Varga László-emlékérmet

Pénteken este adták át az arra érdemeseknek a „Keresztény Közéletért" emlékérmeket. A Keresztény Közéletért Alapítvány ünnepi estjének ezúttal is a Bozsó Gyűjtemény adott méltó helyet. Az ünnepségen részt vett Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is.

 

 

 

 

 

 

 

A Dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíró emlékére rendezett ünnepségen adták át a 2014-es emlékérmeket. Az emlékesten ketten részesültek a 2014-es év dr. Varga Lászlóról elnevezett és őt ábrázoló „Keresztény Közéletért" emlékérem kitüntetésben. Az idei kitüntetettek Vetéssy Katalin a Református Gimnázium nyugalmazott igazgatónője és Fórián Szabó Zoltán plébános, piarista szerzetes tanár. A plébános betegsége miatt az elismerést a nevében rendtársa, Szabó István, a kecskeméti piarista rendház házfőnöke vette át.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


- Köszönetemet fejezem ki az alapítvány képviselőinek azért, hogy azt a munkát, amit 2010-ben elkezdtek, azóta is folytatják. Híven ahhoz a jelmondathoz, amit a meghívóban olvastunk, „Tedd a jót és beszélj róla!", amit megboldogult Varga László képviselő úrtól tanultunk - mondta köszöntő beszédében Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Aki kiemelte az idei kitüntettek kiválóságát, és hangsúlyozta: mindkét esetben egy nagyon-nagyon hosszú tradíciót tiszteltek meg az elismeréssel. Hiszen egy 450 éves református és egy 300 esztendős piarista oktatási kultúrát ünnepelhetünk ma Kecskeméten.

- Mind a ketten tették a jót egész életükben - emlékeztetett a polgármester asszony. - Tanították és tanítják a mai napig a diákokat és bennünket. Őriznek, ápolnak minket és irányítják az utunkat, amire nagyon nagy szükségünk van.

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta azt is, hogy az egyik kitüntetetthez, Vetéssy Katalinhoz családi kötődése is van. „Róla mindig az jut az eszembe, hogy soha nem adta fel. Mindig bízott abban, hogy miután a kommunisták betiltották az iskolai oktatást abban a gyönyörű főtéri épületben, 47 év után is el lehet indítani, újjá lehet építeni a református oktatást Kecskeméten".

A Dr. Varga László emléke előtti főhajtást és a kitüntetettek tiszteletére tartott beszédeket a műsorban közreműködő Lakó Sándor zenekar is kifejezte. Megemlékező beszédet mondott Ivanics István kuratóriumi elnök, aki 1998-2003 között Dr. Varga László országgyűlési képviselőtársa volt. Végül Mák Kornél, a KDNP Bács-Kiskun megyei elnöke mondott beszédet.

Az érmeket Ivanics István, a Keresztény Közéletért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át, az ajándékokat pedig Szemereyné Pataki Klaudia, Vazul Zsolt, a polgármesteri hivatal intézményi osztályának vezetője, Rigóné Kiss Éva, kuratóriumi tag, valamint Mák Kornél. Vetéssy Katalin munkásságát főtiszteletű Varga László nyugalmazott püspökhelyettes, a Kecskeméti Református Kollégium korábbi főigazgatója méltatta. Válaszbeszédében Vetéssy Katalin azt emelte ki, hogy az elismerések nem csak kettőjüknek, hanem mindkét iskola teljes tantestületének járnak.


Utoljára frissítve: 2015-01-24 12:17:52

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>