. Ma Rudolf napja van.
Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott az utolsó EB-selejtezőn
2019-11-20 10:10:19
Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott az utolsó EB-selejtezőn

Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott az utolsó EB-selejtezőn

2019. november 19-én, kedden este Wales fővárosában, Cardiffban találkozott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek végén a magyar és a walesi válogatott. A tét az volt, hogy a nyertes továbbjut az Európa-bajnokságba, döntetlen esetén pedig a szlovákok örülhettek volna a csoportunkban.

 

A 13. percben labdát veszítettünk. Gareth Bale kapura vezette a labdát, de Gulácsi kapus könnyedén megfogta a labdát.

 

A 15. percben Gareth Bale, a Real játékosa Robertstől kapott jó indítást, hibátlanul adta középre, Aaron Ramsey pedig Nagy Ádám és Baráth Botond között érkezett, és zavartalanul fejelhetett hat méterről Gulácsi kapujába.

 

 

A 33. percben Szalai nagyszerűen készítette le fejjel a labdát az érkező Szoboszlainak, aki ballal 10 méterről lőtt, Hennessey azonban védett. A kipattanó Sallai elé került, aki jobbal a rövid sarokba akart lőni, de a Crystal Palace cserekapusa ismét a helyén volt, és nagy bravúrral kiütötte a labdát, majd az újabb ismétlést már megelőzve rávetődött.

 


A mérkőzés legnagyobb magyar helyzete

 

A második félidő elején eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás. A 47. percben Davies bal oldali szabadrúgása után Moore estében továbbhúzta a labdát, az Pátkai és Mepham között elsuhant, így viszont az ötös sarkán álló Ramsey senkitől sem zavartatva megszelídítette, és Gulácsi felett a léc alá vágta. Ramsey ezzel először duplázott a walesi válogatottban.

 


A másik walesi gól

 

Ramsey akár harmadik gólját is megszerezhette volna még egy kavarodás során, de Gulácsi kapus lábbal mentett.

 

A 60. percben Marco Rossi edző Nagy Ádám helyére Kovács Istvánt küldte be a támadásokat erősítendő, de végül Kovács nem sok vizet zavart egy feleslegesen begyűjtött sárga lapon kívül, amit a Lipcse védője, Ampadu felrúgásáért kapott.


Az utolsó negyedórában már nem voltak nagyobb események.


A kiesés Lovrencsics Gergőt viselte meg a legjobban, aki szinte elsírta magát az újabb kudarc miatt. Sallai Roland, a Freiburg játékosa el-elcsukló hangon így értékelte a történteket:


„Semmit nem valósítottunk meg abból, ami megbeszéltünk. Ha a nagy helyzetemnél rüszttel lövöm el a labdát, talán gól lett volna. Legközelebb tudok javítani. Pontatlanok voltunk, elveszítettük a párharcokat. Öt pontos passzunk nem volt, belehibáztunk minden támadásunkba, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót. Ebben minden benne van. Nem tudunk mit csinálni, el kell fogadni az eredményt.”


Marco Rossi szövetségi kapitány a következőket mondta:


Nehéz ezt magyarázni, mert próbálkoztunk sok mindennel, de idegenben gyakrabban vannak gondjaink. Horvátországban voltak hiányzóink, főleg a középpályán, ehhez képest a védelemben jöttek ki a hibák. Most támadásban voltak gondjaink. Az első félidő még rendben volt, de a másodikban impotens lett a játékunk. Ez nem szerencsés. Lehetne ragozni, de az ellenfélnél Bale a Real Madridban, Ramsey a Juventusban, James a Manchester Unitedben játszik. Technikai és taktikai szempontból is képesek a játékosaink fölé nőni. Mindenkinek be kell látnia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságaink vannak, ezt egyértelműen ki kell jelenteni, és mindenkinek ez alapján kell megítélnie a válogatott teljesítményét. De, ha folytatjuk a közös munkát, képesek leszünk még fejlődni és felvenni a harcot a hasonló játékosokból álló csapatokkal, de nagyon fontos, hogy ehhez fejlődnünk kell. [...]

Tisztelem, hogy a szövetség elnöke biztosított a bizalmáról, de ez nem jelent semmit. Azonnal lemondok, ha erről van szó, ha van olyan, aki úgy gondolja, hogy nélkülem jobb teljesítményre képes a csapat. Ez nem probléma számomra, nálam ez nem pénzkérdés. Engem csak az érdekel, hogy a magyar válogatott sikeres legyen.

 

Most a magyar válogatott a Nemzetek Ligája pótselejtezőin vehet részt, hasonlóan a szlovákokhoz. Pénteken lesz a sorsolás, hogy Skócia, Izrael, Izland vagy Bulgária lesz a következő ellenfél, akik ellen idegenben kezd majd a magyar csapat.

 

(Forrás: Index, címlapkép: Huszti István)

 

Utoljára frissítve: 2019-11-20 10:14:26

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>