. Ma Emma napja van.
Vérengzés a dunavecsei református lelkész udvarában
2012-10-10 20:10:29
Vérengzés a dunavecsei református lelkész udvarában

Vérengzés a dunavecsei református lelkész udvarában

Kedden és szerdán is disznótolvajokat helyezett előzetes letartóztatásba a kecskeméti nyomozási bíró. Kedden egy 17 éves fiút, akit vasárnap hajnalban a disznóóljában fedezett fel a dunavecsei református lelkész. A kamasz kezében egy kalapács volt és azzal ütötte a disznókat. Szerdán pedig három ercsi férfit (Fejér megye) kísértek megbilincselve a rendőrök a kecskeméti bíróságra. Ők egy negyedik társukkal próbáltak meg ellopni három disznót egy fülöpházi tanyáról.

 

 

 

 

A dunavecsei lelkipásztor vasárnap hajnalban, három óra körül ébredt éktelen disznóvisításra a Zrínyi utcai portán. Bátran kiment, hogy megnézze mi történt és a disznóólnál hátrahőkölt. Egy kamaszformájú fiú lapult az állatok között, kalapáccsal a kezében. A malacok hátán sérülések látszódtak, véresek voltak: vélhetően a szerszámmal akarta agyonütni az állatokat a tolvaj.

 

A riasztott rendőrök elfogták és előállították a 17 éves P. Józsefet. Nem sokkal később azután azt is észrevette a területet a rendőrök távozása után gondosan bejáró lelkipásztor, hogy a közeli református általános iskolába is betörte az egyik ablakot valaki. Utóbb kiderült, hogy a „malactolvaj” tette. Az iskolában a falak és a villanykapcsolók is véresek voltak. Vélhetően az történt, hogy a kamasz ide tört be előbb, de megvágta a kezét az ablaküveg. Az ő vére került a falra és a kapcsolókra, majd – mivel nem talált zsákmányt az iskolában – átment a lelkész disznóóljába a kalapáccsal, hogy legalább egy kis húst szerezzen. A dunavecsei P. Józsefet kedden lopás kísérlete és állatkínzás miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

 

* A Fülöpházán próbálkozó négy férfiből hármat helyeztek ma előzetes letartóztatásba (fenti és lenti képek)

 

 

Másnap – szerdán, október 10-én – három ercsi férfit vezettek, ugyancsak lopáskísérlet miatt bilincsbe verve a lajosmizsei és a ceglédi rendőrök a kecskeméti nyomozási bíró elé. Mint korábban hírt adtunk róla (ITT < olvasható) a három felnőtt férfi és fiatalkorú negyedik társuk egy fülöpházi gazda disznóóljának kifutóján vasárnap délben vágták le a lakatot. Megpróbáltak ellopni 3 darab, 50-60 kilogrammos disznót, azonban a gazda lánya megzavarta őket. A tolvajok egyikük Opel Kadettjével menekültek, a gazda pedig üldözte őket. Közben a sértett „online” kapcsolatban volt mobiljával, a lajosmizsei rendőrökkel, akik bekapcsolódtak az üldözésbe. A rendőrök több alkalommal is megpróbálták – sikertelenül – megállítani az Opelt, amelyből végül kiugrott a négy férfi és gyalogosan folytatták a menekülést. Mintegy 20 perc múlva tudták őket elfogni, egy Kecskeméthez közeli tanyán a rendőrök.  

 

Mivel a négy tolvajból a felnőttek már „méteres” priusszal rendelkeznek – vagyon elleni bűncselekmények sokaságát követték el – ezért indokolt volt az előzetes letartóztatásuk a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt. Ők hárman és a dunavecsei kamasz is fellebbeztek azonban a nyomozási bíró döntése ellen.

Noszlopy N. Miklós

 

 

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>