. Ma Gyöngyi napja van.
Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről
2012-09-28 05:01:51
Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről

Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről

A kalocsai érsekség portáján adta fel magát szerdán délután egy véres ruhájú férfi, aki nem sokkal korábban nyakon szúrta elvált feleségét és a lányukat az utcán – adtunk erről már hírt (ITT és ITT) a Kecskeméti Hírhatáron. A súlyos bűncselekmény súlyától szemmel láthatóan megtörve, sírva mondta el a portásnak, hogy mit követett el. Rejtély, hogy a bűncselekmény elkövetése után hogyan, és mivel jutott el az érseki palotáig K. Róbert. 

 

 

 

 

A helyszínen készült fotónkon is látható, hogy vérben úszott még csütörtökön (szeptember 27-én) is a gyalogjárda a kalocsai, külvárosi Kátrány büfé előtt, ahol késsel támadt volt nejére szerda délután a 35 éves K. Róbert.

 

- Belépett az ajtón egy csupa véres nő, aki a kezével szorította a nyakát, hogy ne spricceljen a vér, Majd elájultam – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak a Kátrány büfé pultosa, Krisztina. A nőnek beszélni sem volt ereje, de Kriszta tudta, hogy mit kell tennie. Gyorsan odaadott egy rongyot azzal, hogy azt nyomja a sebeire a vérző, már szinte bekómált sérült, majd rohant telefonálni az irodába a mentőknek. Mire azok kiértek, már kitámolygott a vérző nő a büfé előtti padokhoz, ahol a 13 éves kislánya is ült. A gyerek is sérültnek látszott, de korántsem olyan súlyosnak, mint az anyja. (Utóbb egyébként kiderült, hogy csak könnyebben sérült meg).

 

- Tőle kérdeztem, hogy mi történt. Az felelte, hogy „az apám utánunk jött és mind a kettőnket megszúrt” – idézte vissza Krisztina, aki még a mentők távozása után is reszketett az idegességtől.

 

A büfé vendégei közül néhányan ismerték a segítséget kérő 31 éves Melindát. Úgy tudták róla, hogy K. Róbert felesége volt, aki – a vendégek szerint – ivott és verte is a családját. Ezért hagyta ott a nő, és a kislánnyal tavasszal kimentek Kanadába. Szeptember elején azonban visszajöttek Magyarországra és a gyerek folytatta az iskolát.

 

* A kalocsai büfé, amit hivatalosan Prérinek hívnak, de a helyiek csak Kátrányként ismerik. A büfé előtti járdaszakaszon történt a bűncselekmény.

 

A mentőknek csak Melindát kellett kórházba szállítaniuk, mert közben a karján megszúrt kislány telefonált egy rokonuknak, aki kocsival vitte őt a kórházba. Melinda jelenleg is az intenzív osztályon fekszik: a Kecskeméti Hírhatár információi szerint a sikeres műtét befejezése óta altatják, így még a nyomozók sem tudták kihallgatni.

 

A bűncselekmény jelenlegi, legnagyobb rejtélye, hogy a szurkálás után hogyan, mivel és miért ment a büfétől mintegy 2.5 kilométerre lévő érsekségre K. Róbert. Elvileg azzal a szándékkal, hogy feladja magát, csakhogy közben – úgy 1800-2000 méternyire a Büfétől - el kellett haladjon a rendőrség előtt. Oda azonban nem ment be, hanem folytatta az útját az érsekségre.

 

 

- Én úgy tudom, hogy egy női portás volt akkor szolgálatban, aki nagyon megijedt a csupa vér, síró férfitől – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak az érsekség melletti templomfelújításnál dolgozó egyik munkás. A síró Róbert elmondta a portásnőnek, hogy mit tett, majd telefonált. Ő azt hitte, hogy a rendőröknek, ámde nem a 107-est, hanem a 104-et, a mentők kecskeméti ügyeletét tárcsázta. Ahol Róbert szavaiból „összerakták”, hogy ő szúrta meg az éppen ellátásuk alatt lévő nőt, és jelentkezne a rendőrségen. Segítettek neki: a mentők szóltak a rendőrségi ügyeletre, hogy hol találják a késelőt. A járőrök a portásfülke előtt vették őrizetbe. Máig nem tudni, hogy miért pont az érsekségre ment az egyébként állítólag mélyen vallásos férfi.

  

- Nem kívánunk semmilyen nyilatkozatot tenni a történtekről. A rendőrségen érdeklődjenek – hárította el érdeklődésünket dr. Mészáros István, a kalocsai érsek titkára, a Kalocsai Szent István templom igazgatója.

 

- A 36 éves férfi azzal magyarázta a tettét, hogy válófélben lévő feleségével nem tudta normalizálni a helyzetet - mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak dr. Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. - Őt magát nagyon megviselte a válás, és ez dühkitörésben jelentkezett nála, indulatait nem tudta kezelni. A bűncselekmény elkövetését természetesen elismerte. A nyomozóhatóság a férfi előzetes letartóztatására tett előterjesztést.

 

K. Róbertet pénteken szállítják majd a nyomozási bíró elé, hogy döntsön arról: előzetes letartóztatásba helyezik-e, vagy – amire kicsi az esély - szabadlábon védekezhet.

Kép és szöveg: NNM


KORÁBBI CIKKÜNK:

Megszúrta a nejét és a lányát, majd feladta magát a kalocsai érsekségen

Rendőrök helyett a mentőknek telefonált a kalocsai késelő


Utoljára frissítve: 2012-09-28 07:43:51

További híreink
Több állomás is megújul a Gyermekvasúton
A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút több állomása is megújul, az Előre, mai nevén a Virágvölgy, már el is készült.
2021-08-12 21:27:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.
2021-01-26 17:02:58, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Meghalt Sas József
82 éves korában meghalt Sas József színész-humorista, írja a Blikk. A hírt a családja is megerősítette az ATV-nek.
2021-01-17 11:49:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is felocsúdott az előválasztás eredményhirdetése után, és hétfőn délut...
Bővebben >>