. Ma Géza napja van.
Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről
2012-09-28 05:01:51
Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről

Vérben úszott a kalocsai utca – riport a helyszínről

A kalocsai érsekség portáján adta fel magát szerdán délután egy véres ruhájú férfi, aki nem sokkal korábban nyakon szúrta elvált feleségét és a lányukat az utcán – adtunk erről már hírt (ITT és ITT) a Kecskeméti Hírhatáron. A súlyos bűncselekmény súlyától szemmel láthatóan megtörve, sírva mondta el a portásnak, hogy mit követett el. Rejtély, hogy a bűncselekmény elkövetése után hogyan, és mivel jutott el az érseki palotáig K. Róbert. 

 

 

 

 

A helyszínen készült fotónkon is látható, hogy vérben úszott még csütörtökön (szeptember 27-én) is a gyalogjárda a kalocsai, külvárosi Kátrány büfé előtt, ahol késsel támadt volt nejére szerda délután a 35 éves K. Róbert.

 

- Belépett az ajtón egy csupa véres nő, aki a kezével szorította a nyakát, hogy ne spricceljen a vér, Majd elájultam – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak a Kátrány büfé pultosa, Krisztina. A nőnek beszélni sem volt ereje, de Kriszta tudta, hogy mit kell tennie. Gyorsan odaadott egy rongyot azzal, hogy azt nyomja a sebeire a vérző, már szinte bekómált sérült, majd rohant telefonálni az irodába a mentőknek. Mire azok kiértek, már kitámolygott a vérző nő a büfé előtti padokhoz, ahol a 13 éves kislánya is ült. A gyerek is sérültnek látszott, de korántsem olyan súlyosnak, mint az anyja. (Utóbb egyébként kiderült, hogy csak könnyebben sérült meg).

 

- Tőle kérdeztem, hogy mi történt. Az felelte, hogy „az apám utánunk jött és mind a kettőnket megszúrt” – idézte vissza Krisztina, aki még a mentők távozása után is reszketett az idegességtől.

 

A büfé vendégei közül néhányan ismerték a segítséget kérő 31 éves Melindát. Úgy tudták róla, hogy K. Róbert felesége volt, aki – a vendégek szerint – ivott és verte is a családját. Ezért hagyta ott a nő, és a kislánnyal tavasszal kimentek Kanadába. Szeptember elején azonban visszajöttek Magyarországra és a gyerek folytatta az iskolát.

 

* A kalocsai büfé, amit hivatalosan Prérinek hívnak, de a helyiek csak Kátrányként ismerik. A büfé előtti járdaszakaszon történt a bűncselekmény.

 

A mentőknek csak Melindát kellett kórházba szállítaniuk, mert közben a karján megszúrt kislány telefonált egy rokonuknak, aki kocsival vitte őt a kórházba. Melinda jelenleg is az intenzív osztályon fekszik: a Kecskeméti Hírhatár információi szerint a sikeres műtét befejezése óta altatják, így még a nyomozók sem tudták kihallgatni.

 

A bűncselekmény jelenlegi, legnagyobb rejtélye, hogy a szurkálás után hogyan, mivel és miért ment a büfétől mintegy 2.5 kilométerre lévő érsekségre K. Róbert. Elvileg azzal a szándékkal, hogy feladja magát, csakhogy közben – úgy 1800-2000 méternyire a Büfétől - el kellett haladjon a rendőrség előtt. Oda azonban nem ment be, hanem folytatta az útját az érsekségre.

 

 

- Én úgy tudom, hogy egy női portás volt akkor szolgálatban, aki nagyon megijedt a csupa vér, síró férfitől – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak az érsekség melletti templomfelújításnál dolgozó egyik munkás. A síró Róbert elmondta a portásnőnek, hogy mit tett, majd telefonált. Ő azt hitte, hogy a rendőröknek, ámde nem a 107-est, hanem a 104-et, a mentők kecskeméti ügyeletét tárcsázta. Ahol Róbert szavaiból „összerakták”, hogy ő szúrta meg az éppen ellátásuk alatt lévő nőt, és jelentkezne a rendőrségen. Segítettek neki: a mentők szóltak a rendőrségi ügyeletre, hogy hol találják a késelőt. A járőrök a portásfülke előtt vették őrizetbe. Máig nem tudni, hogy miért pont az érsekségre ment az egyébként állítólag mélyen vallásos férfi.

  

- Nem kívánunk semmilyen nyilatkozatot tenni a történtekről. A rendőrségen érdeklődjenek – hárította el érdeklődésünket dr. Mészáros István, a kalocsai érsek titkára, a Kalocsai Szent István templom igazgatója.

 

- A 36 éves férfi azzal magyarázta a tettét, hogy válófélben lévő feleségével nem tudta normalizálni a helyzetet - mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak dr. Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. - Őt magát nagyon megviselte a válás, és ez dühkitörésben jelentkezett nála, indulatait nem tudta kezelni. A bűncselekmény elkövetését természetesen elismerte. A nyomozóhatóság a férfi előzetes letartóztatására tett előterjesztést.

 

K. Róbertet pénteken szállítják majd a nyomozási bíró elé, hogy döntsön arról: előzetes letartóztatásba helyezik-e, vagy – amire kicsi az esély - szabadlábon védekezhet.

Kép és szöveg: NNM


KORÁBBI CIKKÜNK:

Megszúrta a nejét és a lányát, majd feladta magát a kalocsai érsekségen

Rendőrök helyett a mentőknek telefonált a kalocsai késelő


Utoljára frissítve: 2012-09-28 07:43:51

További híreink
Vonat elé hajtott egy kerti traktor Tiszaalpáron
A traktort vezető fiatal férfi súlyosan megsérült.
2020-01-05 19:51:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát
Súlyos balesetet okozhattak volna az autók között szaladgáló állatok.
2020-01-01 22:42:24, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Hamar elfogták az újévi kiskunmajsai gázolót
Részegen elütött két embert, majd mintha mi se történt volna, továbbhajtott.
2020-01-01 16:43:13, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mi köze Auschwitz felszabadítása 75. évfordulójának a Gyergyóditróban dolgozó Srí Lanka-i pékekhez? Elvileg se...
Bővebben >>