. Ma Márk napja van.
Véget ért a TERMOSTAR tippelős játéka
2015-04-23 06:35:41
Véget ért a TERMOSTAR tippelős játéka

Véget ért a TERMOSTAR tippelős játéka

Április 22-én 10 órakor véget ért a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. tippelős játéka, mely a tavalyihoz hasonlóan óriási létszámú „játékost" vonzott. Több százan tippeltek ugyanis arra, hogy a cég Akadémia körúti telephelyének bejáratánál kiállított fenyő fatuskóból aprítékolt fahulladékkal hány köbméter földgáz felhasználását lehet helyettesíteni.




A feladat egészen pontosan az volt, hogy a kiállított fenyő fatuskót aprítékolva mennyi gázt válthat ki a TERMOSTAR Kft. a hőenergia előállítása során. Ezt pedig még a cég műszaki szakemberei sem tudhatták, hiszen megelőzően, a tuskók kiállításakor senki sem mérte le a súlyukat, valamint az időjárás (nap, eső) hatására az folyamatosan változhatott.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Erre szerdán délelőtt 10 órakor, a játék zárásakor került sor. A TERMOSTAR Kft. két műszaki munkatársa Galamb János energetikus irányításával egy furgonba tette a tuskókat, majd beszállították a raktárba, hogy lemérjék egy mérlegen. Az egész folyamatot hírportálunk fotósa dokumentálta.

Íme az eredmény: a tuskók együttes súlya 72.8 kilogramm volt. Ez pedig - szigorúan csak elméletileg, hiszen a gyakorlatot sok tényező befolyásolhatja - 33,74 köbméter földgáz fűtőértékével egyenlő. Az eredmény a laikusoknak szinte hihetetlen, a szakemberek viszont erre számítottak. Nem véletlen, hogy a TERMOSTAR Kft. szorgalmazza a fenyő fatuskóból aprítékolt, másra nem hasznosítható, erdei fahulladékok felhasználását a távfűtésben.

Az eredményhez legközelebb eső tippet egyébként nem is a műszaki érzékükre igen-igen büszke erősebb nem, hanem egy hölgy, Varga Alexandra adta le: ő 33,33 köbméterre tippelt. A nyereménye egy öko (napelemes) hátizsák, amit rövidesen személyesen vehet majd át a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. Akadémia körúti irodaházában.

Utoljára frissítve: 2015-04-23 06:37:29

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>