. Ma Vazul napja van.
Vajon egy újévi fogadalom elég öngondoskodás?
2023-11-13 11:40:20
Vajon egy újévi fogadalom elég öngondoskodás?

Vajon egy újévi fogadalom elég öngondoskodás?

Csak egy életünk van!

 

Ha ezt a gondolatot magunkévá tesszük, akkor talán még hamarabb fogunk újévi fogadalmakat tenni. Épp ezért tökéletesen illeszkedik a sorba egy életbiztosítás megkötése is, mely a családunk számára jelenthet egyfajta anyagi biztonságot, ha bekövetkezik az, amit nem szeretnénk. De már így is nagyon sokan élnek ezzel. Rengetegen szeretnének valamin változtatni az életükben, és az új év kezdete tökéletes időpont arra, hogy belevágjanak.

 

Többet fogunk dolgozni? Elkezdünk spórolni valamire? Jobb eredményekre törekszünk az iskolában? Jobban fogjuk ápolni a társas kapcsolatainkat? Igazából bármilyen területről szólhat a fogadalmunk, amit csak szeretnénk.

 

Nagyon sokan az egészséget célzó elhatározásra jutnak. Eldöntik, hogy fogyni fognak, egészségesebben táplálkoznak januártól, leszoknak a dohányzásról, vagy rendszeresen sportolnak majd.

 

De legyen szó bármilyen fogadalomról, még akkor is megéri foglalkozni vele, ha végül nem sikerül megvalósítani a kitűzött célt. Már az is nagy előrelépést jelenthet, ha csak valamekkora pozitív változást sikerül elérnünk.

 

Mitől lesz sikeres egy újévi fogadalom?

 

A legfontosabb, hogy konkrétnak kell lennie és egyben megvalósíthatónak is. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mekkora erőfeszítésre lesz szükségünk ahhoz, hogy teljesítsük. A változás rólunk szól, úgy tudjuk elérni a kitűzött célt, ha változtatunk a viselkedésünkön. Hogy ezt elérjük, fel kell mérjük, mennyi időre lesz ehhez szükségünk, és milyen hatással lesz mindez a napjainkra.

 

Pontosan meg kell fogalmaznunk, hogy mit szeretnénk elérni. Az olyan általános mondatok, mint a “egészségesebben akarok élni”, vagy a “szeretnék több pénzt félretenni” nem jók. Ezek magukkal hordoznak olyan irreális elvárásokat is, melyek megnehezítik a cél teljesülését. 

 

Amire még mindenképp oda kell figyelnünk az az, hogy ne essünk át a ló túloldalára! Ne vigyük túlzásba a fogadalmak számát például. Elég lesz egy, maximum két dologra koncentrálni mindaddig, amíg be nem épülnek a mindennapjainkba és szokássá nem válnak. Ráérünk majd utána újabb célokat kitűzni! És még csak a következő évkezdésig sem kell majd várjunk vele.

 

A tudás hatalom, és biztos út a sikerhez

 

A három legjellemzőbb fogadalomtétel az életmódot, a szenvedélyektől való megszabadulást és a pénzügyeket érinti. Márpedig mindegyik kapcsán számos hasznos információt találhatunk akár csak az interneten is, még csak szakemberhez sem kell forduljunk (bár érdemes).

 

Ha utánajárunk mindennek, megismerjük a dolgok működését, a jelenlegi szokásaink negatív hatásait, vagy a változás hozta pozitív következményeket, az nagy lökést adhat. Így könnyebben fogjuk majd tartani a magunknak szabott új irányt.

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
Amikor nyílászáró cseréjére kerül a sor, többféle megoldásban is gondolkodhatunk. Megpróbálkozhatunk házilag megoldani, vagy hívunk egy szakit, esetleg egy komplett kivit...
2024-06-11 17:17:11, Hírek, Fókuszban Bővebben
Nyáron tényleg nem végeznek lézeres kezeléseket?
A lézeres szépészeti beavatkozások többségét nem végzik el a nyári hónapokban. Ennek oka, hogy a bőr fokozott UV-sugárzásnak van kitéve ebben az időszakban. Azonban még...
2024-06-08 12:22:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tíz éve áll üresen a battonyai gyermekfalu, ahol korábban árva és elhagyott gyerekek éltek nevelőszülőkkel. A ...
Bővebben >>