. Ma Ákos, Bátor napja van.
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen
2013-01-17 14:51:23
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be a napokban vádat a kiskunhalasi ügyészség a Kiskunhalasi Járásbíróságon O. Adrián tanár ellen – nyilatkozta a Kecskeméti Hírhatárnak dr. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség szóvivője.

 

 

 

 

 

 

 

 

Országos visszhangja volt tavaly márciusban annak, hogy kollégiumi szobatársa nemi szervét harapta meg viccből egy 15 éves fiú Kiskunhalason. A történteket követően a fiúk osztályfőnökét, a Szilády Áron Gimnáziumban magyart tanító, 38 esztendős O. Adriánt 30 napra előzetes letartóztatatásba helyezték.

 

Az ügyészség akkor úgy nyilatkozott, hogy 24 kiskorút, azaz a 9. osztályába járó valamennyi diákját veszélyeztette az osztályfőnök.

 

- Erőteljes nyomozási érdekből indítványoztuk az előzetes letartóztatását. Érzékelte ugyanis a hatóság a kiskorú tanuk befolyásolására tett törekvéseket – indokolta 2012. március 13-án Gyugyi Csilla.

 

Kiskunhalason akkor és voltaképpen jelenleg is csak találgatják, hogy mi lehet a háttérben. Mit követhetett el a korábban, 1992-ben éppen a Szilády Áron Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen magyartanári diplomát szerzett és a középiskolájába tanárként visszament Adrián.  Miért éppen őt vették őrizetbe azt követően, hogy két fiú tanítványa harapdálta egymás?

 

- Részleteket nem mondhatok, csak annyit, hogy a gyanúsított a nevelési folyamattal kapcsolatban követte el a cselekményeket – árulta el 2012. március 13-án Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

 

A „harapós fiút” a kollégium eltanácsolta, majd szülei az iskolából is kivették. A büntetőeljárásban jelenleg már szabadlábon védekező osztályfőnökről azt beszélik Kiskunhalason, hogy a bűne „mindössze” annyi: nem olyan elvek szerint nevelte az osztályt, ami a szigorú erkölcsű református gimnázium szellemiségével összeegyeztethető. A szexualitás központi téma volt a tanár és a diákok közötti magánbeszélgetésekben, a táborozás alatt pedig állítólag mértéktelen italfogyasztás is megesett. Mindezeket az osztály zárt Facebook oldalán váltott obszcén üzenetsorozatok is bizonyítják.

 

- Olyan bejegyzést találtunk a gyerekek közötti verekedést követően a facebookon, ami nem tanárhoz méltó. Ezután vontuk kérdőre a tanár urat, majd közös megegyezéssel megszüntettük a munkaviszonyát – mondta Bödecs Pál a Szilády Áron Református Gimnázium lelkész-főigazgatója.

 

A tanár ellen egyébként a feljelentést még 2012. február 28-án tették az ügyészségen. A nyomozást a Kiskunhalasi Rendőr-kapitányság bűnügyi osztálya folytatta le. Mintegy kéttucatnyi diák kihallgatása történt meg, természetesen a szüleik jelenlétében.

 

- A vádat mi még nem kaptuk meg. Eddig csak újságíróktól hallottam róla, hogy elkészült – mondta dr. Kastyják János, a gyanúsított tanár kiskunhalasi védőügyvédje. - A gyanúsításban egyébként tavaly mindössze az szerepelt, hogy a 2011-es nyári Ufó táborban, illetve 2012. év elején, az osztálykiránduláson pedagógushoz nem méltó magatartást tanúsított a védencem. Amikor obszcén kifejezéseket használva, túlzottan szabadon szexuális beszélgetéseket folytatott a diákjaival. Ezen kívül közösen italoztak, amivel a kiskorúak értelmi, szellemi fejlődését súlyosan befolyásolta

 

Utoljára frissítve: 2013-01-17 14:53:01

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hatmilliárdból forgatott Petőfi-film producerének elege van abból, hogy „a filmszakma állandóan görbe tükröt...
Bővebben >>