. Ma Márk napja van.
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen
2013-01-17 14:51:23
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be a napokban vádat a kiskunhalasi ügyészség a Kiskunhalasi Járásbíróságon O. Adrián tanár ellen – nyilatkozta a Kecskeméti Hírhatárnak dr. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség szóvivője.

 

 

 

 

 

 

 

 

Országos visszhangja volt tavaly márciusban annak, hogy kollégiumi szobatársa nemi szervét harapta meg viccből egy 15 éves fiú Kiskunhalason. A történteket követően a fiúk osztályfőnökét, a Szilády Áron Gimnáziumban magyart tanító, 38 esztendős O. Adriánt 30 napra előzetes letartóztatatásba helyezték.

 

Az ügyészség akkor úgy nyilatkozott, hogy 24 kiskorút, azaz a 9. osztályába járó valamennyi diákját veszélyeztette az osztályfőnök.

 

- Erőteljes nyomozási érdekből indítványoztuk az előzetes letartóztatását. Érzékelte ugyanis a hatóság a kiskorú tanuk befolyásolására tett törekvéseket – indokolta 2012. március 13-án Gyugyi Csilla.

 

Kiskunhalason akkor és voltaképpen jelenleg is csak találgatják, hogy mi lehet a háttérben. Mit követhetett el a korábban, 1992-ben éppen a Szilády Áron Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen magyartanári diplomát szerzett és a középiskolájába tanárként visszament Adrián.  Miért éppen őt vették őrizetbe azt követően, hogy két fiú tanítványa harapdálta egymás?

 

- Részleteket nem mondhatok, csak annyit, hogy a gyanúsított a nevelési folyamattal kapcsolatban követte el a cselekményeket – árulta el 2012. március 13-án Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

 

A „harapós fiút” a kollégium eltanácsolta, majd szülei az iskolából is kivették. A büntetőeljárásban jelenleg már szabadlábon védekező osztályfőnökről azt beszélik Kiskunhalason, hogy a bűne „mindössze” annyi: nem olyan elvek szerint nevelte az osztályt, ami a szigorú erkölcsű református gimnázium szellemiségével összeegyeztethető. A szexualitás központi téma volt a tanár és a diákok közötti magánbeszélgetésekben, a táborozás alatt pedig állítólag mértéktelen italfogyasztás is megesett. Mindezeket az osztály zárt Facebook oldalán váltott obszcén üzenetsorozatok is bizonyítják.

 

- Olyan bejegyzést találtunk a gyerekek közötti verekedést követően a facebookon, ami nem tanárhoz méltó. Ezután vontuk kérdőre a tanár urat, majd közös megegyezéssel megszüntettük a munkaviszonyát – mondta Bödecs Pál a Szilády Áron Református Gimnázium lelkész-főigazgatója.

 

A tanár ellen egyébként a feljelentést még 2012. február 28-án tették az ügyészségen. A nyomozást a Kiskunhalasi Rendőr-kapitányság bűnügyi osztálya folytatta le. Mintegy kéttucatnyi diák kihallgatása történt meg, természetesen a szüleik jelenlétében.

 

- A vádat mi még nem kaptuk meg. Eddig csak újságíróktól hallottam róla, hogy elkészült – mondta dr. Kastyják János, a gyanúsított tanár kiskunhalasi védőügyvédje. - A gyanúsításban egyébként tavaly mindössze az szerepelt, hogy a 2011-es nyári Ufó táborban, illetve 2012. év elején, az osztálykiránduláson pedagógushoz nem méltó magatartást tanúsított a védencem. Amikor obszcén kifejezéseket használva, túlzottan szabadon szexuális beszélgetéseket folytatott a diákjaival. Ezen kívül közösen italoztak, amivel a kiskorúak értelmi, szellemi fejlődését súlyosan befolyásolta

 

Utoljára frissítve: 2013-01-17 14:53:01

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>