. Ma Eszter napja van.
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen
2013-01-17 14:51:23
Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Vádat emeltek a kiskunhalasi tanár ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be a napokban vádat a kiskunhalasi ügyészség a Kiskunhalasi Járásbíróságon O. Adrián tanár ellen – nyilatkozta a Kecskeméti Hírhatárnak dr. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség szóvivője.

 

 

 

 

 

 

 

 

Országos visszhangja volt tavaly márciusban annak, hogy kollégiumi szobatársa nemi szervét harapta meg viccből egy 15 éves fiú Kiskunhalason. A történteket követően a fiúk osztályfőnökét, a Szilády Áron Gimnáziumban magyart tanító, 38 esztendős O. Adriánt 30 napra előzetes letartóztatatásba helyezték.

 

Az ügyészség akkor úgy nyilatkozott, hogy 24 kiskorút, azaz a 9. osztályába járó valamennyi diákját veszélyeztette az osztályfőnök.

 

- Erőteljes nyomozási érdekből indítványoztuk az előzetes letartóztatását. Érzékelte ugyanis a hatóság a kiskorú tanuk befolyásolására tett törekvéseket – indokolta 2012. március 13-án Gyugyi Csilla.

 

Kiskunhalason akkor és voltaképpen jelenleg is csak találgatják, hogy mi lehet a háttérben. Mit követhetett el a korábban, 1992-ben éppen a Szilády Áron Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen magyartanári diplomát szerzett és a középiskolájába tanárként visszament Adrián.  Miért éppen őt vették őrizetbe azt követően, hogy két fiú tanítványa harapdálta egymás?

 

- Részleteket nem mondhatok, csak annyit, hogy a gyanúsított a nevelési folyamattal kapcsolatban követte el a cselekményeket – árulta el 2012. március 13-án Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

 

A „harapós fiút” a kollégium eltanácsolta, majd szülei az iskolából is kivették. A büntetőeljárásban jelenleg már szabadlábon védekező osztályfőnökről azt beszélik Kiskunhalason, hogy a bűne „mindössze” annyi: nem olyan elvek szerint nevelte az osztályt, ami a szigorú erkölcsű református gimnázium szellemiségével összeegyeztethető. A szexualitás központi téma volt a tanár és a diákok közötti magánbeszélgetésekben, a táborozás alatt pedig állítólag mértéktelen italfogyasztás is megesett. Mindezeket az osztály zárt Facebook oldalán váltott obszcén üzenetsorozatok is bizonyítják.

 

- Olyan bejegyzést találtunk a gyerekek közötti verekedést követően a facebookon, ami nem tanárhoz méltó. Ezután vontuk kérdőre a tanár urat, majd közös megegyezéssel megszüntettük a munkaviszonyát – mondta Bödecs Pál a Szilády Áron Református Gimnázium lelkész-főigazgatója.

 

A tanár ellen egyébként a feljelentést még 2012. február 28-án tették az ügyészségen. A nyomozást a Kiskunhalasi Rendőr-kapitányság bűnügyi osztálya folytatta le. Mintegy kéttucatnyi diák kihallgatása történt meg, természetesen a szüleik jelenlétében.

 

- A vádat mi még nem kaptuk meg. Eddig csak újságíróktól hallottam róla, hogy elkészült – mondta dr. Kastyják János, a gyanúsított tanár kiskunhalasi védőügyvédje. - A gyanúsításban egyébként tavaly mindössze az szerepelt, hogy a 2011-es nyári Ufó táborban, illetve 2012. év elején, az osztálykiránduláson pedagógushoz nem méltó magatartást tanúsított a védencem. Amikor obszcén kifejezéseket használva, túlzottan szabadon szexuális beszélgetéseket folytatott a diákjaival. Ezen kívül közösen italoztak, amivel a kiskorúak értelmi, szellemi fejlődését súlyosan befolyásolta

 

Utoljára frissítve: 2013-01-17 14:53:01

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„Mi vagyunk Európa kincskereső kisködmöne” – mondta Varga Judit a Quo vadis, Európa? című konferencián beszédé...
Bővebben >>