. Ma Gedeon napja van.
Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében
2017-10-18 22:44:09
Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében

Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében

Az „Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében" című, projekt zárórendezvényét tartották Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2017. október 18-án, szerdán délelőtt. Dr. Homoki Tamás alpolgármester köszöntőjét követően Öveges László, Kecskemét főépítésze adott átfogó tájékoztatást a fejlesztésről.

Mint elhangzott, a kivitelezés 367,54 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a Mercedes gyár közvetlen közelében, amely beruházás - mint közismert - a város elmúlt években végzett legnagyobb horderejű gazdasági fejlesztése.

 

A kivitelezés befejeztével megvalósult Kecskemét azon stratégiai célkitűzése, hogy a déli területén megindult járműipari fejlődést követve olyan új gazdasági terület alakuljon ki, amely ösztönzi a térségbe érkező vállalkozások, elsősorban KKV-k betelepülését.

 

A beruházást követően a város új gazdasági területe jól megközelíthető a vállalkozások és a munkavállalók számára egyaránt, ezzel elősegítve a város munkahelyteremtési és munkahely megőrzési stratégiájának teljesülését.

 

 

Az útépítés nagyban megkönnyíti az új vállalkozások elindítását, mivel a gazdasági területek könnyen megközelíthetők és megfelelő infrastrukturális kiépítettséggel rendelkeznek.

 

A projekt keretében elkészült új útburkolat meglévő földút nyomvonalára épült a Daimler út folytatásaként egészen az ugyanezen projekt keretében kialakított buszfordulóig. Az új útburkolat végétől még 70,19 méter hosszan a meglévő földút tereprendezése is megtörtént. A 7 méter széles új útburkolat mindkét oldalát süllyesztett szegély és 1,5 méter széles földpadka határolja. Az útkorona 10 méter széles lett. A megépült útburkolat hossza mintegy 862 méter, mindkét oldalon szikkasztó árokkal.

 

A projekt keretében buszmegállók is létesültek. Az elmúlt hetekben megtörtént a buszforduló környezetének rendezése 4600 négyzetméteren, amely mintegy 7,6 millió forintba került. Ennek során füvesítettek, valamint 48 fát és 50 cserjét telepítettek.

Utoljára frissítve: 2017-10-18 22:46:02

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>