. Ma Auguszta napja van.
Újra van Kecskemétnek női röplabdacsapata
2014-10-09 06:48:53
Újra van Kecskemétnek női röplabdacsapata

Újra van Kecskemétnek női röplabdacsapata

RÖPKE SE néven újra van felnőtt női röplabda csapata Kecskemétnek. A 2014/2015-ös idényben az NB II keleti-csoportjában szereplő csapat pénteken már pályára is fog lépni: Szolnokon lesz a lányok premierje.








Szerdán délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Kecskemét amúgy is színes sportéletét egy újabb üde színfolt tovább színesíti, mégpedig az NB II keleti-csoportjában induló felnőtt női röplabdacsapat, a RÖPKE SE.

 

A sajtótájékoztatón a lányokon kívül jelen volt a klub elnöksége: Kása Róbert ügyvezető elnök, Kökény István, és Szeberényi Gyula Tamás, valamint a csapat vezetőedzője, a volt KRC-játékos, Szappanos Máté.

 

Utoljára 2005-ben volt az NB I-ben kecskeméti női röplabda. Majd néhány évnyi kihagyást követően megszakítással két NB II-es évet játszottak kecskeméti női röplabdások. Most viszont újra összejött egy olyan garnitúra, akikre lehet alapozni – mondta a sajtótájékoztatón Kása Róbert. Hozzátette: az a cél, hogy ne csak egy évig, hanem folyamatosan működjön a csapat. Ebben a szponzorok is segíthetnek: a Knorr-Bremse Budapesti Igazgatósága, Kecskemét Megyei Jogú Város a Támogatási Programból, az Aranyhomok Kávéház és a Decathlon Áruház.

 

- Az első szezonban a stabilitás megszerzése a cél, játékban és gazdasági háttérben egyaránt - szögezte le az elnökség egyik tagja, Szeberényi Gyula Tamás önkormányzati képviselő, akiről köztudott, hogy egykor röplabda játékos volt. - Kecskeméten nagyon sok jó utánpótlás műhely van, ahol a lányok felnőve további játékos perspektívát szeretnének maguk előtt látni. Nekik és a városnak sem rossz, ha van még egy eredményes élsportcsapata, amit lehet szeretni, amelynek a meccseire ki lehet járni. Már csak ezért is örömmel veszek részt én is ebben a munkában.

 

A bajnokságban 15 NB II-es felnőtt női röplabdacsapat kezdi meg a szezont, két csoportra, keletire és nyugatira osztva. A keleti „hetesben” a körmérkőzéseket követően a győztes játszik a feljutásért a nyugati elsővel.

 

- Az utánpótlásedzők komoly, áldozatos munkájának gyümölcse a RÖPKE SE mostani kerete – erősítette meg Kökény István, az elnökség másik tagja. - A csoportunkat szemlélve azt mondhatom, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, azonban akár a dobogóért is küzdhetünk majd, ha kitart a lendületünk. Öt idősebb, már főiskolára, egyetemre járó játékosunk is van, akik az idejüket és energiájukat nem kímélve járnak át Kecskemétre edzeni a fővárosból, vagy Szegedről. Pénteken már Szolnokon játszunk bajnoki találkozót, és bízom a jó kezdésben.

 

RÖPKE Kecskeméti Leány Röplabda Sportegyesület:


Vezetőedző: Szappanos Máté

Játékosok: Berki Bettina (nyitásfogadó, ütő), Bondor Bianka (nyitásfogadó, ütő), Kiss Gréta (nyitásfogadó, ütő), Kenderes Dóra (nyitásfogadó, ütő), Korpácsi Netta (liberó), Kökény Nóra (irányító, feladó), Kökény Petra (feladó átló), Mátó Fanni (irányító, feladó), Páli Petra (center), Vadász Csenge (center), Vezsenyi Adrienn (center), Vígh Dóra (nyitásfogadó, ütő)

 

A hazai mérkőzések helyszíne a Kecskeméti Református Gimnázium tornaterme lesz (bejárat az uszoda felől). A belépés díjtalan, de támogatói jeggyel segíthetik a felajánlók a csapat működését.

 

A hazai találkozók időpontjai:

Kecskemét – Eger 2014.10.18., 17:00

Kecskemét – Nyíregyháza 2014.11.08., 17:00

Kecskemét – Szolnok 2014.11.30., 17:00

Kecskemét – Debrecen 2014.12.20., 17:00

Kecskemét – Szeged 2015.02.01., 17:00

Kecskemét – Zrínyi DSE 2015.02.21., 17:00

(HÍRHATÁR /KeSport)


Utoljára frissítve: 2014-10-09 11:22:39

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>