. Ma Andrea napja van.
Újabb adománnyal gazdagodott a kórház koraszülött részlege
2015-03-02 20:11:28
Újabb adománnyal gazdagodott a kórház koraszülött részlege

Újabb adománnyal gazdagodott a kórház koraszülött részlege

Újabb adománnyal gazdagodott az Országos Mosoly Egyesület jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Az adományozó egy közel 700 ezer forint értékű Guardian Real-Time vércukor monitort adott át hétfő reggel Dr. Kelemen Editnek, a koraszülött részleg (PIC) vezető főorvosának.

 

 

 

 

 

 

Az adományozással egybekötött sajtótájékoztatón Nagy István, az Országos Mosoly Egyesület elnöke utalt arra, hogy megállapodás keretein belül immár harmadik alkalommal segítik a Kecskeméti Megyei Kórház koraszülött részlegét. Ezúttal is Dr. Kelemen Edit kérésének eleget téve szerezték be a nagy értékű, speciális műszert, és a hozzátartozó tűket: ez utóbbiak darabja például több mint 10 ezer forint. Nagy István egyúttal megköszönte a helyi támogatók adományait, amelyek lehetővé tették a beszerzést.

- Az Országos Mosoly Egyesület iránti bizalom szerencsére Kecskeméten adott, hiszen nem csak a kórházat, hanem a mentőállomást is támogatjuk - mondta az elnök.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Dr. Kelemen Edit annak a reményének adott hangot, hogy gyakran kerülhet majd sor olyan adományozásra, mellyel gyógyító munkájukat segítik. Ez a műszer például kifejezetten olyan, amit fejlett országok intenzív osztályain használnak. Folyamatosan tudja mérni a koraszülöttek, újszülöttek vércukor szintjét és a pici babákon erre csupán egyetlen szúrásra van szükség. A tű hat napig maradhat az újszülött testén, és így nagyon sok, immár felesleges szúrástól menthetik meg a kis betegeket.

Az adományozáson az Országos Mosoly Egyesület elnökén és a doktornőn kívül jelen voltak Dr. Tálosi Gyula PhD, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, Nyilas Marianna, a Csecsemő -és Gyermekgyógyászati osztályvezető ápolója, valamint Kócsóné Gutmann Emese, a koraszülött részleg vezető ápolója.

Az orvosok és az ápolók máris jelezték az Országos Mosoly Egyesület elnökének, mi lenne a következő, amire szükségük van: a koraszülött részlegen előforduló fertőzések elkerülése érdekében, azok kimutatását segítő eszközök, illetve szerek.

Utoljára frissítve: 2015-03-02 20:12:24

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>