. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új üzemet épít Kecskeméten az AXON Kft
2014-04-15 15:56:37
Új üzemet épít Kecskeméten az AXON Kft

Új üzemet épít Kecskeméten az AXON Kft

Az AXON Kábelgyártó Kft. új gyártócsarnokának alapkőletételi ünnepségét tartották ma délelőtt az új Szegedi úti telephelyen. Az ünnepségen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármester asszonya, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Christelle Olivie, a francia tulajdonosok képviseletében, Benoit Zeter ügyvezető igazgató, és Szakolczai István, az AXON’ Kábelgyártó Kft. termelési vezetője.

 

 

Az AXON Kábelgyártó Kft. az AXON Csoport gyáregysége. A csoport Európa számos országában, valamint Ázsiában és Amerikában is jelen van. Gyártással foglalkozó egységei megtalálhatók Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Lettországban, Mexikóban, Kínában, és Magyarországon. Az AXON a bevételeinek több, mint 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Ennek köszönhetően a termékei megtalálhatók a repülőiparban, az űrkutatásban, a hadiiparban, az autóiparban, a szórakoztató elektronikai berendezésekben, az orvosi műszerekben, és a telekommunikációban is.

 

A kecskeméti cég 2000-ben 45 fővel indult, és gyorsan fejlődött. A vállalkozás lapos hajlékony kábelek gyártására specializálódott. A Kft. vezetése 2013-ban határozott egy új gyár építéséről. Kecskemét fejlődő ipari körzetében, zöldmezős beruházásként valósítják meg az új telepet. Elképzeléseik szerint ez hosszú távra ad majd lehetőséget a hatékony munkaszervezésre, a munkafolyamatok optimalizálására, energiatakarékos működésre, a versenyképesség javítására, és a vevők jobb kiszolgálására.

 

KATTINTSON A KÉPRE AGALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Az ünnepségen elhangzott, hogy a Wéber Ede utcai telephelyen jelenleg 220 dolgozót foglalkoztatnak a 4200 négyzetméteres üzemben. A mai alapkőletételt követően megépülő új csarnok 5300 négyzetméteres lesz. A dolgozói létszám mintegy 300 főre bővülhet, a cég forgalma pedig 2014 végére várhatóan eléri a 15 millió eurót.

 

Az ünnepségen részt vett Kecskemét alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is, aki gratulált a cég sikereihez és sok sikert kívánt a további munkához. Emlékeztetett arra, hogy a városvezetés a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával konzultálva csökkentette 2007-ben az iparűzési adót. Melynek következtében a kecskeméti vállalkozások 2008-tól kezdve 6 milliárd forintot „takaríthattak” meg. Ezt az összeget – mint tette ezt az AXON is – fejlesztésre fordíthatták, aminek most és itt is, látható az eredménye. Utalt továbbá arra is, hogy a duális képzés fellegvára lett Kecskemét, mellyel folyamatos szakember-utánpótlást biztosít a város a vállalkozások számára.  

 

Szemereyné hangsúlyozta, hogy a kábelgyár igen fontos szerepet tölt be Kecskemét életében, és hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez. Az új beruházás pedig, ami mérföldkő az AXON csoport magyarországi vállalkozásában, példaértékű.

 

- Hiszen itt, ezen a területen már sokkal többről van szó, mint egy Ipari Parkról – mondta az alpolgármester asszony. – Egy olyan ipari központ épül ugyanis rohamos tempóban Kecskemét szélén, ami innovatív autóipari centrummá kezdi kinőni magát.

  

 

 

Utoljára frissítve: 2014-04-15 15:59:52

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>