. Ma Márk napja van.
Új tanév kezdődött a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központban
2014-10-04 06:00:58
Új tanév kezdődött a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központban

Új tanév kezdődött a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központban

Egyetemi előadásokkal és konzultációkkal indul a második tanév a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központban – hangzott el ma délben az Inkubátor Házban tartott sajtótájékoztatón.









A tájékoztatón részt vett Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármester, Dr. Nemeskéri Zsolt, Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás-Fejlesztési Kar dékánja, Szabics István, a TIT Bács-Kiskun Megyei Egyesülete igazgatója, Józanné Sipos Etelka, a Mátrix Oktatási Központ igazgatója, Petrus László, az Önkonet Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető.

 

Mint elhangzott, a központ feladata az egyetemi képzések szervezése mellett a térségben folyó felnőttképzési tevékenység és az ennek keretében végzett oktatási, szakértői, szaktanácsadási, kutatási munka minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a regionális felnőttképzési intézmények, szervezetek, vállalkozások hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése. Emellett a Központ több tehetséggondozási és tudománynépszerűsítő programot is indított az elmúlt egy évben. Ezek közé tartozik a népszerű nyugdíjas nyitott egyetem, a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme is.

 

A Kecskeméti Inkubátorházban működő Központ a 2014/2015. tanévtől is lehetőséget kínál arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (PTE FEEK) levelező mesterképzési szakokra felvételt nyert hallgatói Kecskeméten is bekapcsolódhassanak az egyetemi képzésekbe. Ettől a tanévtől az emberi erőforrás tanácsadó, andragógia és kulturális örökség tanulmányok mesterszakokra felvételt nyert levelezős hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat a Központban.

 

A sajtótájékoztatón egyúttal két együttműködési megállapodás aláírására is sor került. A megállapodások célja a Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében zajló felnőttképzési programok összehangolása, regionális oktatási projektek kidolgozása, megvalósítása.


Utoljára frissítve: 2014-10-04 06:01:28

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>