. Ma József napja van.
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
2018-03-12 17:33:20
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán

Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán

Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.

Elkezdődött egy új nappali ellátást biztosító telephely kialakítása Homokbányán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az építkezés legfőbb célja, az intézményi struktúrában szervezetileg az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) által működtetett Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódó új telephely építése Kecskeméten, 48 fő kapacitással, bruttó 351.078.800 Ft-os európai uniós támogatás segítségével.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00001 konstrukció keretében az „Új nappali ellátást biztosító telephely kialakítása Homokbányán" benyújtott pályázaton bruttó 351.078.800 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00001 konstrukció keretében az „Új nappali ellátást biztosító telephely kialakítása Homokbányán" pályázat keretében az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) által működtetett Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódó új telephely 48 fő kapacitással, Kecskemét Homokbánya városrészében épül fel. A projekttel megvalósuló épület szomszédos a jelenleg mellette épülő 4 csoportos (Katica) bölcsődével.

 

 

A projekt keretén belül megépül a Homokbánya területén (Kecskemét, Agyag utca - Homokbánya, hrsz: 21927) egy új, kb. 790 m2 hasznos alapterületű, földszintes, két önálló rendeltetési egységet magába foglaló épület, melynek egyik részében fogyatékos személyek (24 fő), másik részében pedig az autizmussal élő fiatal felnőttek nappali ellátása (24 fő) történik.

 

A tervezett fejlesztés az értelmi fogyatékosok nappali ellátásának kapacitásbővítésén lényegesen túlmutat, hiszen egy olyan, az országban egyedülálló szociális ellátási innováció jöhet létre, melynek keretében az autizmussal élők ellátása az óvodától a nappali szociális ellátásig - az autizmus kezeléséhez kapcsolódó specifikus feltételrendszernek köszönhetően - biztosított lenne.

 

A projekt kiemelt célja, az autizmussal élők speciális szükségleteit figyelembe vevő, ugyanakkor társadalmi integrációjukat intézményen belül és azon kívül is biztosítani képes nappali ellátási forma kialakítása, amely hozzájárul ahhoz, hogy az autista fiatalok családjuk körében élhessenek, ugyanakkor a speciális ellátáshoz, segítséghez akadálytalanul hozzájuthassanak, így biztosítva Kecskeméten a szolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférés és az egyenlő bánásmód elvét.

 

A tervezett beruházás közvetett célja, hogy az érintett családok terheinek csökkentése mellett, a városban korábban nem tapasztalt méretű munkaerőhiány csökkentéséhez is hozzájáruljon a projektgazda a - fiatal, értelmi sérült családtagok ellátásának szervezeti, intézményi hiányosságai miatt inaktívvá vált - szülők munkaerő-piaci re-integrációjával.

 

A kivitelezést a Horváth Építőmester Zrt. végzi, mellyel a szerződést 2017. december 14-én kötötték meg. A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek, a projekt tervezett zárása pedig 2019. április 30.

Utoljára frissítve: 2018-03-12 17:36:00

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>