. Ma Béla napja van.
Tűzoltási gyakorlat volt az Újkollégiumban
2017-09-30 03:38:29
Tűzoltási gyakorlat volt az Újkollégiumban

Tűzoltási gyakorlat volt az Újkollégiumban

A gyakorlat feltételezése szerint a Kecskeméti Református Gimnázium és Általános Iskola második emeletén, a kórusteremben tűz keletkezett 2017. szeptember 29-én, pénteken 9 óra 40 perc körül. A lángok gyorsan terjedtek, mindenki kimenekült az épületből, azonban egy kislány már nem tudta elhagyni a kórustermet. Ezért nem csak a tűzoltás várt a 9.45-kor riasztott lánglovagokra, hanem a gyermek kimentése is. Ez utóbbit egyébként az utcára "kimenekített" refisek hangos ovációval és tapssal "jutalmazták"

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Egy tűzeset észlelését követően fontos a gyors helyzetfelismerés és a felelősségteljes döntések meghozatala. Kiemelt szerepe van a feladatoknak olyan közintézmények esetében, ahol az ott tartózkodók (tanulók, dolgozók) nagy létszámban vannak jelen, és akiknek mentését a dolgozóknak kell megkezdeni. Ilyen kiemelt létesítménybe szervezett kiürítési és szituációs gyakorlatot a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Minden tűzoltói beavatkozást igénylő káreseménynél az állampolgárok életének megmentése és biztonságának, vagyontárgyainak megóvása a legfontosabb feladat.

 

A mai gyakorlat feltételezése szerint az intézmény második emeletén, a kórusteremben keletkezett a tűz. A teremben lévő nagy mennyiségű éghető anyagokon a tűz nagyon gyorsan terjedt és rövid időn belül az egész helyiség lángokban állt. A tűz észlelését követően az épületből a pedagógusok még a tűzoltók kiérkezése előtt kikísérték a gyermekeket, és a felnőttek is elhagyták az épületet. Az emeleten lévők közül egy gyermek elbújt és eszméletét vesztette, nem tudta elhagyni a tűzzel érintett termet.

 

Az állampolgári bejelentést követően a megyei műveletirányítás végrehajtotta a jelzésnek megfelelő erők és eszközök riasztását. Kiérkezéskor a tűzoltás vezetője felvette a kapcsolatot a portással - akitől pontos információkat kapott a tűz keletkezésének helyéről, a kimentett személyek és a sérültek számáról -, majd felderített és ezt követően meghatározta a szükséges riasztási fokozatot. A tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a kárhelyparancsnok mentési csoportot alakított a sérült felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A felderítés során kiderült, hogy az épület többi részére nem terjedt át a tűz.

 

A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gyakorlat keretében egy feltételezett tüzet szimulálva, de a valóságnak megfelelően hajtották végre a beavatkozást, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett.

 

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak gyakorlatokat különböző helyszíneken - a jelentősebb közintézményekben, üzemekben - a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkednek, és jól szolgálják az állomány felkészültségének ellenőrzésén túl a létesítmények tűzbiztonságát, melyre a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet szentel. A gyakorlaton a tűzoltásvezető irányítói, a beosztotti állomány tűzoltási, műszaki mentési és életmentési feladatokat gyakorolt.

Utoljára frissítve: 2017-09-30 03:52:19

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>