. Ma Irén napja van.
Tourex: már a nyárra készül az idegenforgalom
2013-03-08 20:31:23
Tourex: már a nyárra készül az idegenforgalom

Tourex: már a nyárra készül az idegenforgalom

Rendkívülit alakított a két napos Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár idei szervezésével Székely Zsolt, a County-Press Rendezvényszervező Iroda ügyvezetője. A ma (március 8-án) a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban megnyílt és még holnap (szombaton) is megtekinthető, ingyenes kiállítás ugyanis az elmúlt években megszokottnál is jóval színvonalasabb lett.

 

 

 

 

Székely Zsoltnak ráadásul még sikerült Budapestről „lecsábítania” Kecskemétre - Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony segítségével - Dr. Horváth Viktóriát, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős, helyettes államtitkárát is, aki megnyitotta a két napos rendezvényt.

 

Dr. Horváth Viktória azonnal megnyerte a megnyitón résztvevő kecskemétieket, amikor megmutatta, hogy kecskeméti barátaitól kapott kitűzőt visel. A szavai pedig még nagyobb sikert arattak:

 

* Az államtitkár-helyettes kecskeméti kitűzőt viselt...

 

- Évek óta figyelem, hogy milyen kitartó, és lelkes munkával készülnek minden évben erre az idegenforgalmi szakkiállításra Kecskeméten. Most pedig, hogy jelen lehetek, megértettem, hogy miért is fontos ez a városnak. Kecskemét és a régió mindennel rendelkezik, ami a minőségi turizmushoz ma már elengedhetetlen. A kérdés csak az, hogy meg tudja-e ezt mutatni a „vevőkörnek”, tudja-e megfelelően kommunikálni. Akkor lesz erős a régió turizmusa, ha összefognak a résztvevők és közösen akarják elérni a célt.

 

* A KEFAG standja hagyományosan hozta a kiváló színvonalat

 

* A Kecskeméti Fürdő kiállítóhelyén személyesen Mészáros Adrienne (középen), a fürdő szolgáltatási igazgatója várta az érdeklődőket.

 

Dr. Horváth Viktória a megnyitó beszédében egyebek között a tavaly megalakult Kecskemét és Térsége Turisztikai  Klaszterra célzott, amelynek több tagja is megjelent a vásáron. Egyebek között ezért is volt remek gondolat, hogy a klaszter munkacsoport vezetői részvételével a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódva informális ülést rendeztek ma a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. Melyre a Kecskeméti Hírhatár PR partnerei közül a Kecskeméti Fürdő és a KEFAG Zrt. (utóbbit a klaszter egyik legaktívabb tagja, Makra Zsuzsanna a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. PR referense képviselte), valamint a kecskeméti Tourinform Iroda voltak hivatalosak. Rajtuk kívül kecskeméti és környékbeli szállodák, éttermek, kulturális és civil szervezetek, panziók, magánszállások, egyéb szálláshelyek – ide tartozik például a KEFAG Zrt. - lovas-szolgáltatók, élményfürdők vettek részt a megbeszélésen.    

 

KATTINTSON A KÉPRE A KECSKEMÉTI TAVASZI FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJÁÉRT (X)

 

- Ez egy informális klaszterülés volt, amelyen a megalakult klaszter munkacsoport vezetői vettek részt, és tudtak konzultálni a helyettes államtitkár asszonnyal – számolt be utóbb a Kecskeméti Hírhatárnak Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony az ülésen elhangzottakról. - Alapvetően a fő téma, a 2014-2020-as tervezési időszakra koncentrált. A helyettes államtitkár asszony gyűjti és készíti elő ugyanis a turizmusban érdekeltek részéről a koncepciókat, és projektjavaslatokat. A munkacsoportok vezetőinek ez egy jó alkalom volt arra, hogy személyesen mondhassák el: mire kellene központilag odafigyelni a tervezésnél. Így ami elhangzott, elsősorban arra fókuszált a turizmus területén, hogy a minőséget hogyan javítsuk, és milyen hiánypótló beruházásokra lenne szükség ahhoz, hogy a régiók közötti különbségeket kiegyenlítsék a turisztikában.   

 

 

Azok, akik szombaton keresik fel a Tourexet, számítsanak arra, hogy megismerkedhetnek a Kecskeméti Fürdő wellness, a KEFAG Zrt. romantikus szállás és nyári gyermektábor, valamint a kecskeméti Tourinform Iroda ajánlataival. Rajtuk kívül – egyebek között – ott van még Szabadka, és az idei kiállítás kiemelt belföldi régiói: Hajdúszoboszló, valamint a balatoni régió és a Balatoni Hajózási Zrt.    

 

A kiállítás szombaton (március 9-én) egész nap díjtalanul látogatható.

  

 

* Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony idegenforgalmi irodákkal is tárgyalt a Tourexen.

Utoljára frissítve: 2013-03-08 21:56:23

További híreink
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
A hetedik Nőnek lenni jó konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráb...
2018-03-07 04:55:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európai Néppárt küldöttgyűlése úgy döntött, hogy a Fidesz tagságát határozatlan időre felfüggesztik, és egy...
Bővebben >>