. Ma Béla napja van.
Történelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné Egyetemen
2016-09-06 05:25:06
Történelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné Egyetemen

Történelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné Egyetemen

Nemcsak a kecskeméti felsőoktatás történetében számít mérföldkőnek 2016. szeptember 5-e, hanem a város történelmében is kiemelkedő nap: tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pallasz Athéné Egyetemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elnökség tagjai voltak: Dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem ideiglenes intézményvezetője, Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja, Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Kovács Lóránt, a Pallasz Athéné Egyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Prof. Dr. Steklács János, a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karának dékánja, és Prof Dr. Ferencz Árpád, a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának dékánja.

 

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Varga László, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Salacz László, kecskeméti országgyűlési képviselő, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, és Dr. Szalai Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos ügyekért felelős rektor-helyettese.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A kecskeméti egyetem jogelődje, a kecskeméti főiskola vezette be a később országosan is intézményesített duális képzési modellt. Ismert, hogy idén már végeztek az első duális hallgatók is. Ez a képzéstípus elképzelhetetlen lenne a cégek szerepvállalása nélkül. Így természetesen több cégvezető is jelen volt a mai történelmi eseményen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-től Ács László és Kovács Tamás ügyvezető igazgatók, Sári Zoltán, a duális felsőfokú képzés felelőse, Horváth Attila, Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője, Alter Róbertné, a Kunplast-Karsai Műszaki Műanyagipari Zrt. vezérigazgatója, Pósfainé Dr. Bakota Éva, a Kecskeméti TISZK Kft. ügyvezetője, Dr. Pásztor Gábor, a HW Stúdió Kft. ügyvezetője, valamint Szabó Dezső, az Antolin Hungary Kft. telepvezetője és Kiss Mónika HR vezető.

Az esemény főszereplői persze természetesen az új egyetem hallgatói voltak. Minden diákot egyenként, kézfogással fogadott az egyetem hallgatójává a rektor. Az idei elsőévesek voltak az elsők, akik a kecskeméti és a szolnoki főiskolák összevonásával létrehozott Pallasz Athéné Egyetemen kezdhetik meg tanulmányaikat: az egyetem kecskeméti karain összesen 972-en.

Utoljára frissítve: 2016-09-06 05:26:10

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>