. Ma József napja van.
Tört-zúzott, fenyegetőzött, zsarolt és önbíráskodott a kecskeméti férfi
2017-03-22 03:44:09
Tört-zúzott, fenyegetőzött, zsarolt és önbíráskodott a kecskeméti férfi

Tört-zúzott, fenyegetőzött, zsarolt és önbíráskodott a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség zsarolás, önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy 32 éves kecskeméti férfivel szemben, aki fenyegetéseivel és erőszakos magatartásával a környezetében élőket rettegésben tartotta.

A 32 éves vádlottnak unokatestvére szívességből megengedte, hogy a bérlakásába beköltözzön, cserébe a vádlottnak a lakbért és a lakás rezsijét kellett fizetnie. A férfi azonban csak két hónapig fizette a lakás költségeit, 2016 februárjától már nem és rövid időn belül mintegy 220.000,- Ft közüzemi díj tartozást halmozott fel.

 

A vádlott unokatestvére kérése ellenére nem hagyta el a bérleményt, hanem még meg is fenyegette őt azzal, hogy rá fogja gyújtani a házat és aki oda bemegy, élve nem fog kijönni. Azért, hogy ennek nyomatékot adjon, a vádlott baltával a lakást és a bútorokat szétverte, valamint fenyegető tartalmú fényképet és hangüzenetet küldött unokatestvérének. Az üzenetek az unokatestvérben és családjában komoly félelmet keltettek amiatt is, mert volt olyan fénykép, amelyen a vádlott egy szamurájkardot tartott a kezében. Ráadásul mindezek után unokatestvérétől 200.000,- Ft-ot követelt azért, hogy a lakást visszaadja.

 

A vádlott nem először szállt szembe környezetével: egy korábbi bérleményét sem volt hajlandó önként elhagyni, sőt ott is mintegy 400.000,- Ft hátralékot halmozott fel, ezért kilakoltatása érdekében ebben az időben végrehajtás volt folyamatban. 2016. június közepén a vádlott összetalálkozott korábbi bérbeadójával, egy kecskeméti nővel és a nyílt utcán megfenyegette azzal, hogy felgyújtja a házát, ha nem adja ki a lakásban maradt dolgait.

 

Ezidőtájt, 2016. május 15-én a vádlott és akkori élettársa kapcsolata megszakadt, majd másnap délután előzetes szóváltást követően a vádlott felpofozta a nőt, sőt egy porszívócsővel úgy bántalmazta, hogy a nő keze is eltört.

 

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit zsarolás, önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekező férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta és azt, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is hajtsák végre rajta.

 

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Utoljára frissítve: 2017-03-22 03:46:45

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bukni fog a rendszer, ők meg félnek, hogy lógni fognak – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Népp...
Bővebben >>