. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak
2013-10-21 15:55:25
Tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak

Tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezeten keresztül 38 elektromos betegágy, éjjeli szekrények és egyéb bútorok, vizsgálóágy, betegtoló kocsik, valamint kórházi ruházat és kötszerek, a betegek ápolását segítő egyéb segédeszközök érkeztek a kiskunfélegyházi kórházba. Lecserélve ezzel a kórház elavult, elhasználódott eszközeinek egy részét. Az adomány értéke meghaladja a 10 millió forintot.

 

 

 

 

Az adományt ma (október 21-én) a média jelenlétében adták át jelképesen a kórház képviselőinek Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkésze és Kurdi Viktor, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetőségi tagja. A kórház részéről jelen volt Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita megbízott ápolási igazgató, Csősziné Juhász Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének vezető ápolója és Paksi Tiborné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének gazdasági igazgatóhelyettese.

 

 

 

Mint elhangzott: a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet 5 éve került kapcsolatba egy franciaországi gyülekezettel. Majd ezt követően vetődött fel a gondolat, hogy segíteni tudnának német és francia egészségügyi intézményekben lecserélt felszerelésekkel a magyar kórházaknak. A most Kiskunfélegyházára került adomány egy kamionnyi, de a jövőben akár évi 1-2 kamion felszerelés is érkezhet majd a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet segítségével Bács-Kiskunba. A hazai egészségügy helyzetét jól ismerő kecskeméti lelkipásztor és gyülekezete kezdeményezésére ugyanis immár a Bács-Kiskun Megyei Kórház is lehetőséget kapott, hogy jelezze, melyik intézményüknél kelne el leginkább a segítség és mely eszközökre nem jut elég forrásuk.

 

* Az adományt hálásan köszönte meg Csősziné Juhász Ildikó (balra), a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének vezető ápolója

 

 

- Az adomány kérés nélkül érkezett. Csak az kellett, hogy jó szándékú emberek észrevegyenek egy lehetőséget, mellyel segíthetnek másokon: a legelesettebbeken, a betegeken. Különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben nagy segítség ez nekünk – mondta Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Aki azt is hangsúlyozta, hogy a gyógyászati segédeszközök, műszerek, ápolási eszközök nem leselejtezett holmik. Hanem kifejezetten jó állapotban lévők. A francia és a német kórházakból ugyanis csak az ott szokásos - !!! - , időszakos cserék miatt vonták ki ezeket.

 

A misszióról Szerdi Szilárd így nyilatkozott:

 

 

- Hálásak vagyunk Istennek, hogy lehetőségünk nyílt a támogatás által jelentősen javítani a kórházi ellátás minőségén. Reméljük, hogy a méltóbb körülmények hatására a betegek  komfortérzete is jelentősen javul, gyorsítva gyógyulásukat. A mai korban szükséges, hogy minél többen összefogjunk, és lehetőségeinket kihasználva segítsünk egymáson.

 

 

Kurdi Viktor, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetőségi tagja ehhez azt tette hozzá az adományozáson, hogy a Pünkösdi Gyülekezet ismertségét, illetve elismertségét is szerették volna növelni az akcióval. Mellyel voltaképpen most kiálltak a nyilvánosság elé azzal a gondolattal, hogy ha betegek vagyunk, a gyógyulásba vetett hit már fél siker. De segíthet mások hite is, akik azt vallják, hogy a szeretet is gyorsítja a gyógyulást.

 

Utoljára frissítve: 2013-10-21 15:56:46

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>